Aghanistan före islamister och andra dårar


HISTORIA. Afghanistan har runt 38 miljoner invånare och många av dem lever ett skapligt liv vad än de ljugande männen som kallas barn och deras beskyddare i Sverige säger, dock är landet ett av världens efter nästan 50 års krig och oroligheter.

Afghanistan har en gammal historia, Alexander den store, buddismen, Djingis Khans med flera, persier, kungadöme och regional stormakt, konflikter mellan Storbrittanien och Ryssland om området. osv.

Under 1920-talet bedrev kung Amanollah Khan en reformpolitik som avsåg att införa västerländska moderniteter i Afghanistan. Bland annat påbjöds västerländsk klädsel i Kabul, och nya skatter ålades bönderna i syfte att finansiera moderniseringspolitiken. Skatter var dock inte populärt och det blev konflikter i landet och med grannen Pakistan.

Men det gick framåt tills 1973 då kungen avsattes, det blev en ny statskupp 1978 och kommunisterna tog makten. Detta skapade en konflikt mellan regeringen och de mer konservativa, islamistiska krafterna i landet och var en utlösande faktor till inbördeskrig. Här någonstans började dagens konflikter med att Sovjetunionen invaderade för att avlösas av Talibaner, sedan USA, osv…

På filmen från 1960-talet ser det dock ut som landet var på rätt väg…

Dagens Afghanistan har stora problem, det är dock ingen sönderbombad grushög. Huvudstaden Kabul 2021…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Aghanistan före islamister och andra dårar

 • Niklas R

  Problemet för Afghanistan och resten av den muslimska världen är att de är fortfarande infekterade av antikrists falska ideologier – det hjälper inte hur goda ledare kommer till makten i dessa områden. Så länge som den falske profetens irrläror tillåts existera är dessa områden bortom all hjälp.

  Gilla

 • Robert

  Gjorde en trots min begränsade datakunskap en sökning och upptäckte att Sverige bröt -69 8 miljoners vallen. Då hade Afghanistan ca 11 miljoner.
  Så vad säger ni i ”skicka mig istället”
  Tar Sverige emot för lite ljugande män utan visdomständer?
  Eller tillverkas det för många oduglingar där?

  Gilla

 • hllviken

  Olika etniska grupper konkurrerar med varandra i Afghanistan. Den som avslöjar sanningen bakom makteliten i Sveriges daltande med en grupp afghaner, gör en stor god gärning för det svenska folket. Endast egennytta är den omoraliska drivkraften bakom maktelitens beteende.

  http://sak.se/aktuellt/ett-30-tal-folkgrupper-lever-i-afghanistan

  Gilla

 • Ulf

  Tyvärr kommer man i framtiden att jämföra Sverige på 60-talet och hur Sverige förstördes av den vansinniga massinvandringen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: