15 nakna kvinnor i Dubai riskerar fängelse

UTRIKES. En grupp kvinnor poserade i lördags helt nakna på en balkong i Dubai. Bilden spreds snabbt i sociala medier.Men kvinnorna greps – och nu riskerar de 6 månader i fängelse.

Bild från Twitter

Sent på lördagskvällen lades en filmsnutt på ett gäng kvinnor på en balkong i Marinaområdet i Dubai upp på sociala medier.

Inget ovanligt med det – förutom att de var helt nakna. Bilden på de 15 kvinnorna fick snabbt spridning, och kom också fort till polisens kännedom, skriver Daily Mail.

Brott mot lagen om allmän anständighet i Förenade Arabemiraten, inklusive för nakenhet och annat förargligt beteende, medför straff på upp till sex månaders fängelse och böter på 5000 dirham (SEK 12.OOO) 

Delningen av pornografiskt material är också straffbart med fängelsetid och en böter på upp till 500.000 dirham enligt landets lagar, som är baserade på islamisk sharia lag.

De 15 modellerna i fotograferingen var en del av ett reklamstunt för en israelisk webbplats.

Webbplatsen tros vara en version av en amerikansk webbplats för vuxna.

Dubai är en emirathuvudstad i Förenade Arabemiraten. Hösten 2020 normaliserades förhållandet mellan Förenade arabemiraten och Israel efter medling av Trumps administrationen.

-Pettersson säger att man ska följa lagarna i landet man är gäst i, där som här, i det är fallet borde företaget bakom, inte kvinnorna, bötfällas rejält.

Dubai. Foto av Ivan Siarbolin Pexels.com

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “15 nakna kvinnor i Dubai riskerar fängelse

 1. Enligt ”rt.com” var det unga kvinnor från Ryssland, Ukraina och Belarus(Vitryssland) som medverkade i naken-showen. Ingen av de deltagande unga ryskorna (åtta stycken) har dock gripits av polisen i Dubai.

 2. Ja man bör följa dom lagar i det land man befinner sig i, men
  det är länge sen det gjordes i Landet Sverige, här kan begås
  rätt grova brott utan strafföljd för personer som befinner sig här,
  till exempel att befinna sig här illegalt, där straffet borde ligga i
  paritet med vad dessa kvinnor kommer att få!

 3. De borde vetat tillräckligt om Dubai för att begripa att de skulle råka illa ut. Att sitta i fängelse i Dubai i sex månader lär också ruinera deras modellkarrärer. De borde ha vägrat att delta i poseringen men det är möjligt att det vore ett kontraktsbrott mot modellfirman beroende på hur kontrakten ser ut. I vilket fall som helst bör yrkesmodeller framgent vägra att arbeta för företaget.

Kommentera