”Brist på kunnande hot mot svenskt kött”

ARBETSMARKNAD. Köttbranschen står inför en kris – det utbildas alldeles för få inom kött och chark. Det skriver företrädare för branschen på SvD Debatt.

Många europeiska länder står inför liknande utmaningar som Sverige, menar debattörerna, som beskriver läget som akut.

”Samtidigt har till exempel Holland och Danmark lyckats öka attraktiviteten för branschen genom att vara transparanta och visa upp yrket, arbetsvillkor och utvecklingsmöjligheter.”

I dessa länder har man lyckats bygga stabila utbildningssystem, med stöd av det offentliga och med koppling till forskning. Detta vill debattörerna att även Sverige gör.

-Pettersson säger att i Sverige satsar regeringen på utbildning i genuscertifiering och islamofobi. Och 500.000 bidragsberoende muslimer ska inte behöva arbeta med fläskkött.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”Brist på kunnande hot mot svenskt kött”

  1. Bacon är världens mest klimatsmarta och miljövänliga mat. Alla som är bekymrade om klimatet ska äta bacon.

  2. Ja bacon är gott, men jag svär varje gång jag skall steka de ynkligt tunna skivor som finns i förpackningen, de borde bara dubbelt så tjocka, minst.

Kommentera