Bron till Rinkeby sänker priset på hans lägenhet


BOSTÄDER & INVANDRING. Från Isak Lindstrands balkong i Stora Ursvik, Sundbyberg, är det 330 meter till Rinkeby. Miljonprogramsområdets vita skyline täcker en stor del av horisonten på andra sidan Ulvsundavägen, skriver tidningen Mitti.

Isak Lindstrand ”De som tagit sig därifrån vill nog att det ska vara en skillnad, inte att det ska byggas ihop”. Bild från Twitter.

– På kvällarna ser jag blåljuset från polisutryckningarna och jag hör helikoptrarna. Inte så kul såklart, men det känns ändå hoppfullt att se hur de jobbar mot kriminaliteten, säger Isak.

Den nybyggda bron över motorleden är inte officiellt öppnad men används allt oftare av fotgängare från både Ursvik och Rinkeby som enkelt kliver runt staketen.

Men Isak Lindstrand har inte varit på andra sidan på två år. – Det finns inte så mycket gemensamt, fast man bor så nära, säger han.

Att binda samman områden med olika socioekonomi är bra, tycker Isak.

– Man får nog jobba ganska hårt för att få Rinkeby att känna sig inkluderade i Ursviks parker. Man ska inte heller flagga för problem som ännu inte finns och bygga in fördomar om att skillnaderna är så stora, säger Lindstrand. – Men det kommer också med ett pris. Jag vet att en del här är oroliga för att kriminaliteten ska öka och att bostadspriserna ska sjunka. Min lägenhet kan nog vara värd mindre idag än när jag köpte den. Jag vet en som sålde nyligen med förlust.

Läs hela artikeln på Mitti…

-Pettersson säger att till och med invandrare vill slippa invandrare, det går bara att lösa med att utvisa eller låsa in dem som inte sköter sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Bron till Rinkeby sänker priset på hans lägenhet

 • Michael Pettersson

  Den där bron kommer att bli en källa till stora problem framöver.

  Gilla

 • Henrik

  Jag spatserade själv på den bron för ett tag sedan och förundrades hur vidrigt Sverige blivit med dessa feta, halvsovande invandrare.

  Gilla

 • Maja 1

  Viss ingen av oss invandrare vill bo i ghettona.

  Gilla

 • TT

  Byggstart september 2015 – bron stod klar under hösten 2017 men beräknas tas i bruk när vägarna som ska ansluta till bron har färdigställts 2022.

  Bron mellan Rinkeby och Stora Ursvik fick nyligen Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris då den enligt motiveringen ”har öppnat för kontakter mellan två enklaver i en allt för segregerad del av staden”.

  För den som köper, har köpt i Ursvik är ju detta ingen nyhet det har varit känt länge…Ursvik kommer bli en bankomat för invandrarkriminella från Rinkeby.

  Gillad av 1 person

 • Thomas

  En invandrare som inte vill bo nära invandrare ?

  Gilla

  • Maja 1

   Vad är det så konstigt med det? Tror du att vi är en stor homogen klump?
   Det är stor skillnad mellan oss trots att ni svenskar kanske inte inser det

   Gillad av 3 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: