Islam i väst

Författaren Eli Göndör förklarar på Kvartal varför islam måste moderniseras för att få acceptans i väst och att religionen måste brytas ur den politiska gren som håller muslimska länder i schack.

Det finns en del intressanta poänger i artikeln, men det saknas också några viktiga detaljer.

Läs gärna hela artikeln, men det finns tre saker i den jag gärna vill lyfta fram.

Många muslimer väljer att flytta till Europa och övriga länder i den moderna västvärlden. Samhällen som många muslimer samtidigt föraktar. I denna västvärld iklär man sig sedan en offerroll som både politiker och journalister helt okritiskt faller till föga för.

Varför röstar muslimer så ofta på socialistiska partier? Föraktet mot väst och de kapitalistiska krafter som till stora delar byggt “den vita världen” lyser igenom hos både muslimer och socialister. Socialister säger sig kämpa för de förtryckta och muslimer anser sig själva vara förtryckta i de samhällen de valt att bo i.

Muslimer som lever i västvärlden har generellt ett bättre liv än muslimer i den muslimska världen. Göndör lyfter fram aktivisten Fatima Doubakil som sällan försitter chansen att propagera sitt hat mot vita och den västvärld där hon bor. Den västvärld som finansierar muslimska grupper, organisationer och inte minst privata hushåll med skattemedel.

Ni får givetvis en betydligt mer utförlig genomgång i artikeln, men det finns ändå två saker som jag tycker Göndör missar.

Oavsett om vi talar om gruppen muslimer i stort, om radikala muslimer eller politisk islam, så har de ett gemensamt. Att kritisera deras religion, deras profet och Koranen låter sig inte göras. Vi har sett otaliga exempel på att man i muslimska länder och i vissa muslimska grupper uttrycker ett hat som inte sällan mynnar ut i våld, så fort någon av ovan nämnda faktorer utsätts för kritik eller hån. Nu till påskhelgen har vi kunnat läsa, se och höra roliga historier om kristendomen och dess koppling till denna högtid. “På Långfredagen hade Jesus ett fullspikat schema”. En kort och kanske inte jätterolig historia som ingen reagerar med avsky mot. Hur tror ni den muslimska världen skulle reagera om man under Ramadan publicerade roliga historier om Muhammed? Ja, ni vet svaret.

Teckningen nedan upprör ytterst få, om ens någon kristen, men vi vet alla hur man i den muslimska världen reagerar på teckningar med Muhammed.

En annan sak som Eli Göndör missar i sin artikel är hur muslimer i Sverige lyfter fram religionen för att uppnå sina mål. Vi har läst om separata badtider för muslimska kvinnor som fått genomslagskraft i allt fler kommuner. Vi läser om skolor som könsuppdelar sina elever efter islams regler. Hur många gånger har vi inte läst om muslimska kvinnor som vägrar arbeta utan slöja och som stämmer arbetsgivaren när denne inte tillåter detta. T.o.m. inom sportens värld faller makthavarna för trycket från den muslimska världen och ger dispens till utövare som vägrar delta utan religiösa attribut.

Nej, islam bör nog inse att västvärlden inte byggts upp med samma religiösa regler man är van vid i hemländerna, om religionen nu vill bli erkänd och accepterad.

4 thoughts on “Islam i väst

 1. Tar man bort den politiska delen från islam, dess ideologi så blir det som är kvar inte tillräckligt för att kallas islam. En sådan lära kommer aldrig att erkännas som riktig islam och dess utövare därför att betraktas som avfällingar. Det är inom islam dödstraff på att lämna läran. Islam är konstruerad för att vara extremt resident emot försök att uppdatera den.

 2. Vi ska inte ha vare sig muslimer eller moskeer. Dom är inte här för att jobba. Dom är enbart här för att leva på oss och ta över landet.
  Det framgår väldigt tydligt att detta är inte kompatibelt med normala samhällen. Alla som har ögonen öpnna och fungerande hjärna fattar detta. Jomshof har rätt på alla punkter.

 3. När jag ser en bild av moskén i Uppsala förstår jag hur historielösa vi är i vårt land.
  Att tillåta en sekt bygga en ledningscentral inte långt från en av Asarnas heliga platser Gamla Uppsala är oerhört provocerande för en svensk man.

  Hade vi haft politiker med ett uns av självbevarelsedrift så skulle inte en enda moské fått byggas i Sverige.

  De säger sig fly från sitt land när de i själva verket är ute på jihad och så snabbt som möjligt bygga brofästen (moskéer) och ta över ett någorlunda demokratiskt land för att göra det till en religiös diktatur.

 4. Märkligt att de klättrar, kryper, simmar, flyger, åker båt, åker bil, går, springer, liftar, hoppar, ljuger och bedrar för att komma in i europa.

  Sen sätter de sig i en offer-roll och Kräver förmåner, särbehandling och att det samhället de trängt sig in i ska anpassa efter dom…..

Kommentera