Äntligen utvisas Ahmed

Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed, imam och IS-rekryterare, ska äntligen utvisas till hemlandet Irak.

Det skriver Sofie Löwenmark på Doku.

Säpo ansökte förra våren om att Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed ska utvisas från Sverige med hänvisning till rikets säkerhet och sedan dess har han suttit i förvar. Nu har regeringen fastställt att det inte finns några verkställighetshinder, så snart sitter imamen och IS-rekryteraren på ett plan till Irak.

Doku

Ahmed har överklagat beslutet om utvisning, men fått ett negativt svar. Trots sina 24 år i Sverige har han tvingats ha tolk vid förhandlingarna, apropå detta med viljan att integrera sig i det svenska samhället.

I sociala medier får Ahmed nu stöd av andra mer radikala muslimer, bl.a. några andra med utvisningsbeslut på sig. 2019 beslutades att sex islamister ska utvisas från Sverige, men detta kunde inte genomföras då det inte gick att fastslå deras säkerhet i hemländerna.

Då manifesterade ett par hundra muslimer till stöd för islamisterna.

16 thoughts on “Äntligen utvisas Ahmed

 1. Undrar hur det kommer gå med min pension nu när dessa utvisas? det hette väl en liten kostnad just nu men vinst lite längre fram eller vad var det Stefan sa?

 2. Ska utvisas? Det är alltså inte verkställt än? Det låter som att sälja skinnet innan björnen är skjuten. De här typerna har visat sig vara experter på att bita sig fast inom landets gränser.

 3. Hur många miljoner får han med sig, förutom bidragen som kassan fortsätter att betala. Och pensionen inte att förglömma, han är väl fortfarande ”Svensk”.

 4. Det finns många aktivister som kan sätta stopp för detta. Kanske Aftonbladets desinformatör kan skriva något vackert.

 5. Ha ha jag tror på detta först när jag ser bilder på planet i Irak och han stiger ur. Han är snart tillbaka i den moraliska, humanistiska och feministiska stormakten med dess korrupta regering.

 6. Det går att utvisa terrorister och brottslingar om man vill.

  UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

  Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

  https://petterssonsblogg.se/2020/02/11/generaldirektor-mikael-ribbenvik-ar-mannen-som-tror-att-dubbelmoral-betyder-dubbelt-sa-bra/

 7. ”2019 beslutades att sex islamister ska utvisas från Sverige, men detta kunde inte genomföras då det inte gick att fastslå deras säkerhet i hemländerna.”
  Vår säkerhet skiter man i, så varför bry sig om deras ?

  • Märkligt är att många av dessa kan åka på semester till sitt hemland men dom kan inte utvisas får då är landet inte säkert? vilken idioti

   • Det är bara skitsnack att dessa människor inte kan utvisas. De åker på semester till sina f.d. hemländer utan att vara i faran för deras liv – titta bara hur plötslligt avfolkat är Järvafältet. Det är bara lögn att ”de flyr för liiiivet” – de flyr till bekvämt liv med massor av bidragen utan att behöva anstränga sig. Man är så naiv i Sverige.

Kommentera