Äntligen utvisas Ahmed


Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed, imam och IS-rekryterare, ska äntligen utvisas till hemlandet Irak.

Det skriver Sofie Löwenmark på Doku.

Säpo ansökte förra våren om att Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed ska utvisas från Sverige med hänvisning till rikets säkerhet och sedan dess har han suttit i förvar. Nu har regeringen fastställt att det inte finns några verkställighetshinder, så snart sitter imamen och IS-rekryteraren på ett plan till Irak.

Doku

Ahmed har överklagat beslutet om utvisning, men fått ett negativt svar. Trots sina 24 år i Sverige har han tvingats ha tolk vid förhandlingarna, apropå detta med viljan att integrera sig i det svenska samhället.

I sociala medier får Ahmed nu stöd av andra mer radikala muslimer, bl.a. några andra med utvisningsbeslut på sig. 2019 beslutades att sex islamister ska utvisas från Sverige, men detta kunde inte genomföras då det inte gick att fastslå deras säkerhet i hemländerna.

Då manifesterade ett par hundra muslimer till stöd för islamisterna.


16 responses to “Äntligen utvisas Ahmed

 • Jörgen Filipsson

  Undrar hur det kommer gå med min pension nu när dessa utvisas? det hette väl en liten kostnad just nu men vinst lite längre fram eller vad var det Stefan sa?

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Ska utvisas? Det är alltså inte verkställt än? Det låter som att sälja skinnet innan björnen är skjuten. De här typerna har visat sig vara experter på att bita sig fast inom landets gränser.

  Gilla

 • Mm

  Stöd av Expressen åxå som synes..

  Gilla

 • Billy Boy

  Modiga Katerina Janouch reagerade med all rätt mycket starkt på Twitter redan den 18:e maj 2019 mot det uppenbara muslimska kvinnoförtrycket med sharia mm som skedde helt öppet på Norrmalms Torg i Stockholm.

  Gillad av 3 personer

 • Elsa.

  Hur många miljoner får han med sig, förutom bidragen som kassan fortsätter att betala. Och pensionen inte att förglömma, han är väl fortfarande ”Svensk”.

  Gillad av 1 person

 • Algot.

  Det finns många aktivister som kan sätta stopp för detta. Kanske Aftonbladets desinformatör kan skriva något vackert.

  Gilla

 • Niklas R

  Utmärkt, låt inte dörren träffa dig i arslet på vägen hem Ahmed.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ha ha jag tror på detta först när jag ser bilder på planet i Irak och han stiger ur. Han är snart tillbaka i den moraliska, humanistiska och feministiska stormakten med dess korrupta regering.

  Gillad av 1 person

 • Pettersson

  Det går att utvisa terrorister och brottslingar om man vill.

  UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

  Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

  Generaldirektör Mikael Ribbenvik är mannen som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra

  Gillad av 2 personer

 • Invandrare1957

  Om ett år går han fritt i Sverige. Det är det nya normala

  Gilla

 • rune

  ”2019 beslutades att sex islamister ska utvisas från Sverige, men detta kunde inte genomföras då det inte gick att fastslå deras säkerhet i hemländerna.”
  Vår säkerhet skiter man i, så varför bry sig om deras ?

  Gillad av 2 personer

  • Jörgen Filipsson

   Märkligt är att många av dessa kan åka på semester till sitt hemland men dom kan inte utvisas får då är landet inte säkert? vilken idioti

   Gilla

   • maar

    Det är bara skitsnack att dessa människor inte kan utvisas. De åker på semester till sina f.d. hemländer utan att vara i faran för deras liv – titta bara hur plötslligt avfolkat är Järvafältet. Det är bara lögn att ”de flyr för liiiivet” – de flyr till bekvämt liv med massor av bidragen utan att behöva anstränga sig. Man är så naiv i Sverige.

    Gillad av 1 person

 • Argus

  One down, many more to go. (Two and a half miljon ish.)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: