”Döda dem; Döda dem allihop”: Kriget mot polisen i Frankrike


av Yves Mamou

  • I januari noterade inrikesdepartementets statistiska tjänst 2 288 sådana ”döda dem allihop”-incidenter, baserat på information från polisrapporter.
  • Medias misstanke om polisens olagliga våldsbruk är så intensiv att inte ens poliser under attack känner sig tillåtna att använda sitt vapen.
  • Medias och underhållningsbranschens (skådespelare, sångare och så vidare) anklagelser mot polisen späds också på av akademiker.
  • Rättsliga fegisar ställer sig förstås också på den trendiga maffians sida mot polisen.
  • Om polisen inte kan utreda eller skydda offentligheten på grund av att poliser är rädda för att bli kallade för rasister är medborgarnas säkerhet i fara.
Ett krig utkämpas mot polisen i Frankrike, men detta krig namnges aldrig. På bilden: En polis talar med en bilförare i en trafikstockning efter en kväll av kravaller i norra Blois, Frankrike, den 17 mars 2021. (Foto av Guillaume Souvant/AFP via Getty Images)

Den 25 januari i Pantin, en förort till Paris, den 4 februari i Carcassonne i södra Frankrike och den 13 februari i Poissy i Yvelines lockade organiserade grupper av ”unga personer” – enligt etablerade mediers terminologi för att undvika någon etnisk benämning – polisstyrkorna in till sina kvarter för att attackera dem. Till rop av ”döda dem; döda dem allihop” blev polispatrullerna attackerade med explosiva och pyrotekniska enheter som användes som urbana gerillavapen. Vid alla tillfällen sändes filmklipp från attackerna på sociala medier.

Läs vidare


2 responses to “”Döda dem; Döda dem allihop”: Kriget mot polisen i Frankrike

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: