Stäng

Micael Bydén fortsätter som överbefälhavare

FÖRSVARSMAKTEN. Regeringen beslutade torsdagen den 1 april att förordna general Micael Bydén som överbefälhavare till och med september 2024.

Överbefälhavare Micael Bydén försvarar Stockholm Pride. Bild Wikipedia

Micael Bydén har varit ÖB sedan 2015 och nu förlängs tjänstgöringstiden med ytterligare tre år. m- Det är med stolthet som jag har tackat ja till att fortsätta som överbefälhavare. Jag ser fram emot att fortsätta jobba i en försvarsmakt som präglas av framåtanda. Vi har med försvarsbeslut 2020 förutsättningar att ta ytterligare kliv för att möta omvärldens krav och fortsatt vara ett aktivt försvar. Alltid på plats där, och när det händer, säger överbefälhavare Micael Bydén.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Micael Bydén fortsätter som överbefälhavare

 1. Försvarministern är vapenvägrare och ÖB går i pridetåg
  Ryssarna lär ju skratt på sig

 2. Efter att ha levererat svidande kritik mot tillståndet i det svenska försvaret blev generalmajor Anders Brännström, chef för ledningsstabens totalförsvarsavdelning, uppkallad till ÖB Micael Bydén och fick veta att han blivit avskedad. ” – Min uppfattning är att Anders Brännström inte är lämplig för den befattningen”, uppgav ÖB Micael Bydén.

  I en intervju med Studio Ett i P1 förklarar Anders Brännström att han enbart berättat sanningen i media. Anders Brännström säger att försvaret saknar materiel och kunskap och att Sverige behöver kunna skydda sig mot både digitala angrepp och om en främmande nation ger sig in på svenskt territorium med vapen. ”– Den fråga jag ställer mig är varför sanningen är så skrämmande för vissa personer,” säger han.

  ”Generalmajor Anders Brännströms kritik mot försvaret”:
  https://sverigesradio.se/artikel/6872548

  ”Sparkade generalmajoren: ”Det jag sagt är sanningen”:
  https://www.expressen.se/nyheter/sparkade-generalmajoren-det-jag-sagt-ar-sanningen/

 3. ”Det är med stolthet jag tackar ja” Svensken är nog inte lika
  glad, det blir tre år till med fjollarmen.

 4. Förr var inte höga militärer, eller inga på det viset, bögaktiga och så vidare.

  De högsta var alltid sossar dock, men inte Överstar.

  Själv härstammar jag från en riktig Överste.

 5. På A1 skulle vi skrattat åt honom. Ett av mina befäl hånade Översten för hans efternamn. Ett annat befäl sade: Men fan ser du inte att han står där och hör allt ? (jag)

  Jag har samma ganska ovanliga efternamn som den som hånade, och så brydde jag mig inte om saken alls. Flinade bara litet och vände mig om, så att de kunde glömma saken..

  1. Min hörsel och syn var väldigt bra på den tiden.
   Äldre folk som befäl kunde tala om saker i tron att ingen kunde höra. Kanske var de hörselskadade av artilleripjäser. Min syn var på samma sätt extremt skarp..

 6. Han är förmodligen den enda med hög grad som är genuscertifierad.
  Därför fick han jobbet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: