Utred inlåsning på obestämd tid för återfallsförbrytare


BROTTSLIGHET. Moderaterna vill att Sverige utreder möjligheten att införa ett så kallat förvaringsstraff, vilket skulle innebära att vissa gärningsmän kan hållas inlåsta på obestämd tid om risken för att de ska återfalla i brott anses överhängande.

Johan Forsell. Foto: Fredrik Wennerlund

Sveriges Radio Ekots granskning har de senaste veckorna kunnat visa hur en man upprepade gånger begått sexualbrott mot barn under ett decennium.

”Det ställer frågan om det inte är dags att rättsväsendet får andra möjligheter att skydda medborgarna”, säger moderaten Johan Forssell.

Livstids fängelse finns inte i straffskalan för sexualbrott, men enligt moderaterna bör det finnas en möjlighet att exempelvis personer som begår grova sexualbrott mot barn, och bedöms benägna att återfalla i brotten, hålls inlåsta på obestämd tid.

Partiet vill att en utredning tillsätts om att införa den typen av förvaringsstraff.

-Pettersson säger att det är ett litet steg, men viktigare är att minska antalet brottslingar i landet, så räcker rättsväsendets resurser till svenska kriminella.

I februari 2009 presenterade migrationsminister Tobias Billström (M), socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson en i mitt tycke bra utredning om brister i invandringspolitiken som publicerades i DN. Denna utredning låg sedan till grund för den invandringspolitik som moderaterna gick till val på i september 2010.

Vallöfte: Moderaterna vill ta medborgarskapet från kriminella

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Utred inlåsning på obestämd tid för återfallsförbrytare

 • TT

  Är det månne Fredrik landsförrädaren Reinfeldt han har i åtanke…så skulle han tänkt på det lite tidigare.

  Gilla

 • Sura Glögget

  Gotska Sandön, där kan de hålla till tycker jag så länge de kan se till att få mat och värme. Ställ 20’containrar och låt varje ”fånge få en oinredd sådan. Flytta honom på vårkanten och låt honom klara sig själv efter en vecka. Maten första veckan består av grisköttsrester och potatis.

  Gilla

 • Robert

  Jasså nu ska M ta bladet ur munnen igen vad det gäller brott/invandring? De hade 2 mandatperioder på sig och vi vet alla hur det gick. Är det inte dags för något nytt nu? Sämre kan det inte bli.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: