Det finns ingen strukturell rasism


RASISM. Det finns ingen strukturell rasism i Storbritannien, påstår regeringen i en ny rapport som redan nu väckt stor uppmärksamhet. Slutsatsen – som enligt rapportförfattarna kommer ”förändra debatten om ras” – har mött kraftig kritik, hos organisationer som Black lives matter. En talesperson för BLM säger att även om rapporten fokuserar på utbildning, misslyckas man att belysa problem i skolan och det stora gapet på högre utbildningsnivå.

Tony Sewell, The Commission on Race and Ethnic Disparities. Photograph Conservative party

I rapporten konstateras det visserligen att det finns en ”noterbar” rasism i Storbritannien – men att man trots det bör ses som en förebild.

Slutsatsen dras efter att ”Comission on Race and Ethnic” har publicerat delar av sin stora rapport om rasism. Enligt The Guardian hävdar man i sammanfattningen att rapporten kommer att förändra debatten om ras i Storbritannien.

I den 264 sidor långa rapporten går man strikt emot Black lives matter – och hävdar att det inte finns någon strukturell rasism i landet. – Ingen förnekar att rasism inte existerar. Vi har hittat bevis för det. Däremot, bevis för strukturell rasism? Nej, det fanns inte där, säger Tony Sewell, chef för Commission on Race and Ethnic Disparities.

-Pettersson menar att det är samma i Sverige, ingen förnekar att det finns individer som är skitstövlar, men vi har ingen inbyggd rasism i samhället. De flesta bemöter människor efter hur de uppträder och det är nog ett större problem för många invandrare än rasismen och ofta förstår de inte skillnaden.

Insändare jag skrev år 2007. Det är rasism att kritisera invandrare som inte sköter sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Det finns ingen strukturell rasism

 • Kekke

  Pettersson, i morgon dag vill jag se ett aprilskämt vi alla går på. Tänk ut något smart nu.

  Du kan försöka med att näthatsgranskaren kommer ta över efter dig eller nåt i den stilen.

  Gilla

 • Fjodor

  Problemet verkar vara att det INTE finns strukturell rasism. Det är den som BLM och andra grupperingar skiker efter. De vill att deras folkgrupper ska få gå före baserad på hudfärg, skostorlek, religiös tillhörighet, konstgjort kön etc.
  Lämplighet i form av meriter i form av utbildning och erfarenhet verkar helt egalt.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Det är precis så i Sverige också.
  Massa offerkoftor som påstår motsatsen .
  Av någon anledning är det ofta de framgångsrikaste som haft det värst .
  Förmodligen ytterligare en sida av deras narcissistiska läggning .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: