Stäng

Flera rån och rånförsök i Linköping

BROTTSLIGHET. Flera rån och rånförsök har skett i Linköping den senaste veckan. Enligt polisen har offren med våld eller hot tvingats in i skogspartier där de misshandlats och rånats.

Rånarna beskrivs av polisen som unga, maskerade män.

I två fall har rånarna tvingat de drabbade att genomföra banköverförningar via sina mobiltelefoner, säger förundersökningsledaren Theresé Aldén i ett pressmeddelande.

Brotten skedde i torsdags, fredags och söndags kväll.

På fredagskvällen greps också tre personer misstänkta för rånet som skedde då. En av dem släpptes på lördagen och de två andra häktades misstänkta för rån.

Polisen utreder nu om rånen har koppling till varandra och går också ut med en uppmaning till allmänheten: ”Det är viktigt att poängtera att det aldrig är den drabbades fel att brott sker. Det ansvaret ligger enbart på gärningspersonen! Men polisen har en uppmaning som gör det svårare för rånarna att utföra brotten: Se över om din bank har en funktion där du kan begränsa summan på dina banköverföringar. Man brukar kunna sätta en gräns per dag eller vecka och denna kan ändras någon dag i förväg om man planerar att göra en större överföring”, skriver polisen på sin hemsida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Flera rån och rånförsök i Linköping

 1. Rån även i Blomstermåla, Småland – 2021-03-29

  Tonåring skulle sälja mössa – blev rånad med kniv och machete.
  På måndagskvällen utsattes en tonårskille i Blomstermåla för ett rån när han skulle sälja en mössa.

  Gärningsmännen i 20-årsåldern ska ha hotat killen med en machete och en fällkniv och ska ha tvingat till sig mössan, en jacka och en mobiltelefon.

  Polisen har inga misstänkta i nuläget och söker vittnen som gjort iakttagelser i området.

  https://sverigesradio.se/artikel/tonaring-skulle-salja-mossa-blev-ranad

 2. Enligt gängse PK-logik befann sig rånoffren på ”fel plats vid fel tillfälle”. Så ett gott råd är att undvika göra det i fortsättningen. Hur det nu ska gå till.

  1. Det kommer nog en app för det. MSB och BRÅ slår sina kloka (?) huvuden ihop? 😉

   Snart är det väl norra Norrlands fjälltrakter, dock ej skidanläggningar, som inte är ”utanförskapsområden”.

 3. Det är väl fint med mångkultur Stefan Rån Bilbränder Våldtäkter Misshandel Skjutningar Knivskjärningar Bedrägerier Bara 124 döda 2020..

 4. Nej, det är aldrig offrets fel….men, det är Socialdemokraterna och då Stefan Löfvens fel att dessa brott sker.

  Röstas det för idioti så får vi idioti ! 🤮

  VAL 2022 FÖR FÖRSTÅND !

  1. Alla nöjda o glada i stan ingen bryr sig vi är ju lite bättre än övriga landet som folk tänker därför skiter tidningarna i det. Vänta till en politiker blir både våldtagen o rånad då blir det järnlock storlek tungt på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: