Stäng

Sverige ger 811 miljoner till Syrien

BISTÅND. Sverige bidrar med 811 miljoner kronor till stödinsatser för Syrien i år. Beskedet kom på biståndskonferensen som EU och FN anordnar. Målet är att få in minst 10 miljarder dollar – närmare 90 miljarder kronor – från internationella givare.

Steget Efter

Pengarna ska även användas för att hjälpa flyktingar i Syriens grannländer. Behoven efter ett årtiondes krigande är enorma.

Stödkonferensen pågår i två dagar. Det är femte gången som EU och FN gemensamt kallar givare på det här sättet.

Inför konferensen har funnits oro över sviktade givarvilja. En liknande konferens för Jemen nyligen samlade bara in ungefär hälften av vad FN då hoppades på.

-Pettersson hoppas att pengarna tas ur biståndsbudgeten men jag misstänker att det är extrapengar som pensionärer och andra får betala…

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Sverige ger 811 miljoner till Syrien

 1. Bättre att skicka tillbaks de syrier som finns i Sverige så att de kan hjälpa till och bygga upp sitt eget land.

 2. Det finns omkring 250000 syrier i Sverige. Om vi delar 811 miljoner med antalet syrier i Sverige och betalar Syrien (≈3 000) det för varje syrier de tar emot gör vi en stor vinst efter typ tre dagar. 811 miljoner är mycket pengar men det är en piss i Mississippi jämfört med flyktingskojeriet kostar oss skattebetalare.

 3. Syriska staten har oljekällor som ger goda inkomster…
  Varför skänker lilla Sverige pengar till en oljenation?

 4. Varför är 811 miljoner till syrien så viktigt, när vi får så mycket positivt tillbaka ??
  Vad är 811 mijoner När vi samtidigt lånar ut 150 MILJARDER
  vad är 150 miljarder 811 miljoner kr tillsammans
  Pengar som regeringen desperat vill strö för vinden, mellan fingrarna, bara förbruka
  I Morgon kan man vakna som en alko / spelmissbrukare och fråga sig ??
  Vad gjorde jag i går ??
  spela bort 150, 811 miljarder på ett hazard spel där vinsten var ett helvete på jorden?? nä ett helvete för svenskarna för resten av deras liv.!!

 5. Va bra att vi ger Syrien en massa pengar! Allt är ju på topp här i Sverige, så det ska vi väl ha råd med! Om inte annat, så får väl våra gamlingar dra in på sin pension!!

 6. Vi behöver dom pengarna själva. Vi har inte ansvar för hela världen även om regeringen tror det. Vi är snart ett u- land själva om vi ska fortsätta att vara socialbyrå åt hela världen.

 7. Och Sveriges befolkning fortsätter i val efter val att rösta på politiker som gör sådant här. Det är ”survival of the fittest” och Sveriges befolkning är inte ”the fittest” mentalt!

 8. Blåser väl iväg lika mycket till Israel?

  Sen är det många länder som vill ha våra surt förvärvade skattekronor, och inom kort ett shit-hole country på riktigt?

  Pomperipossa närmar sig snabbt med 102% i skatt som svångremmen och hängslena inte trodde på.

  Flytta?

  Mars alternativ enligt musken, men är lite för otrevlig miljö där om man inte ska gräva ner sig där, finns internet?
  🙂

 9. Ännu mer! Sinar aldrig källan?
  Regeringskansliet för ett halvår sedan; citat:

  ”Idag har Sveriges regering beslutat att öka strategibeloppet för Sveriges regionala strategi för Syrienkrisen med 100 miljoner kronor. Strategin har funnits på plats sedan år 2016. Totalt strategibelopp blir, efter dagens beslut, 1,8 miljarder kronor. Den summan inkluderar alla projekt mellan åren 2016-2020. I humanitära medel har Sverige också bidragit med mer än 3,3 miljarder kronor sedan år 2011. Under år 2019 har Sidas humanitära enhet redan allokerat mer än 500 miljoner kronor till Syrienkrisen.”

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/10/hundra-extra-miljoner-svenska-kronor-for-insatser-i-nordostra-syrien/

 10. Då behöver man inte komma hit. Förlåt glömde i Sverige får man leva i syrisk kultur. Därför kommer man hit.

 11. Hatar syrianer i Sverige, biståndet borde villkoras med att de lämnar detta landet så det blir som förr igen. Naturligtvis kommer syrierna försnilla pengarna. Jag är inte synsk men går på empiriska fakta.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: