Varför kallas de flyktingar?

INVANDRING & MEDIA. De kommer i strida strömmar från västra Afrika och blir kvar i spartanska flyktingläger på behörigt avstånd från civilisationen. Nu kritiseras spanska myndigheter för att stoppa flyktingar att ta sig från Kanarieöarna till Europas fastland, skriver Svenska Dagbladet.

-Pettersson undrar varför Svenska Dagbladet konsekvent väljer att använda ordet flyktingar, flyktingläger, flyktinganläggningar osv. SvD skriver att de flesta kommer från Marocko och Senegal, två relativt välmående och fredliga länder i Afrika.

Människorna är alltså inte flyktingar utan ekonomiska migranter och SvD samt många andra medier bedriver kampanj för olaglig invandring till Europa.

Svenska Dagbladet är migrationsaktivister, oklart varför.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Varför kallas de flyktingar?

 1. Varför kallar SvD dessa illegala migranter för flyktingar?
  För att majoriteten av alla journalister är socialister och socialister är per definition idioter.

 2. Deras vurmande för välfärdssnyltare kommer ändå i slutändan
  att drabba även dessa så kallade do gooders vilket är bra,
  det är nyttigt att smaka sin egen medicin.

  Dock borde dom ställa sig frågan varför det bara är unga män
  som flyr, är inte kriget lika jävligt för alla?

 3. Kanarieöarna är väl trevligt?
  Var där o festade o blev t.o.m av med svendomen där. Så jag förstår att många vill dit o dricka obegränsat med sangria på festerna!

  Men detta var på 90-talet…

 4. Det är där som här huvudparten av kanarierna vill få bort migranterna så fort som möjligt helst till ursprungsdestinationen.
  I andra hand till fastlandet.
  Det finns också grupper som godhetsknarkar och vill förhindra utvisningarna.
  Det är också ensamkommande barn där som ska åldersbestämma. Där finns också grupper som opponerar mot metoderna att åldersbestämma barnen. Åldersbestämningen går också för långsamt tycker de.
  Same shit there some here.

 5. De är inte flyktingar utan missionärer deras mission är att omvända de kristna till en tro de själva tvingats tro på.
  När de blivit tillräckligt många kommer administratörerna och ser till att ledningscentraler byggs och deras budskap ropas ut.
  Första vågen är här för att trygga ett brofäste!

 6. Varför får dom ens stiga iland ?? Dom ska tillbaka dit dom kom ifrån. Detta är enda sättet att lösa problemet. 97 % av dom är gökungar som bara kommer för att få bidrag och slippa jobba. Dom 3 % som möjligen kvalar in som flyktingar får söka hjälp i närområdet. Att släppa in hela afrika i Europa är INTE nån lösning. Det slutar med att vi blir u-länder allihop. Vi har egna problem att lösa och man måste hjälpa sig själv innan man kan hjälpa andra. Dom måste få ordning på sina egna länder själva. Stäng gränserna nu

 7. Stackars folket på Kanarieöarna, de får hotell förstörda så vem vågar åka dit framöver. Välfärdsmigranter, bidragsturister kan de kallas men de är inte flyktingar, synd att även SvD förfallit till slaskpressnivå,,, slopa presstödet!
  När en vara inte lockar längre är det dags för nya saker.

  • Om du köper en SvD får du en gratis glass.
   Om du köper två, så får du en plastpåse att bära den i, så du slipper skämmas.

Kommentera