Stäng

Sex års väntetid på tandvård

TANDVÅRD. ”Trodde det var ett skämt först”, säger Maryam Bondfeldt om när hon fick reda på att det kunde vara sex års kö för att få en tandläkartid hos Folktandvården i Skoghall som nyinflyttad till kommunen.

Väntetiden var lång redan innan pandemin på flera kliniker runtom i Värmland och berodde då på personalbrist, men det har blivit ännu värre under pandemin.Selinda Mitander, klinikchef på Folktandvården Skoghall, söder om Karlstad, säger till P4 Värmland att hon hoppas att det blir bättre nu när man rekryterar mer personal.

-Pettersson säger att vi har resurser till välfärden och behöver inte ställa grupper mot varandra så därför får illegala invandrare och asylsökande gå före och betala 50 kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Sex års väntetid på tandvård

 1. Samla en hel busslast och åk till Polen, då får ni bästa vården till halva priset plus en övernattning.

 2. Turligt nog finns det privata alternativ. De är trevliga, hjälpsamma, effektiva men aningen dyrare. Vet inte hur det är i tandvården, men i primärvärden träffar varje läkare 3 patienter i genomsnitt per dag (offentlig), eller 6 patienter per dag (privat). EU-genomsnittet ligger på 6,5.

 3. Tandvården i Sverige numera, – där man kan riskera sin hälsa.

  Tandläkare i Helsingborg anses vara fara för patienters hälsa, (förenklat sammandrag av en längre artikel i Projekt Sanning fr. 2018).

  Det handlar om en tandläkare vid förnamn Mohammad, som inte uppvisat någon större skicklighet.

  Vid ett flertal kontroller hos Mohammads tandläkarpraktik har IVO (Inspektionen för vård och omsorg), konstaterat så stora hygieniska brister att det kan riskera patientsäkerheten. Hans behandlingar verkar ha varit än värre, då de ofta har saknat motiv och dokumentationen mest bestått i noteringar om ersättning från Försäkringskassan. Rapporten visar på stora kunskapsbrister och på oskickligt utförda behandlingar, ibland till och med helt onödiga sådana. Röntgen på patienterna har ofta uteblivit och inte utförts vare sig innan, under eller efter behandlingarna. Sammantaget anser IVO att Mohammad uppvisar så stor kompetensbrist och hans försummelser så allvarliga, att de bedöms som grov oskicklighet. Man rekommenderar därför att hans legitimation ska återkallas. Men själv anser Mohammad att IVO:s anmälan bygger på IVO:s inkompetens, samt på missförstånd och språkförbistring.

  Frågan är vem som har godkänt hans legitimation? Den som gjort det verkar vara lika inkompetent som Mohammad själv.

  https://projektsanning.com/2018/12/05/tandlakare-i-helsingborg-anses-vara-fara-for-patienters-halsa/

  Det finns flera liknande tandläkarpraktiker ”med brister som utgör en påtaglig fara för patientens liv, hälsa eller personliga säkerhet”:

  Petterssons blogg:
  ”Efter en oanmäld inspektion stängde IVO tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö, omedelbart.- Mohanad Asalya, är vd på 24 Karat, han har ingen tandläkarutbildning”:

  https://petterssonsblogg.se/2018/02/09/arabisk-tandlakare-utan-kompetens-blaser-sina-arabiska-patienter-som-vill-ha-trygghet/comment-page-1/

  1. Ha,ha,ha påminner mig om en kallelse från mitt Lasarett,till en efterkontroll vid en av mina svåra sjukdomar. Läkarens namn hade de satt ut på kallelsen.
   Ett allt annat än Nordiskt namn,som t.o.m. var svårt att utläsa/tyda. Ringde upp kliniken och förklarade,att jag inte önskade den kontrollen,så länge ingen annan läkare fanns tillgänglig.
   Först blev det tyst i luren…. sedan kom ett försiktigt svar, ”att han var duktig” !
   Gratulerade damen i andra ändan och föreslog att jag väntar tills en annan kallar mig !!
   En tid senare kom en ny kallelse med ett svenskts läkarnamn,eftersom de tydligen var intresserade av,hur jag kunnat överleva !!!! 😉

  2. Allt som behöbvs är litet mejslar, tänger samt hammare och en Dremel. Att offret kanske lider visst obehag saknar betydelse.

 4. Min dumma telefon kan inte lägga ut linkar.
  Kan någon annan finna på youtube
  Ronald Reagan – Jokes about communism

 5. Folk borde vara hundra gånger argare än de är. Reagerar man inte, kör den politiska adeln över oss igen igen igen igen….

 6. I vår (S)-styrda region har vi fått besked om att baaarn skall gå före i kön.
  Altså, underförstått invandrarbarn.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: