Stäng

Åkesson inte intresserad av att vara stöd utan att få tillbaka

VALET 2022. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är tydlig med att en kommande borgerlig regering inte får hans stöd utan att ge något tillbaka. Det meddelar han sedan Liberalernas partiråd röstat för att verka för en borgerlig regering som kan ha stöd av SD.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Till Aftonbladet skriver han att han är redo att prata med alla partier. ”Däremot är det inte intressant för mig och Sverigedemokraterna att utgöra stödhjul åt en regering som inte ger oss inflytande som står i proportion till vår storlek. Just den punkten är faktiskt inte förhandlingsbar, och jag förmodar att detsamma gäller för alla andra partier”, skriver Åkesson.

Kristdemokraternas Ebba Busch välkomnar L:s besked.
”Beklagar att man fortsatt kommer förhandla budget med Löfvenregeringen. Men oavsett detta är dagens besked ett viktigt steg närmare maktskifte”, skriver hon på Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Åkesson inte intresserad av att vara stöd utan att få tillbaka

 1. I Synagogan är det ständig fest! Champagnelådorna levereras med ett atomurs precision varje fredag klockan 10:00. Vi sänker väst och ni står bara med händerna i byxfickorna.

 2. Klart som korvspat att SD skall ha något att säga till om allt annat vore djupt odemokratiskt.
  Men, här finns ett stort men skulle SD bli större än M då skulle naturligtvis Ulf K. såsom en trotsig barnunge säga: ”om inte vi Moderater får statsministerposten deltar vi inte i en Regering där SD ingår.”

  Jag sätter en månads ökningen av pensionen 2022, någon som antar vadet?

 3. Liberalerna löste problemet demokratiskt, majoriteten segrade och minoriteten har som vanligt svårt att acceptera.

 4. Varför skall det största partiet vara stödparti till ett gäng nötter.

  1. Hej Snart fattigpensionär !
   Det är gänget med nötter som är det största partiet. Sjuka klövern har 82 % Det trodde jag att du visste. / MVH / Gidlöf.se

 5. Självklart ska ett parti som SD som mycket väl kan bli störst ställa krav. Dumma vore dom väl annars. Det blir isf intressant att se vad som händer. Det finns inget som säger att M skulle bli större än SD. Vad sossarna beträffar så får vi hoppas att tillräckligt många kan se igenom alla deras lögner och fula knep. Om vi ska kunna rädda Sverige är det hög tid att vakna ur dvalan nu. VI MÅSTE HA EN ANNAN REGERING INNAN VI ÄR ETT U- LAND.

 6. Det regeringens förbannade skyldighet att sätta Sverige och etniska svenskar först. Nu luras väljarna att rösta på något parti i sjuklövern som sen inte tar tillvara deras intressen. Det vi gör är att betala skatt som sen går till allehanda projekt , och gärna till utlänningar. Vi etniska svenskar finns när det handlar om att betala skatt, i övrigt skiter dom i oss, Sverige ska ha en regering som sätter Sverige och svenskarna främst.

  1. Precis min tanke! Vilka hycklare de är som gapar om rasism, men tvekar inte att driva sina egna till fattigdom. Vi var några som diskuterade välfärd igår och vi kunde inte komma på politiker idag anser vara välfärd. Vår syn på välfärd och politikernas skiljer sig åt räknat i ljusår!

 7. Sätta Sveriges bästa främst. Vad menar man med det. Sverige är mark sjöar o berg. Som svenskar har brutit mark och byggt ett fint land av. Varför nämns aldrig svenskar. Blir det för personligt eller levande. Det är som politiker språket för ko. En sån där levande varelse som svensken. Köttproducerande mjölkenhet. Vad är namnet för svensk. Svagbegåvad eller skatteproducerande arbetsenhet. Varför pratar man aldrig om etniska svenskar. Gör man det så är det inkluderande ordet Sveriges befolkning. Det måste ju handla om känslor hos politikerna man vill fjärma sig från vanligt folk. Som är en fara för deras politik. Tror inte ett dugg det handlar om rötterna i nazism. Utan det handlar om att det är svenskar som röstar på SD. Riktiga människor som vill ha förändring. Tänk er Lena Mellin Aftonbladet hon tappar makten. Pensionärstanten sparkar med floskler hej vilt mot vanligt folk. Rätta in er i det socialdemokratiska ledet igen. Och bli en skatteproducerande arbetsenhet för partiet och Lena Melins position för att hålla henne vid makten. Som sossarnas övherwaffe. Ta pension Lena Melin.

  1. ”Sätta Sveriges bästa främst. Vad menar man med det”, skriver Invandrare1957

   ”Det är upp till oss svenskar att välja om vi ska tycka att det ska finnas en svensk kultur, – om det ska finnas en livskraftig svensk kultur om 50 eller 100 år, säger Richard Sörman som vill rädda den svenska kulturen och den svenska identiteten.Vill vi det, så måste vi med den situation vi har idag, aktivt agera för att så blir fallet.”

 8. Klart att SD ska få ut Max när det gäller att få genomslag för sin politik. Per Bolund beklagar att L öppnar för samarbete med som han utrycker ett främlingsfientligt parti med rötter i Nazismen! Vem sprang Nazisternas ärenden om inte Socialdemokraterna under trettio och fyrtiotalet, Centerpartiet samma sak. Dessa två partier bär ett stort stort ansvar för den importerade brottsligheten och är Miljöpartiets kompisar.

  1. Framför allt se upp,så de inte går in i en M-fälla ! Minns väl hur Gösta Bohman förstörde styret i början av 80-talet,genom sina former av ”samarbete”. Då med Fälldin o Centern….
   Minns också Palmes leende när regeringen fälldes !!
   Detta får under alla omständigheter inte åter inträffa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: