Hör deras röst

Nyligen visade SVT dokumentären “Hör min röst – slöjans revolution”. Den fokuseras kring en av de iranska kvinnor som startade upproret mot det islamistiska styret i Iran som främst kuvar kvinnor genom att bl.a. påtvinga dem slöjor.

Masih Alinejad heter kvinnan som tvingats i exil och vars kamp för kvinnors rättigheter man får följa i dokumentären.

Iranska kvinnor har sedan ett antal år gjort uppror mot de islamistiska lagar som förutom att tvinga kvinnor att bära slöja, också förbjuder dem att bl.a. köra bil, cykla och sjunga.

Alinejad är ständigt hotad till livet och hennes familj som finns kvar i Iran utsätts för ständiga trakasserier. De modiga kvinnor som kastar av sig slöjorna i ren trots riskerar fängelse i allt mellan ett och tio år. Ett stort antal av dessa kvinnor har också fått sina ansikten förstörda i syraattacker.

De som ska “flås levande” är kvinnor som inte klär sig enligt sharialagar.

Ägna 90 minuter åt denna skrämmande dokumentär. Uppmaningen riktas till er alla, men framför allt till de svenska politiker som tar på sig slöja för att hedra dessa lagar och de kvinnor som bär detta patetiska plagg. Som den socialdemokratiska delegation som besökte Iran, samt politiker som Mona Sahlin, Veronica Palm och Gudrun Schyman.

Det är också ett krav att de journalister som jagar “högerextremister” ser dokumentären för att förstå att detta är på riktigt och att det i dagens Sverige finns människor som på allvar vill införa samma lagar som förtrycker kvinnor i muslimska länder.

Hör min röst – slöjans revolution

8 thoughts on “Hör deras röst

 1. Varför ska vi ha dessa galningar i Europa? Låt dom som konverterar stanna, resten kan vi skicka tillbaka till Mellanöstern.
  Det går aldrig att få någon styr på de inavlade muslimerna.
  Det är löjligt. Dom säger att dom flyr för att dom är förföljda, men när de kommer hit upprättar dom samma jävelskap här.

 2. Det är en stor paradox att svenska vänstern och dess stödgrupper inom feminist och HBTQ rörelserna stöttar islam. Fattar de inte att just människor från vänstern, feminist och HBTQ grupper kommer att bli de första att hängas från lyftkranarna när islamisterna tagit makten?

 3. “Irans slöjuppror på liv och död”

  Nahid Persson berättar under denna rubrik om sin dokumentär: “Hör min rost” med vilken hon har ett tydligt mål, – att Sveriges regering ska se filmen och agera mot Irans diktatur, kvinnoförtryck och avrättningar. “Jag hade tappat hoppet när den svenska regeringen inte reagerade efter mina tidigare filmer”, säger Nahid Persson, “…svenska ministrar i slöja bugandes för den iranska ledningen på besök i Iran 2017. Det är hyckleri. Kvinnor i Iran tar av sig slöjan med risken att bli fängslade. Svenska regeringen och omvärlden behandlar Iran som normalt fastän Irans regim är kriminella och mördare. Jag har sökt skydd i Sverige, jag hade avrättats om jag var kvar i Iran. Jag tar skydd i Sverige som skakar hand med den iranska regimen. Med filmen vill jag visa ett Iran som man sällan ser i svensk media”.

  Persson berättar att det har varit svårt att få en del filmarbetare att jobba med filmen på grund av de inte vill förknippas med ämnet, vilket Persson menar är fruktansvärt. Att Irans regim lyckas tysta svenskar i Sverige. “Irans regim är precis som Isis, bara att de är lagliga.”

  “– Först och främst vill jag att man kräver att svenska politiker slutar gulla med iranska regimen som inget annat är än kriminella. Dela filmen. Vi säger att vi inte har någon makt, men om man delar, så sprids informationen.”

  Länk till hela texten, (och se gärna filmen, det är den värd):
  http://www.nordicwomeninfilm.com/irans-slojuppror-pa-liv-och-dod/

 4. Anpassningsbara fjollor från Sverige är inget stöd för dom
  Iranska kvinnor som trotsar idiotin !

 5. Största hindret till att försvenskas är slöjan. Nu är det försent för man har släppt in för många utan krav. Slöjan innefattar till största del två personer eller fler. Det kan gälla upp till sex barn som inte ska bryta med kulturen. Men det konstiga är att mannen får leva i västerländsk stil och ha sex med västerländska kvinnor. Så varför i helvete hata vita män.

 6. Vad missa Löfven i denna dokumentär ?
  Obegripligt – på sin egen statliga kanal !!

 7. ☀️☀️☀️☀️☀️
  till kvinnorna som vägrar sig underkuvas inför de sjuka ”idéer” som dessa äckliga gubbar vill införa överallt.
  Dessa kvinnor är allt som Socialdemokraterna inte är….FÖRSTÅNDIGA och INGA KNÄBÖJANDE KNÄHUNDAR INFÖR ISLAM.
  TOPPEN KVINNOR 👍 BRA !!!

Kommentera