Inget mord i Norge under 2021


BROTTSLIGHET. När mars nu lider mot sitt slut konstaterar norsk polis att årets första kvartal ser ut att förflyta utan att ett enda mordfall rapporteras i landet. Något som inte skett sedan 2013.

Steget Efter. Morgan Twittrar

– Än så länge har det inte registrerats några mord under 2021. Det kan finnas flera orsaker till det här och coronarestriktioner kan vara en av orsakerna, säger Vibeke Schei Syversen, chef för våldsroteln på Kripos, norska polisens motsvarighet till nationella operativa avdelningen enligt VG.no.

De senaste åren har fyra till åtta mord ägt rum under årets första tre månader. Under helåret 2020 rapporterades totalt 31 mord.

– Det är relativt få mord i Norge varje år och det är små tal. Det är för tidigt att dra några slutsatser utifrån ett så kort tidsintervall men självklart är det positivt, säger Syversen

-Pettersson säger att i Sverige är vi uppe i sex mord med skjutvapen i kriminell miljö hittills under 2021, det är ovanligt få. Till detta kommer knivmord och andra mord men där har jag ingen koll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Inget mord i Norge under 2021

 • Invandrare1957

  Något jag tycker är tråkigt när folk skriver. Så länge dom skjuter varandra så gör det inget. Min åsikt är att dom har inget här att göra. Inte ens om dom skjuter varandra. Då har man accepterat deras kultur sköt er själva så sköter vi oss själva. Vart hade jag kommit om jag hade valt livet som purfinne i tonåren. Ska jag bo i Sverige då är det att försvenskas och leva efter svensk kultur. Klart mörda ett par finnar för min del hade inte gjort något enligt det resonemanget. Men det är hur man ser på saken. Jag har fått min chans i Sverige och haft ett bra o intressant arbetsliv och gått framåt. Samma chans som etniska svenskar och det tackar jag för. Det måste ställas krav på invandrarna svensk kultur o försvenskas. Jag gjorde det rätta valet och jag fick ett val. Men dom här miljonerna som har kommit sista 20 åren. Kan en politiker förklara för mig vad dom får för chans. Men klart så länge dom skjuter varandra eller hur var det.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Eftersom gränsen till Absurdistan varit stängd så har inga ”svenskar” kunnat åka över till Norge och ställa till jävelskap.

  Gilla

 • Kungen

  Så länge dom bara mördar varandra är det ju självsanering och det är bra. Problemet är att oskyldiga kan komma ivägen

  Gilla

 • Fr E.

  Mord inom kriminella kretsar borde uppgå till 100% med andra ord egensanering.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: