Stäng

L säger ja till SD – C är emot

VALET 2022. Liberalernas partiråd ställer sig bakom partiledningens linje att gå till val på att ingå i en borgerlig regering även om den behöver stöd av SD. Partiet ska också samtala med riksdagens samtliga partier. Beslutet har föregåtts av en lång och känslosam debatt. Förslaget röstades igenom med 59 röster mot 31. En ledamot avstod från att rösta.

Ett tilläggsyrkande om att partiet skulle slå fast att man ”inte förhandlar budget med ytterkantspartier” röstades ner. – Jag är stolt över det beslut vårt parti fattat. Det är inte en slutpunkt, utan en början, sa partiledare Nyamko Sabuni direkt efter att beslutet fattats.

Centerpartiet är nu det enda av de forna allianspartierna som säger nej till att förhandla och samarbeta med Sverigedemokraterna. Det skriver Centerledaren Annie Lööf på Facebook efter Liberalernas beslut att öppna upp för samtal med SD.

”Jag beklagar att Liberalerna väljer att öppna dörren till ett antiliberalt och främlingsfientligt parti”, skriver Lööf. Hon skriver vidare att C är redo att samarbeta både med de nuvarande regeringspartierna och med de tidigare allianspartierna.

-Pettersson noterar att centerpartiet vill samarbeta i den breda mitten av svensk politik. Det är viktigt för de politiska reformer Sverige behöver – för ekonomin, välfärden och klimatet – och för stabilitet. Annie Lööf vill alltså fortsätta den politik som förstört ekonomin, välfärden och Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “L säger ja till SD – C är emot

 1. Det är tydligen jobbigt för L att ständigt ligga under riksdagsspärren i samtliga mätningar. 1/3 av deras ledamöter verkar dock föredra ökenvandringen med tanke på deras röstresultat.

 2. Det är därför SD är så förhatliga, dom säger sanningar,
  och står för dem, därför detta apspel om Rasism och
  Nazism. Dom vill fortsätta att föra folket bakom ljuset!

 3. Klart att Annie vill fortsätta förstörelen av Sverige tillsammans
  med Löfven, dom har ju varit väldigt framgångsrika på det området,
  och hon tar gärna hjälp av kommunisterna med.

 4. Björklund och Westerberg gråter i kapp och hotar att lämna partiet. Inga större förluster för detta loserparti.

  1. Det har jag väntat på länge att Bengt”vet bäst” westerberg
   skulle få sig en rejäl näsknäpp, det har han tjänat in till ,
   vad majoren anbelangar är där nog ingen som bryr sig om
   vilket han gör!

 5. Skönt att L kliver ur sandlådan .Dom kankse märker att det håller på att barka utför med vårt land

 6. Nu får Sabuni snart höra att hon är rasist skulle jag tro.
  Centern dom kan vara med sossarna.
  Passar bra ihop med sina pedofiler och homofiler.

 7. Lööf är väl den falskaste av alla, inom det Socialistiska styret ?
  Nå det måste vara svårt att finna någon i det partiet,som inte har en skandal i sitt förflutna.
  Visste ni t.ex. att den som införde detta sjuka beteende i ursprungligen vettiga C,var en man vid namn Olof Johansson.
  Mannen som företrädde ”Stureplans-gruppen” från Fjollträsket.

 8. En stor och övertygande seger för Nyamko Sabunis linje.

  Det är bara att gratulera och säga att hon har visat respekt för den demokratiska processen. Inte bara inom liberalerna som parti, utan även ut mot alla svenska väljare. Det sakpolitiska problemlösandet, måste vara det viktigaste för alla partier. Före egenintresset och maktbegäret.

  Att många svenska medier med ledarskribenter, åter igen har fel, med sin drivande agendajournalistik .Har än en gång bevisats. Det tackar vi för.

  Ett viktigt beslut för den svenska demokratiska rörelsen. Vilket Annie Lööf och centerpartiet, inte tycks inse eller förstå. Utan hon slår ner på och kränker återkommande den demokratiska processen, inom många svenska partier.

  1. Ja, sakpolitiken är viktig, vad är tex partiernas förslag på hur hög pensionen skall vara, och det i kronor och ören.
   Snälla ord har vi ingen nytta av.

 9. Hoppas Jan Jönsson är Karl för sin hatt och lämnar sin post . Och att Starbrink hänger på .

 10. Det har inte gått upp för fru Lööf att hon snart är ett av ytterkantspartierna som ingen vill förhandla med .
  Snälla centerpartister , väck henne och berätta .

 11. SD gillar inte pedofiler!

  De som allierar sig med Centerpartiet är delaktiga i Centerpartiets beslut och bidrar tyst för att pedofili inte tas starkt avstånd ifrån.

 12. Förslaget röstades igenom med siffrorna 59 mot 31. En avstod. Jag trodde inte att det fanns så många liberaler överhuvudtaget. Alla måste ha varit med då….😄😄😄😄

 13. Inget bra veckoslut för S.L ? Nobbad från klimatmöteti USA,
  och idag försvann ett av stödhjulen för att kunna knaggla sig
  kvar vid makten en period till !

 14. Visst är det märkligt. Ytterkantspartierna, SD och V, är de enda som inte medverkat till det vi dagligen läser och hör om. De är också de enda partierna de som raserat inte vill samarbeta med. Å andra sidan har V applåderat mycket av den politik som skapat detta, exempelvis en stor migration och flathet inom brottsbekämpningen.

 15. Fascisterna i C har alltid hellre tytt sig till socialisterna på vänstersidan är de konservativa och högerliberalerna på den borgerliga sidan.

  Men med detta fastställande från L kanske de kan rädda sig kvar i Riksdagen efter valet. Förutsatt att de under tiden som är kvar visar allvar med sitt ställningstagande.

 16. Det är skönt att klart och entydigt bli av med Centern med Annie Lööf i en borgerlig regering. Men fan vet – efter valet så kommer hon nog och vill vara med. Då gäller det att inte vika sig – ut i kylan med vänsterpartister och motsvarande.

  1. Annie Lööf borda städa upp i PFP istället för att vara stor i
   näbben, att lotsas som att hon inte har något ansvar för
   hur det ser ut i Sverige idag inger inget förtroende !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: