Stäng

62 läkare i Västernorrland protesterar mot S-sparplaner

SKATTER & VÄLFÄRD. Förra veckan presenterade Region Västernorrland underlaget till ett sparpaket med en rad åtgärder som ska minska vårdkostnaderna. Det skulle bland annat leda till att det blir 39 färre vårdplatser – 19 försvinner på Länssjukhuset i Sundsvall och 10 vardera från Örnsköldsviks sjukhus och Sollefteå sjukhus. Planerna har kritiserats av de två läkarföreningarna i regionen samt narkosläkare vid Sollefteå sjukhus.

Nu har 62 läkare i Västernorrland gått samman i ett gemensamt brev till regionledningen, där de utrycker sin oro över konsekvenserna av att dra ner på antalet vårdplatser, rapporterar Läkartidningen.

Region Västernorrland har gått med underskott många år. Regionfullmäktige har krävt att budgeten ska vara i balans till 2022. För att klara det måste kostnaderna reduceras med nära 500 miljoner kronor. I höstas anlitade regionledningen två externa konsulter för att få hjälp med det. De åtgärder som de har föreslagit och som nu ligger på politikernas bord, förväntas minska kostnaderna med 70–80 miljoner kronor.

-Pettersson säger att det går säkert att spara och effektivisera utan att minska antalet vårdplatser, S kanske kan se över var de lägger pengarna på krona för krona…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “62 läkare i Västernorrland protesterar mot S-sparplaner

 1. Det här innebär att de har haft överkapacitet tidigare, och inga vårdköer????
  För många i administrationen måhända? Oh nej inte alls de sliter som djur med sammanträden och konferenser.
  Är sjukvårdspersonalen ineffektiva kanske? Oh nej då de sliter dagarna lång.
  Är det för många sjuka? Ja så är det, helt korrekt.

  Men om ni då drar in ett antal vårdplatser då får ju många vänta på vård och deras sjukdomar blir värre och kräver längre vårdtid när de väl får en vårdplats, eller hur?

  Nej så blir det inte det har konsulterna lovat.

  Har ni fått någon garanti på det?

  Nej oh nej de är sååå trevliga och jag litar fullkomligt på dem.

  Jaha, men säg hur mycket fick ni betala för konsulttjänsterna?

  En struntsumma mindre än två miljoner och de var snabba, det tog dem bara 3 månader att lämna en utförlig rapport.

  Går de an att få en kopia på rapporten?

  Nej det är konfidentiellt material, ni får ursäkta mig jag har inte tid med sånt här trams längre, vi ska nu diskutera viktigare saker.

  Som vad då?

  Vi har ett möte med arbetsgruppen om placeringen av de nya cykelställen.

 2. Jag tycker att vi skall spara på läkarnas höga löner, de har fått sin dyra utbildning av oss.

 3. Har vi råd att ösa ut 150 miljarder till andra länders problem så måste vi ha råd med våra egna problem. STÅ PÅ ER. 😃😃👍👍

 4. Jag har länge hävdat att sjukvården ska ligga på staten, mest för att kvaliteten på vården ska vara lika vart du än bor i landet. Eller så ska regionen se över utgifterna till bland annat lön till kulturarbetare. Om jag är en så förbannat dålig konstnär att jag inte kan sälja mina verk, ja då får jag bli månskenskonstnär. Jobba p å dagarna och kladda på nätterna. Det är inte riktigt rätt att dra in vårdplatser för att skänka bort pengarna till kulturarbetare.

 5. Sossar hatar sitt eget folk..vill bara ta våra skatte pengar…sen ge rillbaka 2% till oss arbetare..
  Maktgalna individer ..liknar DDR

 6. Vi här på Petterssons blogg har fullständigt klart för oss vart pengarna tagit vägen. Vilka partier har dessa 62 läkare röstat på tror ni?

 7. Socialdemokraterna fortsätter att spotta svenskarna i ansiktet !!! 😡

  Och skickar våra skattepengar till andra länder i Eu, för att betala andra länders sjukvård och pensioner, så att de kan få bra sjukvård och behålla sin pensionsålder på 55 år.

  Sverige styrs av superidioter ! 🤮

  Hur kan nån rösta på detta 💩 parti?
  Hur dumt får man rösta?

 8. Så rädda är socialdemokraterna om välfärden .
  Se till att de kommer bort från makten , så Sverige kan börja utvecklas , inte avvecklas .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: