Tryggad försörjning

INSÄNDARE. Carl Bildt, född 15 juli 1949 i Halmstad, är en svensk moderat politiker och diplomat. Han var riksdagsledamot 1979–2001, partiledare för Moderata samlingspartiet 1986–1999, statsminister 1991–1994 samt utrikesminister 2006–2014.

Carl Bildt, bild från Word Economic Forum

Carl Bildt har för mig alltid framstått som en av många politiker som alltid oberoende av vad dom har gjort eller inte gjort har sin försörjning tryggad hela livet ut. Alltid dyker det på något konstigt sätt upp nya välbetalda uppdrag.

Nu får Carl Bildt ett toppjobb inom WHO, Världshälsoorganisationen, där han skall var s k särskilt sändebud för ACTA som är ett projekt inom WHO för att påskynda utvecklingen och tillgängliggörandet av vaccin, behandling och diagnostik , skriver Regeringskansliet.

För mig låter detta som ett praktexempel på ett hastigt påhittat jobb för just Carl Bildt som kanske för tillfället inte har något välbetalt uppdrag eller jobb på gång. Att Regeringskansliet är inblandat stärker i varje fall mina misstankar att det är på det viset.

Särskilt sändebud betyder med all säkerhet många fina resor och vistelser på lyxhotell med åtföljande traktamenten och andra förmåner.

Vad lönen ligger på förtäljer inte artikeln men den är nog så väl tilltagen så att Carl Bildt och hans hustru även i framtiden kan bo kvar i sitt slott i Italien.

Med tanke på att hans fru säkerligen också har en väl tilltagen pension från sin tid som EU – parlamentariker så lär det inte gå någon nöd på herrskapet.

Jag minns fortfarande när Carl Bildt var riksdagsledamot på 90 – talet och han fick ett uppdrag från FN att vara fredsmäklare i Balkankriget.

Han var inte i riksdagen en enda dag på närmare ett år men hade givetvis kvar sitt riksdagsarvode samtidigt som han hade lön från FN.

I samband med detta så var han här i Malmö för att signera sin nyskrivna bok på NK – huset och jag åkte dit bara för att ställa frågan om han tyckte att det var i sin ordning att ha fullt riksdagsarvode utan att vara närvarande en enda dag.

Svaret jag fick var att nu var det boken det gällde och inte något annat!

Som sagt, det gäller att ha försörjningen tryggad på något sätt.

Sandor Herold

21 thoughts on “Tryggad försörjning

 1. Bildt är en gammal välbeställda man, han behöver inget uppdrag för lönens skull.
  Fast jag tycker att han ändå är ganska bra förutom att han inte bryr sig om oss fattiga.

 2. Hans undanhållande av Estoniakatastrofens orsaker ska han alltid
  påminnas om, en översittare precis som många av dagens
  politiker utbildade på att ljuga deras väljare rakt upp i ansiktet! !

 3. Ja Sandor de förnekar sig aldrig. Sverige är ju dessutom stor donator till det korrupta WHO med en före detta diktator som ordförande.

  • Ja för ingenting, Bara att han ska stå för propangadan bör göra alla misstänksamma mot hybrisen.

 4. Bildt adlig ätt känd sedan 11-hundratalet härstammar från Jylland.
  Liksom Palme en snackpåse av rang översittartyp, har inte gjort Sverige till ett bättre land att leva i som andra i samma klubb intresserad av endast en sak, sitt ego.

 5. Förmodligen betalar svenska skattebetalare också lönen för hittepåuppdraget precis som vi tidigare betalade Margot Wallströms (totalt onödiga) tillvaro i FN-skrapan. FN och EU är klubbar för inbördes beundran och befolkas av avdankade politiker och svenskar faller direkt för smicker och rena lögner och står där sedan med dyra räkningar att betala, som nu senast med EU:s socialbidrag till Spanien, Grekland och Italien i avsikt att rädda de tyska bankernas utlånade stålar och i slutändan euron. Det finns tydligen ingen gräns för hur naiva svenska politiker kan vara. Vissa, som till exempel Jan Ericson (M), tror på fullt allvar att denna ”återhämtningspakt” kommer att gynna Sverige på sikt. Den siste idioten är inte född än och de blir bara fler och fler.

 6. Jag älskar Sandors kommentarer En Penosinerad Busschaufför slår varenda Journalist på fingrarna Lär av honom hur man gör Repotage

 7. U.båt i Hårsfjärden vart det ju locket på med man skyllde på Ryssarna

  Märkligt nog var denna man även inblandad i detta Fick inte komma ut att det var en Nato ubåt som trasslat in sig På den tiden vi hade ett försvar

 8. Carl Bildt och Estonia, ett exempel från en man som sålt sin själ till djävulen.

 9. Om jag minns rätt så kunde man läsa i statsmedia att Sverige skänkte en extra dusör när VD från Etiopien gick ut med håven när Trump hoppade WHO av på grund av favörer för Kina.

  Det var väl ungefär motsvarande när Margot Wallström och Jan Eliasson fick sina ”jobb” i FN.

  De facto är det vi svenska skattebetalare som står för deras försörjning på hög nivå.

 10. Den här mannen har fått gå fri från mycket.Ingen vågar ifrågasätta honom.Varför kan man undra….

 11. En av världens farligaste människor. Min åsikt styrelsen Lundin oil hur många blev av med livet när dom flyttade hela byar.

 12. Bra gjort Sandor.
  En av de ”folkvalda” som lärt sig trixen av sin svärfader Gösta !
  Samtidigt den som Stenbock bland alla politiker hatar mest,efter Palme. En verkligt ful fisk med dryga 800 människors liv på sitt samvete, i samband med Estonia undergång !
  Fortfarande stegar han likväl högburet kring,och kasserar månatligen in Riksdagslön !
  Ännu en levande stor skandal !

Kommentera