Stäng

Göran Lambertz förgör henne live, får kvinnan också berätta sin version live i SVT?

BROTTSLIGHET. Kort tid efter att Göran Lambertz släppts ut häktet och våldtäktsutredningen mot honom lagts ned höll den tidigare justitiekanslern en presskonferens om målet i sin egen trädgård. I sändningar från pressträffen kallade Lambertz den kvinna som anmält honom för ”lögnerska” och ”bedragerska” och berättade vad han själv sa kunde vara ”integritetsjobbiga” saker om henne.

”Lambertz utnyttjar sin gedigna kunskap och särskilda ställning till att fullständigt förgöra en målsägande. Och det sker inte i en rättssal. Det pågår live, framför ögonen på hela Sverige”.

”det största misstag en svensk redaktion gjort på åratal”.

”Ni medier som sänder live just nu. Jag hoppas ni verkligen tänkt igenom det här för det här kommer att diskuteras under lång tid”

***

TIDIGARE 2021-03-23. Göran Lambertz släppt ur häktet, våldtäktsutredningen läggs ned

INRIKES. Våldtäktsutredningen mot Göran Lambertz läggs ner och han är inte längre misstänkt för brott, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Jag fattade i dag beslut om att häva häktningen och lägga ned förundersökningen med motiveringen att brott inte kan styrkas, säger kammaråklagare Annika Bokefors.

Den tidigare Justitiekanslern häktades vid Uppsala tingsrätt den 11 mars och har hela tiden nekat till brott. Enligt kammaråklagaren var skälet till häktningen att Lambertz inte skulle kunna påverka utredningen.

TIDIGARE 2021-03-11. Socialdemokraten och juristen Göran Lambertz misstänkt för våldtäkt

BROTTSLIGHET. Göran Lambertz, född 1950, är en av Sveriges mest kända jurister. Han var i sin ungdom politisk aktiv i SSU, tog jur.kand. vid Uppsala universitet, 1989 erhöll Lambertz tjänst vid Justitiedepartementet. År 1994 utnämndes han till departementsråd och chef för departementets enhet för familjerätt och allmän förmögenhetsrätt. Från 1997 till 2001 var Lambertz rättschef i justitiedepartementet med ansvar för lagstiftningen på det civilrättsliga området.

Lambertz blev den 1 oktober 2001 justitiekansler och hade kvar befattningen till 2009. Den 8 oktober 2009 utsågs Lambertz till justitieråd (domare) i Högsta domstolen, HD, och tillträdde den 16 november 2009. Han verkade i HD fram till sin pensionering 2017.

Göran Lambertz. Foto: Frankie Fouganthin

Nu är Göran Lambertz misstänks för våldtäkt och har begärts häktad på sannolika skäl vid Uppsala tingsrätt.– Vi har hört den misstänkta och vittnen. Vi går också igenom analyser av de beslag som tagits. Vilken typ av beslag det rör sig om går vi inte närmare in på, säger kammaråklagare Annika Bokefors som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

Våldtäkten ska ha ägt rum i en bostad på julafton 2020. Offret är en kvinnlig student i 30-årsåldern som ska ha haft Lambertz som mentor.

Målnummer i Uppsala tingsrätt: B 19-21.

Lambertz beslutade i maj 2005, i egenskap av justitiekansler att inte yrka avsättning av justitierådet Leif Thorsson, som genom ett strafföreläggande bötfällts för brott mot sexköpslagen.

Göran Lambertz har varit hyllad, men även starkt ifrågasatt.

Leif GW Persson sågar Göran Lambertz efter Lambertz totala haveri i anknytning till Quick-fallet. ”Den lilla vinst vi uppnått är att fanskapet (Göran Lambertz) har slutat visa sig offentligt”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Göran Lambertz förgör henne live, får kvinnan också berätta sin version live i SVT?

 1. Visst kunde inte ”toppjuristen” låta bli ett lammkött. Därför bjöd han henne till sitt hem. Men att en 30-årig kvinna förstod inte bättre varför blev hon bjuden? Hon som hade en sådan erfarenhet av fula gubbar? Män är djur oavsett hur utbildade de är.

 2. Vad kvinnan säger har ingen juridisk betydelse när den store guden Lambertz har uttalat sig.

 3. Skillnaden är (väl) att kvinnans namn inte är offentliggjort. Onekligen komiskt att Lambertz hjälpt henne och själv fallit i samma grop som de anklagade männen.

 4. Göran Lambertz är i högsta grad själv en del i det rättsystem han nu dissar, skönt att han fick lära sig se det.

  1. Hela historien påminner om fallet Julian Assange, där två kvinnor efter att bjudit honom till sina sängar anmälde Assange för våldtäkt. I Lambertz fall var kvinnan (enl. Lambertz) så berusad att hon inte visste bättre än erbjuda sig själv och då passade han på !! Lambertz´s kvinna har några erfarenheter av anmälda påstådda våldtäkter. Hon är inte trovärdig.

   1. Om kvinnan är trovärdighet eller ej spelar mindre roll.

    Nu fick Lambertz sitta oemotsagd i direktsänd TV i nästan en timme och lägga fram sina synpunkter. Det är vidrigt av media och SVT.

    Hade det motsatta skett hade det blivit en stämning för förtal direkt.

   2. Lätt att skaffa sig dyra vanor som modell.
    Verkar vara en affärsidé från hennes sida när modelljobben uteblir.
    Verkar som det inte är första gången någon blir anmäld av henne.
    Men lite kul att systemet drabbade den det gjorde

 5. Kvinnan ska ju som jag förstått ställas inför rätta för falsk förtal. dvs falsk anklagelse om våldtäkt inom kort. Hon har dessutom anklagat flera män för samma sak men inte vunnit gehör. Utom en gång då hon fick 100 000kr i skadestånd. Kanske var det detta skadestånd som fick henne att tycka att det var en bra affärsidé. Jag är ingen entusiast av Lambertz men det verkar som han har rätt i detta fall. Och han skulle väl knappst gå ut i en ’presskonferens’ om han inte hade haft sanningen på sin sida..

  1. Oavsett vad denne f.detting gjort o gör,måste jag beundra kvinnan om det ligger till som anges.
   Att få en sån torsk på kroken,sker inte var dag !!
   På 70-talet besökte ju andra Socialdemokrater,sådana damer !!
   Hon lär inte vara dum,när hon väljer i vilka vatten hon skall fiska.
   När en sååå ”studerad och högburen person” hugger på betet,är det enbart att gratulera ! 😉

 6. Om polisen lagt ner utredningen pga ”brott kan inte styrkas” så är det inte så mycket till ärende. Antingen har polisen skrivit av ärendet för att man inte hinner med, men mest troligt är att kvinnan svamlat så att man inte fått ihop något att driva ett åtal med och sen lagt ner. Eftersom detta är ett ärende i media tror jag mer på det senaste alternativet.
  F.ö är våldtäkts-begreppet i Sverige så urholkat så det här kan vara en höna av en fjäder och inte värt att lägga tid och energi på för någon.

 7. Även om Lambertz är en uppblåst sosseidiot, så är kvinnan inte trovärdig p.g.a tidigare okynnesanmälningar. Lite svårt att döma när ord mot ord förekommer.

 8. Ja, en riktig skitgubbe. Men en sak är bra, skitgubbens ska tydligen stämma staten. Det borde alla göra så att genuskärringarna får jobba lite.

 9. HÄR ÄR ETT LYSANDE EXEMPEL PÅ ATT SOCIALDEMOKRATERNA SKITER FULLSTÄNDIGT I ATT KVINNOR VÅLDTAS !!!

  Snälla….VAL 2022 rösta bort parti som vill er kvinnor så så illa !

  SVT är 💩 och förnedrar, spottar, och skadar Sverige och svenskarna…och i detta fallet….denna kvinna … FY FAN!🤬

  Äckliga fula gubbe !!! 🤮

 10. Instämmer med de flesta kommentarer om toksossen och byråkraten men det är något skumt med kvinnan också, tredje gången på fyra år hon anmäler någon för våldtäkt där misstänkt GM ej åtalas eller frikänns. Hur stor är risken eller chansen statistiskt att detta händer utan att det är en hel kennel begraven.?

 11. Det är väl bra att han utsatts för samma rättsväsende som han utsatte Thomas Quick för. Tråkigt att han är släppt och inte dömdes bara

 12. ”och då så blev hon lite klääängig, och så däär´´

  Då förstår man att våldtäktsmannen GB ljuger…det var hon inte jag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: