Svindlande affärer i EU, 8000 miljarder ska lånas upp…

EU & SKATTER. I dag ska Sveriges riksdag fatta beslut om 150 miljarder kronor till EU:s coronafond. Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt vill inte skicka pengar till andra länder, rapporterar i SVT:s Aktuellt. – Jag tycker att det är ett svek. Det kan inte vara svenska skattebetalares uppgift att finansiera stora kroniska budgetunderskott i länder som Grekland och Italien.

EU-ministern Hans Dahlgren (S) menar i stället att Sverige tjänar på ett europeiskt samarbete. – Nu står vi inför en kris som är värre än vad vi någonsin har haft sedan andra världskriget, och det finns en risk för att de europeiska ekonomierna brakar ihop.

Under onsdagen ska riksdagen godkänna att EU lånar upp 8000 miljarder kronor, som krisstöd till hårt pandemidrabbade medlemsstater. Flera partier är kritiska, men bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet kommer att rösta nej.

Finansieringskällor ska utredas, bland annat olika EU-skatter vilket skulle minska den svenska avgiften. Vem ska betala dessa EU-skatter tror ni?

Större delen av pengarna ska gå till Sydeuropa, störst mottagare är Italien och Spanien. De är inte kreditvärdiga nog för att själva låna upp pengar.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Svindlande affärer i EU, 8000 miljarder ska lånas upp…

 1. Nu ska återbetalning ske i euro.Euron (och därmed också den svenska kronan) kommer bl a beroende på detta paket, men även av andra orsaker,att bli föremål för inflation. Det betyder att det som ska betalas tillbaka blir allt mindre värt. Det blir alltså i reellt penningvärde allt mindre att betala.

 2. Dom vrider sig i gapskratt åt Svenskarna, som Lill-MOGGE sa: ”Det drabbar inte mig”

 3. Hela denna soppa låter som en billig såpopera. Först skrämmer media skiten ur alla världens invånare om ett extremt smittsamt och dödligt virus, sedan tvingar regeringarna alla medborgare att stanna inne, sedan får de inte gå och jobba, av någon outgrundlig anledning går världens börser upp och nu ska alla världens regeringar låna pengar. Av vem? Naturligtvis bröderna Leman, George Zorro och deras bankkompisar.
  Är det fler än jag som tycker det är lite genomskinligt?
  Förresten varför är inte juden George Zorro portförbjuden i Europa efter alla ekonomiska krig han har fört emot oss?

  • Tyvärr tror jag svaret är att George Zorro är en av dem som dirigerar EU.
   Man kanske skulle flytta till Kina, då vet man iallafall att det är politiker som styr landet.

 4. Bra, dansk garantipension är dubbelt så
  hög som den svenska. Vi har idag satt
  oss i ytterligare skuld 150-200 miljarder.
  Vi lånar pengar för att ge bort! Snart är
  den skamlösa garantipensionen ännu
  lägre. Sverige är ju rikt… Arma land

 5. Fint som snus, nu kan spanjorna, grekerna, italienarna gå direkt i mål. Börja ta ut pension innan de fyllt 20 år, dumsvenskarna med ännu dummare 7-klöver politiker kan jobba från 12 år och fram till 100 år för att hjälpa de stackars sydlänningarna. Svenskarna behöver heller ingen semester och kan jobba 24 timmar per dygn, allt för att försörja parasiterna i Sverige.

 6. EU är en gökunge, som med tiden kommer att knuffa bort sina mindre syskon.

 7. Ännu en helt värdelös diskussion på SVT. SD pratar om de 150 mdr som vi ska skänka bort för att temporärt fylla hål i Sydeuropas statskassor medan ministern raljerar om handel inom EU (som inte har med de 150 mdr att göra). Och enligt ministerns logik borde vi ju skänka 1500 eller 15000 mdr så handeln ökar ytterligare. Inga följdfrågor så gemene man i soffan fick uppfattningen att det handlar om handel.

  Italienska politiker har redan luftat möjligheten till nästa stödpaket.

 8. Vi kan kasta ut 2 000 000 utlänningar som inte har här att göra eller bidrar till samhället.
  Hörde i morse att det finns närmare 1 000 000 samordningsnummer i Sverige.

  Göra sig av med det dököttet och vi kan betala av lånet på ett år och få pengar över till annat.

  Man måste prioritera, kulturberikning eller EU. Jag väljer EU för det är en engångskostnad. Kulturberikningen kostar oss 200-300 miljarder, per år.

 9. Sveriges export inom EU har minskat med 300 miljarder de sista 10 åren.
  Vad bygger man på att vår export skulle öka?

 10. Vilket land i världen kommer att ge Sverige ulandshjälp ? Vi kommer nog att behöva det i framtiden.Nu sitter vi ytterligare fast i EUs klor för lååååång tid framöver.

 11. Visst är det väl märkligt att det alltid är länder söderut i Europa som har problem och behöver hjälp.
  Vad är orsaken? Om jag bär mig klantigt åt så får jag stå för följderna, eller hur?
  Men hör den sossen som med patos likt en frikyrkopredikant, talar om att då kollapsar hela EU.
  Ja det är kanske det som krävs för att alla ska förstå det går inte att slarva med sin ekonomi och sedan begära av andra att komma till hjälp.

  Finns det verkligen någon som tror att en som alltid behöver hjälp helt plötsligt ska bli den som hjälper andra?

  Men det är alltid lätt att vara generös med skattebetalarnas pengar, verkar det. De som tar besluten är ju arvodes mollusker.

  • Guldet är redan pantsatt för de enorma miljardlån,som redan finns…
   Italiens lån utgör 150 % av deras BNP !!
   För Stenbocks del förmodas att det är höga löner och andra förmåner,som betalas ut till lathundar i EU-tjänst,över hela Europa.
   Utan att veta rör detta sig med säkerhet om flera miljoner,som sitter på stolar och väntar på deras nästa utbetalning.
   För sådana avdankade ”politiker” har EU blivit en reträttplats,istället för ett äldreboende….

 12. EU SAMARBETE???? På vilket sätt ”samarbetar” en diktatur? Svenska partier är beordrade av diktaturen att skicka pengarna, under sken av att detta sker med demokratiskt beslut.
  Samarbete och demokrati, borde innebära att svenska gräsrötter tillåts rösta i frågan i en bindande omröstning. Alla gräsrötter i EU borde få rösta i denna fråga, liksom i massor av andra.

 13. Sverige ut ur eu. Jag röstade nej både till eu och emu och skulle göra det igen. Att binda ihop många länder så hårt som är så olika funkar inte. Sydeuropas ekonomiska problem är deras och inte våra. Vill dom ha medborgarlöner och pensioner som är högre än lönen var innan så får dom lösa det själva.
  Ska vi ha en riktig union ska det vara med våra nordiska grannar som vi har mycket gemensamt med. Eu lägger sig i alldeles för mycket och det här s.k. räddningspaketet sätter oss i evig skuld till eu och bäddar för en framtida beskattning av medlemsländerna.
  FULLSTÄNDIGT VANSINNIGT.

 14. ”Det kan inte vara de svenska skattebetalarnas uppgift att finansiera kroniska budgetunderskott i länder som Grekland och Italien, framhöll Oscar Sjöstedt som anser att pengarna behövs på hemmaplan.”

  Det var igår i SVT dagen innan beslutet ska fattas. Alldeles för sent att höja rösten nu.

  Hur var det? Var inte SD för ett utträde ur EU? Nu är det alldeles för sent. Det är inte ens möjligt att ’förändra EU inifrån’. Sverigedemokraterna har rättat in sig i ledet.

  Det är omöjligt för oss att lämna EU utan att ta skuldbördan med oss. Enda hoppet är att EU spricker men det lutar åt det andra håller. SD är med och bygger på det bygget.

 15. Sverige kommer aldrig att tjäna något på detta oavsett vad sossarna försöker slå i folk.
  I framtiden kommer Sverige styras av samma sorts ruttna och korrumperade politiker som idag . Med den skillnaden att vi inte känner dem och att de kvitterar ut sina miljonlöner i Bryssel.

 16. Som jag skrivit tidigare så finns det som regel någon bra åsikt även i partier som man står långt ifrån. Vänstern ska därför ha beröm för deras motstånd mot EU. Ett motstånd som de verkar ensamma om i riksdagen då jag uppfattar SD som mer EU-positiva nuförtiden. Tyvärr.

  Själv är jag för samarbete men samarbeten då man ger upp sin självständighet är jag emot. Om makten hamnar hos dem dessutom som inte är demokratiskt valda är det riktigt illa. Jag skulle föredra en EUxit före ett Swexit, det vill säga återgång till det EG vi en gång blev medlem av. Helst av allt skulle jag gärna se ett utökat nordisk samarbete men då får våra grannar komma över storebrorskomplexet.

  • Argus! Jag är ense med dig i allt utom det sista.
   Ingen i övriga Skandinavien eller Finland anser oss som något att se upp till längre, möjligen hyser de en viss medömkan för oss att vi har så dåliga ledare.

   • Jag håller med dig om att vi har usla ledare, om man nu kan kalla dem det. Men komplex baserar inte på fakta utan på känsla.

   • Argus 24 03 2021 at 10:15

    Hur vet du vad danskar, norrmän och finländare känner? Är det en känsla som du har.

   • @Andersson: Att de har storebrorskomplex kan till och med en blind se och att komplex baseras på känslor är en etablerad psykologisk diagnos.

 17. Konstig klubb för inbördes beundran. Betala för att tjäna? EU är o förblir ett gigantiskt slukhål men det som är mest underligt är att alla 8 partier i riksdagen är för. Så egentligen har inte Sjöstedt partiledningen med sig i denna fråga.

Kommentera