Stäng

94 procent vill vaccinera sig mot covid-19

PANDEMI. Novus har på uppdrag av SR Ekot undersökt vaccinationsviljan hos svenska folket. Och den är stark, enligt mätningen. 16 000 personer mellan 18-84 år har medverkat och 94 procent vill vaccinera sig mot covid-19.

Mätningen gjordes innan Astra Zenecas vaccin stoppades på grund av misstänkta allvarliga biverkningar i blodsystemet. Efter detta har 1 000 personer tillfrågats igen, i en kontrollmätning – men vaccinationsviljan var densamma.

Etik- och vaccinforskaren Jessica Nihlén Fahlquist vid Uppsala universitetet säger att det är viktigt att myndigheterna är transparanta när det uppkommer biverkningar, som i Astra Zeneca-fallet, för att vaccinationsviljan ska förbli hög.

Det där är verkligen en balansgång, hur man skapar oro, hur man minskar oro. Men jag tror att det kan bidra till förtroendet, att man pausar och säger att här måste vi se om det finns ett samband, säger hon till SR Ekot.

Novus genomförde på Ekots uppdrag 16 532 intervjuer under perioden 11-24 februari. Svarsfrekvensen var 62 procent. (62% = 16 532).

Frågorna ställdes under två veckor i februari, och det var innan Astra Zenecas vaccin pausades för att utreda biverkningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “94 procent vill vaccinera sig mot covid-19

 1. Det är imponerande vilken makt media har att hjärntvätta människor. Corona och global uppvärmning. Finns det något mer vi har blivit hjärntvättade om?
  Det slog mig att nazisterna tyckte det var viktigt att vårda och träna kroppen. Mat var också viktigt. Hitler var vegetarian och nykterist. Hade detta fått genomslag i världen hade det inte blivit så stor spridning av viruset.
  Hoppla nu sa jag visst något bra om nazisterna och kommer att bli stämplad som Nazist resten av livet. Det är så medias hjärntvättning fungerar. Nazisterna måste bara förknippas med hemskheter.

 2. Som alla andra ”undersökningar” i Abzurdien är väl denna också friserad, för att passa in i korrektheten ?
  Tror knappast de skrivit ut resultatet,om det varit negativt för dem…..
  Skulle siffrorna var sanna,är det endast Stenbock och vårdpersonalen som tackar nej till,att bli försökskanin och berika vissa storkapitalister.

 3. Tror inte 94% skulle vara verklighets frånvända och manipulerade.
  Men skulle inte förvåna mig, vissa kan inte ens skilja äpple från plommon
  Det sovande folket

 4. Den siffran är alldeles för hög. Jag tror att det kanske är 70 %. Vaccinen är ju väldigt olika och vi har ingen möjlighet att välja. Vi vet inte ens vilket vaccin vi får. Det uppdagas alltfler konstiga biverkningar och man bör tänka sig för. Dessutom muterar viruset och då hjälper inte vaccinet. Det talas om att man måste vaccinera igen efter bara ett halvår. Först skulle alla ta 2 sprutor sen räcker det med 1 spruta.
  Man famlar i blindo här. Man vet helt enkelt inte vad som är bäst mot viruset. Allt detta gör att det är bäst att vänta och se vad som händer. Glöm inte att för drygt ett år sen sa chefen på folkhälsomyndigheten att coronaviruset kommer INTE till Sverige. Dom har noll koll. Tänk själv istället för att lyssna på ” experterna”

  1. Experter, som uttalar sig via media, är detsamma som sovjetstatens POLITRUCKER!

 5. Det talas mycket om hur stort skydd mot svårt insjuknande och i värsta fall död, som covid-vaccinerna ger.

  Men det talas mindre om vilka olika biverkningar som kan drabba de vaccinerade och hur stor omfattningen är. Dessutom är redovisningen mycket oklar om biverkningarna kan knytas direkt till vaccinets effekter eller om andra omständigheter föreligger t ex den vaccinerades bakomliggande sjukdomar .

  Delcitat (Från Aftonbladet. Länk nedan)

  Sju covidvaccin ingår just nu i EU:s planer. De har ett gemensamt syfte: att bekämpa coronaviruset.

  Men flera saker skiljer vaccinen åt.

  Pfizer/Biontech
  Hur väl skyddar vaccinet mot covid-19?
  Vaccinet från Pfizer/Biontech har en hög skyddseffekt på uppemot 95 procent mot infektion av covid-19, enligt Läkemedelsverket.

  Hur många vaccindoser behövs?
  Två vaccindoser med tre veckors mellanrum.

  Hur ser det ut med eventuella biverkningar?
  Hittills har en övervägande majoritet av biverkningarna varit milda. De vanligaste biverkningarna som Läkemedelsverket fått rapporter om i Sverige är smärta vid injektionsstället, feber, trötthet och klåda.

  Hur väl fungerar vaccinet mot virusmutationer?
  När det gäller den brittiska varianten finns inget som tyder på att vaccinet inte ska fungera. För den sydafrikanska finns studier som pekar på att vaccinet har sämre skyddseffekt. Men kunskapen är begränsad i nuläget.

  Vad är en svaghet respektive styrka med vaccinet?
  Vaccinet bygger på mRNA-teknik. En nackdel med vaccinet är att det är väldigt känsligt och måste förvaras mycket kallt. För Pfizer/Biontechs vaccin är det rekommenderat att det förvaras vid 60 minusgrader eller kallare.
  Den relativt nya tekniken gör att vaccinet tillverkas snabbare än traditionella vaccin och förhoppningen är att metoden ska göra det lättare att producera vaccin i stor skala.

  Moderna
  Hur väl skyddar vaccinet mot covid-19?
  Precis som vaccinet från Pfizer/Biontech har Modernas vaccin en skyddseffekt på uppemot 95 procent mot infektion av covid-19.

  Hur många vaccindoser behövs?
  Två vaccindoser med 28 dagars mellanrum.

  Hur ser det ut med eventuella biverkningar?
  I de studier som gjorts av Moderna har majoriteten av biverkningarna varit milda. Vissa deltagare upplevde smärta vid injektionsstället, trötthet, huvudvärk samt värk i leder och muskler.

  Hur väl fungerar vaccinet mot virusmutationer?
  Hittills finns inget som tyder på att vaccinet inte biter på den brittiska varianten.
  När det gäller den sydafrikanska varianten, som också finns i Sverige, finns vissa studier som pekar på att den är något mindre känslig för vaccin, men underlaget för påståendet har än så länge ansetts som ”icke tillfredsställande”.

  Vad är en svaghet respektive styrka med vaccinet?
  Modernas vaccin behöver likt Pfizer/Biontech hållas fryst. Vaccinet är däremot mindre temperaturkänsligt än konkurrenten då det räcker med cirka minus 20 grader.
  Moderna, precis som Pfizer/Biontech, bygger på mRNA-teknik som man hoppas ska kunna göra det möjligt att tillverka vaccinet i stor skala relativt snabbt.

  Astra Zeneca
  Hur väl skyddar vaccinet mot covid-19?
  Astra Zeneca ligger något lägre än vaccinen från Pfizer/Biontech och Moderna när det gäller skyddseffekt. En studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften The Lancet visade att Astra Zenecas vaccin har en skyddseffekt på 81 procent om man lät det gå tolv veckor mellan de två doserna.

  Ges Astra Zeneca-vaccinet endast till yngre personer?
  Nej, alla vuxna kan vaccineras med vaccinet från Astra Zeneca, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation. Tidigare, när kunskapsläget var sämre, rekommenderades vaccinet endast till vuxna yngre än 65 år.

  Hur många vaccindoser behövs?
  Två doser. Rekommendationen är att den andra dosen ges 9–12 veckor efter dos nummer ett, enligt Folkhälsomyndigheten. Studier har visat ett bättre immunförsvar om det går längre tid mellan doserna.

  Hur ser det ut med eventuella biverkningar?
  Biverkningarna har varit överlag milda. I Storbritannien har man sett att vissa patienter fått smärta vid injektionsstället, huvudvärk och/eller trötthet. Det har rapporterats om vårdpersonal som fått sjukskriva sig efter vaccinering, men även där har det handlat om förväntade och milda biverkningar.

  Hur väl fungerar vaccinet mot virusmutationer?
  Sydafrika valde i början av februari att tillfälligt stoppa vaccineringen då resultatet i en mindre studie visat att vaccinet från Astra Zeneca inte ger tillräckligt skydd mot den sydafrikanska varianten av viruset. Hur mycket mindre är dock oklart.
  Hittills finns inget som tyder på att vaccinet inte biter på den brittiska varianten.

  Vad är en svaghet respektive styrka med vaccinet?
  I det vaccin som Astra Zeneca har utvecklat består genkoden av DNA. Det är en mer hållbar molekyl i jämförelse med mRNA, men riskerar samtidigt att kroppen utvecklar immunitet mot det transportvirus som används för att föra in dna i cellkärnan, vilket gör att en andra vaccination eventuellt inte har effekt.
  Vaccinet kan förvaras i vanlig kylskåpstemperatur.

  Fyra andra vaccin är under utvärdering:

  Slut delcitat

  Detta vet vi om vaccinen mot covid-19. Publicerat 10 mars 2021.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/39ROEL/detta-vet-vi-om-vaccinen-mot-covid-19

  Från Swebbtv.se:

  Lars Bern: Expressens Ledarredaktion är helt okunnig.
  Expressen ledarredaktion påstod i onsdags på ledarplats att Lars Bern fabulerar om behandlingsmetoder mot Corona. Lars Bern kommenterar detta i samtal med Mikael Willgert.

  Det som har fått de anonyma journalisterna att rycka ut med varningsflaggor är att Lars Bern i Swebbtv har fört fram fram det som tusentals läkare och vetenskapliga studier redan har vittnat om, nämligen att det finns behandlingar som hjälper mot virusinfektioner och mot Covid-19. Att vaccin inte är en lösning på problemet med muterande virus.

  Den fullständigt okunniga ledarredaktionen på Expressen varnar för Putins desinformation, ryska troll och utländska påverkanskampanjer samt dessutom för Swebbtv och Lars Bern.

  Ledarredaktionen ger uttryck för en närmast ofattbar ignorans, allt för att försvara den havererande vaccinationskampanjen.

  I Expressens sagovärd med ryska troll och andra hot ser man vaccinet som en ”gudagåva” och att man gör en välgärning genom att slå ner på alla som vill föra en sansad diskussion.

  Missa inte denna kommentar om propagandabladet Expressen. Publicerades vecka 11 (i mars) 2021. Speltid 32:56.

  https://swebbtv.se/videos/watch/c4636141-e6b3-4f36-a2a9-1c330fcae748

  1. Det viktiga är att de västerländska genmanipulerade vaccinerna inte hejdar smittspridning. Likaså kvaddar dessa vacciner kroppens naturliga imunsystem, vilket innebär att mänskligheten riskerar ett utbrott av en VERKLIGT omfattande pandemi – ev en muterad form av Covid-19.
   Den enda virusfamiljen som INTE bör bekämpas med vaccin är just Covid-typen av virus.

 6. En fråga på presskonferensen i går handlade om att vaccinsprutorna skall helst inte träffa ett blodkärl utan bara injiceras i muskeln för annars kan oönskade biverkningar uppstå. Jag tyckte det lät, som en trolig förklaring men det kändes som den frågan slarvades bort. Det kan betyda att de, som ger sprutorna måste veta om det och måste vara utbildade för att undvika träffa blodkärl.

  1. ruben!
   Alla som ger vaccinet, gör ett utdrag med kolven om det då kommer blod, injiceras inget utan ny injektionspunkt prövas.
   Du behöver ej vara orolig, det är yrkesfolk som utför det, inga politiker!

 7. Nu är det ju så här enkelt. Undersökningen stämmer säkert, för vem vill inte vaccinera sig mot Covid 19!

  Frågan är däremot om dom frågade om dom här 94 procenten ville vaccinera sig med ett helt oprövat vaccin, där vi inte har någon om helst koll på biverkningarna! Vill du va försökskanin?

  Lite som när dom gör en undersökning om hur många svenskar som vill hjälpa en flykting. Då är så gott som hundra procent för!
  Vilket inte är så konstigt, för vilken svensk hade nekat att hjälpa någon tillfälligt om det verkligen hade rört sig om en flykting?

  Detta använd sedan som ett slagträ i propagandan!

  Vi tänker oss att det har inträffat en storbrand eller naturkatastrof i närheten av där jag bor och det hade kommit barn här utanför i vinterkylan med bara trasor på sig, skulle jag då neka till att släppa in dom i värmen utan låta dom frysa ihjäl medan jag lugnt fortsätter att titta på Melodifestivalen!

  Naturligtvis inte!

  Hade dom däremot frågat: Tycker du att varenda lycksökare i hela världen fritt skall få plundra, mörda och våldta i Sverige? Då hade ju som ni förstår, svaret blivit ett annat!

 8. En undersökning som görs av SR är lika triovärdig som Stefan Löfven
  eftersomm dom går maktens ärende.

  1. Stefan Löfven är glad nu när han intecknat födda oofödda
   barns framtid, dom kommer att komma till världen skuldsatta,
   men det blir många klappar på Axeln i Bryssel, och säkert
   många goda drycker, men bakom stängda dörra även hånfulla
   skratt över hur en figur kan skänka bort sitt lands tillgångar.

   Nästa storstöld av våra medel blir väl att dra in pensionerna
   för alla fattigpensionärer, så att fler länder kan införa
   medborgarlön, själva har vi ju 6-700000 som har detta här
   i landet med alla rättigheter och utan skyldigheter.

   För tro inte Bryssel stannar där, när man ser hur korkade
   politiker Sverige håller sig med, därifrån kommer det att
   ställas nya krav på DET RIKA LANDET

 9. Lite OT men måste sägas när det poppat upp. Tänkte på den upphöjda Sverigebilden, som inte får solkas med några sanningar eller andra uttryck, än de vår regering och riksdag, med deras tjänstemän, bestämt.
  Samma var det i Stalins Sovjet, om man nämnde Gulag eller alla dödsstraff som tilldelades dissidenter, så blev man åtalad för antisovjetisk handlande, och straffet var minst 10 år i nån Gulag koncentrations läger eller vid upprepade fall, var det en kula i nacken. Löfven har nog snart fått upp ett Gulag för oss dissidenter, när Sanningsverket kommit igång ordentligt, som han vill tillsätta. Där vi får lära oss att bara säga det som är tillåtet. Man är antisvensk om man säger annat om landet, än det som regeringen säger.

 10. Om det verkligen är 94% som vill vaccinera sig, då skulle knappast Ygeman känna sig tvungen att införa vaccinpass för frisörer, restauranger och konserter, eller hur? 😉

 11. Det här en sådan undersökning som gör att jag tappar förtroendet för Sveriges styrande. Framför allt TV4 alla vill vaccinera sig. Det är just det här som har gjort att vi har det Sverige vi har. På ett mycket skickligt sätt så styr man svenskarna dit man vill. Just nu är det undergång invandrarna som vägrar att försvenskas dom kan inte staten styra med hjälp av media. Det är nog därför sossarna gör avtal med islamska organisationer och kristna kyrkor. För att kunna styra även invandrarna. Demokratin existerar inte längre.

  1. Jag tror som du. Undrar hur stort urvalet såg ut och hur det såg ut. Nej, tittar jag på hela min bekantskapskrets så är det ungefär hälften av varje, där de flesta av dem som vill vaccinera sig är 60+. Enligt alla i min bekantskapskrets så är det ungefär samma bland dem de känner i sin tur; ungefär hälften.
   Tror detta är en undersökning för att påverka. 94% är helt enkelt inte en rimlig siffra.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: