Fem gripna och miljoner i beslag i Malmö

BROTTSLIGHET. Under tisdagen genomfördes en planerad insats på och runt Norra Grängesbergsgatan i Malmö som ett led i bekämpningen av den grova brottsligheten. Insatsen, som döpts till Vårvinter, genomfördes av lokalpolisområde Norr tillsammans med både regionala polisresurser och förstärkning från andra polisområden, skriver Malmöpolisen på sin Facebooksida.

Malmöpolisen. Omslagsbild Facebook

I samband med fordonskontroller och kontroller av olika verksamheter på och runt Norra Grängesbergsgatan påträffades bland annat personer som saknar arbetstillstånd, påverkade personer samt narkotika. Det gjordes också beslag av kontanter, fordon och misstänkt stöldgods till värde av flera miljoner kronor. Under insatsens gång greps fem personer misstänkta för olika brott och flera husrannsakningar genomfördes.

I och med tisdagens insats vet vi att vi, tillsammans med Malmö stad och våra övriga samarbetspartners, har förbättrat situationen för alla företagare som verkar inom lagen på Norra Grängesbergsgatan. Den absoluta majoriteten av företag i området är skötsamma och hederliga och Vårvinter främjar den rättvisa konkurrensen i området och visar att det inte lönar sig att fuska eller begå brott, säger Freddy Nilsson, tillförordnad biträdande chef i lokalpolisområde Norr.
Kopplingen mellan den grova organiserade brottsligheten i Malmö och olika former av illegala företagsverksamheter är högst påtaglig i Malmö. För att den här typen av insatser ska bli framgångsrika krävs ett gott samarbete med kommunen och andra myndigheter. Tillsammans blir vi bättre och kan åstadkomma mer. Med under tisdagen var Kronofogden, Arbetsmiljöverket, räddningstjänsten och miljöförvaltningen.

Engagemanget från kommunen, de samverkande myndigheterna, lokalpolisområdet, de regionala resurserna och förstärkningen från andra polisområden har varit fantastiskt att se, säger Freddy Nilsson.

Om Grängesbergsgatan på bloggen…

***

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Fem gripna och miljoner i beslag i Malmö

 1. Vårvinter, Fånigt namn. Varför inte kalla insatsen ”En helt vanlig dag i Malmö”?

 2. Detta gjordes under en dag Tänk att göra detta 365 dagar 24/7 istället för jaga äldre som skriver i affekt på Facebook, Karl Hedin- Mötes demostranter mm onödigt Som Tomas Åberg deae fram kanske man skulle satsa på detta istället tycks ju ge mer klirr i stadskassan och signaler till yrkeskriminnella som flashar med Rolex och guldlänkar

 3. EUs coronafond är lika korupt och kriminell som de som togs i Malmö
  Med vänlig hälsning, Sjöström

 4. Svensk PK-media har sällan varit intresserade av att granska den ständigt pågående och växande storsvindeln med skattepengar inom Sveriges gränser och då ffa i det inhemska skatteparadiset Malmö …

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1400148474/nyheter/val2014/article2039794.svt/alternates/large/Sverige-skatteparadis.jpg

  … men också pågående omfattande olagligt skattefusk som förekommer i andra problemområden både inom och utanför Sveriges gränser.

  Bara svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader har under många år orsakat ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, som år 2013 bedömdes av initierade kommunalråd i Malmö att uppgå till minst 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu högre nu år 2021. Den utbredda svarthandeln pågår 24/7 i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda Malmö kommun.

  Varför rapporterar varken Public Service SVT & Sveriges Radio eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför har det varit så tyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)?

  I sitt tal i Almedalen den 5 juli 2019 förklarade sig Magdalena Andersson vilja vända på alla stenar …

  https://petterssonsblogg.se/2019/07/06/stenvandning/

  … för att hitta pengar till de stora behoven för pensionärer och många andra behjärtansvärda ändamål i samhället där den krisande välfärden behöver förstärkas. Men än så länge har finansministerns ”stenvändning” inte kommit igång i stor skala.

  De stulna mångmiljardbeloppen har i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella bedragarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna konton och sätta in beloppen på banker i Sverige eller i utlandet där pengarna riskerar att spåras av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen, Polisen, Finansdepartementet m fl.

  Varför är inte några äkta, hederliga journalister i det svenska samhällets tjänst intresserade av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda obeskattade mångmiljardsvindlandet som har pågått i årtionden och fortfarande pågår 24/7 både i Malmö och hela övriga Sverige?

  • Ja på Norra Grängesbergsgatan iMalmö har dom svarta pengarna rullat i många år utan att myndigheterna försökt sätta stopp för det.
   Det är Sorgligt att det ska ta 20 år innan myndigheter ingriper.

   Hur många miljoner som redan förts ur landet kan man bara ana!

 5. Var inte så pessimistiska, utan ge polisen lite uppmuntran.
  Om nu åklagarna gör sitt jobb så är det en uppmuntran till polisen också.

 6. Är det första gång som man gör en insats i detta område ?
  Redan på 60-talet var denna gata berömd,och lär inte ha blivit bättre på de följande 60 åren …
  Jubla nu inte över Sensationspressens rubrik,det skall nu följa domstolsförhandlingar,mot dem som ”åkte fast” vid kontrollen.
  Om denna vet vi reda på förhand,hur utfallet blir.

 7. Då försvinner 5 till som skulle ge vinst lite längre fram enligt Landsfadern, Vinsten kanske kommer efter deras straff som jag betvivlar blir fängelsevistelse

  • Inte kan de betala skatt nu för de pengar som nu är beslagtagna,
   om de nu inte blir återlämnade, som brukar vara vanligt.

Kommentera