Grov mordbrand i Södertälje

BROTTSLIGHET. Det brinner i ett vandrarhem i Hovsjö, Södertälje. En trevåningsbyggnaden är övertänd. Det ligger även en vårdcentral i byggnaden.

Bild från Google maps

Vi är på plats med fem stationer och jobbar med släckning både invändigt och utvändigt, vi har för avsikt att bränna av vinden. Det är öppna lågor och det kommer att brinna rejält under flera timmar, säger Andreas Blomquist, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Branden startade på tredje och översta våningen i byggnaden och var klockan 04 begränsad till vinden på trevåningshuset.

Ett 20-tal personer fick evakueras ur byggnaden, det finns ännu inga uppgifter om att någon skadad. En person är gripen, misstänkt för grov mordbrand, uppger polisen 

Om Hovsjö på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Grov mordbrand i Södertälje

 1. Så sant Pettersson. Det är syrianernas huvudstad. Med egen tv kanal som man når ut i hela världen. Sen hemliga möten kan komma limousiner med livvakter o präster o högdjur från stan. Möte på en fotbollsplan. Men som dom själva säger smartare än svenskar och mer högutbildade än svenskar.
  Säkrast att tillägga jag är bara en liten rasist o nazist.

 2. Kan man se det som ett surrealistiskt experiment ? Vilket ? Jo , jag är Beviserligen i Södertälje , bilar är svenskregistrerade husen ser svenska ut , skyltar är på svenska . Men nästan alla är utlänningar
  Med vänlig hälsning, Sjöström

 3. En gång då jag jobbade för vårt lands bästa lastbilsföretag, vilket nu ägs av tyskar, besökte jag en skomakare för halvsulning av ett par skor.

  Han var invandrare gav mig en grön lapp med nummer på och sa ”du hämta tursta,OK.
  Jag förstod hans svenska så på torsdagskvällen stannade jag till, men trodde inte de skulle vara färdiga.

  Lämnade den gröna lappen och han kom tillbaka med mina Humanic för ”hundra krona” de var som nya igen.
  Det må vara syriernas huvudstad men många som kommit var bra folk, tyvärr behövs bara några få och deras agerande till att förstöra för alla.

  Den nya generationen Wallenbergare som sålde en av världens bästa lastbilstillverkare, tillhör också de några få.

  • Alla dessa skulle få det mycket bättre om alla de som inte försörjer sig själv tillbaka där de hör hemma
   Har själv många från olika länder som är normala.

  • Hur mycket skatt blev det på den hundralappen. Det är det vi missar som svenskar. Pizzerian mitt emot gamla folkets park. Början på åttiotalet när jag hade eget så stannade jag och köpte pizza av han. Han tyckte jag var dum i huvet som betalade skatt. Så ser man dom duktiga är det duktigt att ge fan i skatten. Vi hade en minst lika duktig svensk skomakare i Östertälje och det luktade så jäkla gott i affären. Fanns även en svensk skomakare i kringlan. Och Torekällgatan. Men dom blev utkonkurrerade då tjänade jag 82000kr och betalade 67000kr i skatt med en nyfödd hemma. Skillnad på att göra bra jobb och vara en bra medborgare. Smartare är dom inte utan ger fan i skatten.

 4. Min hemstad. Som jag inte har lust att besöka ens. Bytte tandläkaren till Strängnäs när den arabiska kirurgen började skälla på min munhälsa. Bara tittade på han och sa att du inte behöver sätta in en tand på mig. Och gick så det står säkert rasist i mina papper där. Staden mellan sött o salt borde ha en bättre framtid. Förr fanns det ett matställe som kallades skitiga duken. Men det var innan det blev skitiga staden.

  • Om en hemstad som man av förståeliga skäl inte längre har lust att besöka:
   ”Södertälje är Sverige men inte svenskt” (Svenska Dagbladet):

   ”…att säga att vi inte har problem i vår stad är att medvetet ljuga. Visst, det här är Sverige. Men det är inte svenskt. Det är en annan kultur, en blandning av helt andra kulturer. Och man har inte lyckats med det viktiga, det att inpränta i de nyanlända allt om svensk byråkrati, svenska lagar, svenska förordningar. Många irrar omkring och vet inte vad som är rätt eller fel. Dessutom ser en del av dem på etniska svenskar som överheten, makten, staten, något som i Irak och Syrien var fienden”.

   https://www.svd.se/sodertalje-ar-sverige-men-inte-svenskt

Kommentera