Dagens7 responses to “Dagens

 • Pålsjö

  Som enda västerländska stat erkände Sverige år 1973 folkrepubliken Nordkorea och med Olof Palme i spetsen för utrikespolitiken, inleddes en storsatsning på Nordkorea. Citat ur Expressen: ”Både den svenska regeringen och näringslivet gnuggade händerna. Rubriker som ”Nordkorea gör storköp från Sverige”, ”Atlasorder på 230 miljoner i sikte”, ”Nordkorea ger stororder till Salabolag” och ”Sverige och Nordkorea gör jätteaffärer – ”tacka Palme för det!”, signalerade att många stora order var på ingång. Den ena ordern efter den andra kom också från Nordkorea, de svenska företagen levererade. Men sedan tog det stopp. Inga pengar kom.”

  Nordkorea bara beställde och beställde av svenska jättar som Alfa Laval, Atlas Copco, Asea, Kockums och Volvo. – men betalade aldrig! De svenska exportföretagen vände sig därför till Exportkreditnämnden – och fick betalt genom svenska skattebetalare. Som också fick betala den toppmoderna järnmalmsgruva som Sverige tidigare hade utlovat Nordkorea. En fru till en svensk gruvingenjör förde dagbok om händelserna vid gruvan. När svenska ambassaden i Pyongyang hörde talas om detta fick hon stränga förmaningar, bl.a. att publicering av dagboken måste undvikas – annars skulle ländernas relationer skadas. Den som kritiserade handeln med Nordkorea. kunde också bli tillrättavisad av svenska myndigheter, vilket chefen för Tylö Bastu fick erfara då en ”officiell svensk exportinstitution” ringde honom och krävde en dementi, efter att han avslöjat att nordkoreanska topptjänstemän skulle få svenska lyxbastur med inbyggd stereo, vilfåtöljer i ädelträ och automatisk vattenkastning.

  ”Det finns en nota som ingen betalar”, skrev Svenska Dagbladet 2013
  ” En skuld till svenska folket som i år har vuxit till nästan tre miljarder kronor. Det här är berättelsen om hur Sverige var först i västvärlden med att odla nära handelsrelationer till Nordkorea – och blev grundlurat.”

  ”Ett paradis med tre miljarder i skuld”
  https://www.svd.se/ett-paradis-med-tre-miljarder-i-skuld

  Pettersons blogg, 2019:
  ”Intressant att Sveriges socialdemokrater inte har några som helst problem att umgås med kärnvapentyrannerna och tjuvarna i Nordkorea men vägrar förhandla med Sverigedemokraterna.”

  https://petterssonsblogg.se/2019/07/28/nordkoreas-skulder-till-otto-warmbier-och-till-sverige/

  Gilla

 • G Nordström

  Kim har nog lite mer innanför pannbenet än fjanten här

  Gilla

 • grebom5

  Steffe och Kim, själarnas förening eller lika barn leka bäst!

  Gilla

 • per22

  8 stjärnor av 5 möjliga

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Kim Jong-un har nog säkert en affisch på Löfven i sovrummet, varje kväll innan han lägger sig så finns tanken. Jag vill bli som honom när jag blir stor

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven bjuder in Kim Jong-un till Sverige …

  Bildkälla: toklandet,wordpress,com

  … och Kim uttalar sig efter Sverige-besöket …

  Bildkälla: brottslingar,blogspot,com

  Gilla

 • Kungen

  Skulle inte förvåna mig om löfven verkligen fått detta samtal från sin själsfrände i Nordkorea.
  Dom är ju överens om det mesta och har nog regelbunden kontakt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: