Oro sprider sig när högerextrema grupper syns allt mer i Vetlanda

BROTTSLIGHET. Efter våldsdådet i Vetlanda har högextrema grupper varit alltmer synliga i stan. De har delat ut flygblad och anordnat manifestationer. Så sent som i lördags knuffades en kvinna i 70-årsåldern till marken. Den socialdemokratiska politikern Aneth Amundsson (S) är orolig över utvecklingen i Vetlanda, skriver SVT.

-Pettersson säger att politikerna i Vetlanda verkar mer oroliga över lappade brevlådor och att en 70-årig dam blev knuffad än över att en afghan med utvisningsbeslut försökte knivmörda sju personer.

Nu är inte Nordiska motståndsrörelsen mina favoriter men jag tror inte de knuffar eller slår gamla damer oprovocerat.

Amundsson (S) tycker kanske lappade brevlådor är farligare än de bidragsberoende, knarkande och våldsamma invandrarna som lever sina liv i Vetlanda recentrums vänthall och om rädslan och otryggheten hos Vetlandabor och anställda som arbetar där.

Det är tydligen aggressivare när ”högerextrema” sätter upp klistermärken än när afghaner hugger folk med kniv utanför Willys på eftermiddagen!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Oro sprider sig när högerextrema grupper syns allt mer i Vetlanda

 1. Var han från Afghanistan högerextrem. Hur kommer det sig då att vänstern älskar honom och vad han gjort. Eller är vänstern orolig att det börjar bli nog nu och snart börjar folket protestera på allvar. Är det därför dom varnar för dom högerextrema. Det enda som är extremt är att den extrema politiken i Sverige fått pågå så länge.

 2. På en media beskrivs det som AFS?
  På annan media NMR?
  På tredje media som högerextrema?
  Vilka säger sanningen?

 3. Den som beskriver NMR som ”högerextrema” kan vi med gott samvete ignorera eftersom de inte vet vad de talar om. NMR må vara extrema men de är inte högerfolk och kan således inte vara högerextrema.

 4. Gissar att brevlådorna var på fel plats vid fel tid annars hade inte lapparna lagts i dem.

 5. Ja det är ju för djävligt att dom lappar brevlådor, att det sticks
  ner ett antal personer är ju normalt i ett sossestyrt land, men
  att få uppmaningar från folket i brevlådorna är inte acceptabelt.

  Och glöm nu ijnte, att dessa våldsbrott inte har med invandringen
  att göra, det har den store Gurun själv sagt, men man kan konstatera
  att återväxten i sosseledet är lika illa som styret av landet!

 6. Var det inte nån polis som uttryckte sig att de knivhuggna offren hade haft oturen att befinna sig på fel plats vid fel tillfälle.
  Kanske samma sak kan sägas om den knuffade 70-åriga damen.

 7. Är det bara hjärndöda i vetlanda kommun..
  Skrämande
  Hoppas onskan kommer till dessa livlösa individer
  Gud o Herre min skapare vad blev fel?

 8. Var ser sossar och gammelmedia alla dessa ”högerextrema”? Hur ser de ut? Jag har inte sett ett skinn-huvud sedan 90-talet.
  Känns som en variant på när vuxna lura barn med jultomten; de påstår att han finns men ingen har sett honom.

  Tror de på det själva?

  • Skinnskallarna var väl knappast högerfolk de heller. Om de varit det hadde snarare varit hårt arbetande stöttepelare för ekonomin i sann kapitalistisk anda. De hadde dessutom hellre burit kostym än bombarjackor.

 9. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vad som radikaliserar hela det svenska samhället tillika med polarisering är när Stefan Löfvén omfamnar Islam och inte tar avstånd fån den här ociviliserad ideologin. Har aldrig gjort och kommer aldrig att gör säger Stefan Löfvén.

  • Varför ska idoga smålänningar på höglandet utsättas för socialdemokraternas barbarer. De får också med skatten betala fr de här marodörerna.

 10. Jaha. Så de 7 personerna som blev knivhuggna utan anledning av en afgan som inte ens skulle vara här är inte så farligt då. Det är ju mycket värre med lappar på brevlådor. Politikerna i Vetlanda har tydligen en väldigt låg mental förmåga och är förmodligen blinda

 11. Det är då märkligt att folk, politiker och media kör samma gråtvals varenda gång det händer allvarliga händelser som utmynnar i dödade eller skadade människor. Man försvarar förövarna och skriker ut sitt hat mot de som vill komma tillrätta med problemet.
  I detta fallet har stat, SÄPO, Polis och kommun haft tillfälle att se till att det inte går omkring potentionella mördare och mentalt störda individer på våra gator. De vet att dom finns där och dom tillåter det. Varför dom får finnas här är höljt i dunkel. Ingen vill ta ansvaret, ingen vill ge svar.

  Det är här det uppstår motsättnigar mellan folk, dom som förstår och vill göra något, och dom som inte vågar inse vad som behöver göras.
  När det nu finns organisationer som vill vara med och lösa problemen blir det de som får stå i skottgluggarna, man är fel person som säger sanningen, det kommer från nån som inte har rätt värdegrund. Man misskrediterar människor som vill samma sak som alla andra, men staten har pekat ut dom som nazister och därigenom förstört samtalet som kan lösa problemet. Det är så man splittrar man hela samhället.

  Damen som knuffades får skylla på regeringen, för hon har intalats att de inte får stå där och säga ”det fria ordets mening”. Hade hon vetat detta var tillåtet hade hon kanske inte brytt sig, och då hade aldrig situationen uppstått.

  Invånarna i Vetlanda borde tala om den allt mer otrygga tillvaron, som faktiskt beror just på att det tillåts en invandring av kriminella individer som slinker igenom just för att ingen gör ordentliga kontroller. Inte på de som de skall bo grannar med, inte på de som kommer att förse deras barn med narkotika, inte på de som kommer bre ut sig och ta kontroll över deras lilla samhälle och få dem att inse att det gamla Vetlanda är borta.

  Att SVT sen har valt ut de som säger de rätta orden e skit samma, hur många sa en helt annan sanning får vi aldrig veta.

  SVT följer slaviskt regeringens agenda att Sverige skall splittras som en gammal kommuniststat, för att sen ta fullständig kontroll med nystiftade lagar.

 12. SVT ljuger som vanligt. Tror inte en sekund på att NMR ger sig på nån helt oprovocerat.

 13. Det vore intressant att få veta under vilka omständigheter den 70-åriga damen blivit knuffad omkull. Själv knuffar jag aldrig äldre personer, jag springer hellre undan, även om de skulle attackera mig med käppen.

 14. Damage Control(S)
  Egentligen samma mantra från Malmö till Småland till Norr. ”Högerextrema hot”.
  Men det låter ihåligare och ihåligare jämfört med de verkligt akuta hot vi har.

  Vissa ”hot” är värre än andra beroende på hur de påverkar den politiska färgskalan. Förtig vissa och meddela vissa.

  ”Alla har samma värde” (?) utom vissa vissa som inte har ”samma värde” då de inte erkänner den intetsägande (s)logan om ”Allas lika värde”
  (som också är en felöversättning av FN-deklarationen om Mänskliga rättigheter.. där yttrandefihet ingår f ö)

  Visst blir vi trötta av att se o höra (S)-politikers dubbelmoral.

  • Nej, hela landet attackeras av terrorister. V. är bara en del av det…liten del.

 15. Dessa sekteristiska konflikter inom socialismen är ointressanta och poänglösa för oss som står utanför den socialistiska sfären (vilket är en kvalificerad majoritet av befolkningen). Ingen bryr sig vad sossar tycker om nazister eftersom i slutändan handlar det om röster – rent politiskt sett skiljer det sig inte speciellt mellan det socialdemokratiska valprogrammet och det nationalsocialistiska valprogrammet. De slåss om samma röster med andra ord.

  Därför förstår jag inte varför de ska hålla på med dessa käbbel i det allmänna utrymmet.

 16. Aneth Amundsson (S) ledamot kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen i Vetlanda fick i gräddfilen till regim-media SVT Nyheter, oemotsagd framföra sin egen personliga åsikt om vad som hände i Vetlanda.

  Längre ner på samma sida d v s under videon och efter textreportaget står bl a följande:

  Delcitat

  SÅ ARBETAR VI
  SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet.

  Slut delcitat

  Av någon anledning har SVT oftast extremt svårt att leva upp till sina egna regler och lämna en allsidig och opartisk rapport om vad som verkligen hände i Vetlanda i detta fallet.

 17. Utan att säga bu eller bä kan man konstatera efter att ha läst om det hela i två reportage på samma sida i Vetlandaposten att kvinnan själv provocerade genom sitt agerande fram sin skada .Hon ska ha ifrågasatt demonstranternas rätt att filma henne när hon argumenterade med dom och även försökt vifta bort kameran . Och som sagt det är aldrig den enes fel när två träter , visst det är fel att knuffa omkull en äldre person , men samtidigt får den äldre personen skylla sig lite själv för vad jag förstår så var det hon som genom sitt agerande skapade situationen som uppstod .

  • Ja den som sig i leken ger,får tåla steken……
   Den åldersrika nockan tycks inte ha varit belåten med,att NMR uppmärksammade den lilla tidigare insomnade orten ?
   Bortsett från SVT (som är tabu för mig) är det likadant i andra s,k, demokratiska länders TV.
   Av någon anledning är det endast Regimtrogna Vänsterextrema o Miljöaktivister som får komma till tals. Alla övrigt med ”okorrekta” svar på deras frågor,censureras bort före sändningen !

  • Att knuffa eller knivskäras är frågan för (S)VT och ”oberoende media”.

   Som någon skrev här ”selekterade uppgifter” i statsmedia med bihang.

 18. Ja alla som inte tycker att Sverige är bra med en massa kriminella som lever på de som producerar är ju höger extrema, enligt vänster extrema

  • Om fru Amunson och hennes partikamrater hade skött sitt jobb , som det förväntas av dem , hade hon Inte behövt oroa sig .
   Nog har ni väl någon SD,are i Vetlanda ni kan skylla på .
   Är (S) helt renons på idéer. ?
   Höj skatten eller nåt.

 19. Aneth Amundsson (S).
  Du vill alltså hellre att din importerade valboskap springer runt och knivsticker Vetlandas befolkning? Var istället glad att det är några som vill ta det samhällsansvar som ni inom (S) struntar i.

  • När skall SVT och övrig vänstermedia förstå att att dessa flygbladsutdelande personer är Socialister, närmare bestämt National-Socialister, och inte högerextremister. Jag kan förstå att det tar emot att framhålla detta för er.

 20. Det här är dagens Sverige i ett nötskal. Politiker som ständigt riktar fokus på fel saker, jag är minst sagt bekymrad. Det måste till en regering 2022 som vill och kan se lösningar på samhällsproblemen. Kan man önska sig det?

 21. Jisses, högerextrema, den stora faran
  är vänsterextremisterna. Javisst ja,
  de tillhör ju den goda sidan…..
  Arma land

 22. Socialdemokraterna och deras hycklande falska knäböjande feministiska knähundar till media, försöker idiot förklara svenskarna, att det är några extrema svenskar som är anledningen till oro.
  Våra pensionärer rånas, våra barn våldtas och misshandlas….allt sker i Socialdemokraternas anda, att de är EN VINST FÖR SAMHÄLLET ! 🤮

  Vi upplysta och förstående, vet att del av de ”nya” invandrarna som gör våldsbrott mot Sverige och svenskarna…detta är Socialdemokraternas ”valboskap”, och får inte anklagas för nått…men det går bra att anklaga och förnedra svenskarna… FY FAN 😡

  VAL 2022 bort med landsförrädarna och FÖR ANSVAR och FÖRSTÅND !

  Ps. TÄNK SJÄLVA !!! 😌

Kommentera