Hur är det att vara bonde i Sverige idag?


INRIKES. Isabelle från kanalen Riks intervjuar Per-Ola Olsson, om situationen för svenska lantbrukare. Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) får lite beröm med orden att det kan inte vara lätt att vara jordbruksminister i en regering med miljöpartiet.

Foto av Matthias Zomer Pexels.com

Statsminister Stefan Löfven vet vad landsbygden är till för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Hur är det att vara bonde i Sverige idag?

 • Rädd

  Bönder tjänar för bra och vi får betala dyrt för gröten.

  Gilla

 • Lisa.

  Sverige måste vara självförsörjande när gränserna stängs.

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Det vet de så man ser till att vi inte är det så att vi inte kan stänga. Man kan köra ett imperium på det sättet genom att se till att varge provins har en dödlig brist i sin infrastruktur som gör att de går under om de bryter sig ur.

   Gilla

  • Michael Pettersson

   Typ aldrig eftersom det vore kränkande. Vi svenskar däremot kan nog se fram emot att bli chippade framöver.

   Gilla

 • grebom5

  Trodde i min enfald att ministrar skulle ha erfarenhet av sitt ansvarsområde ser att Jennie Nilsson har jobbat som vårdbiträde efter gymnasiet.
  Det klarnar mer och mer Steffe har valt ministrar i sin egen krets bara för att inte framstå som ett totalt fån inför sina underordnade.
  Inte att undra på varför det sker underligheter i det som skulle vara ledningscentralen för Sverige.

  Gilla

  • Stenbock

   Vi känner alla till vem som var hans,och familjens förebild !
   Adolf gjorde på precis samma sätt,och utsåg sådana som han trodde var än mer efterblivna,till sina staber….Sedan trodde han dem dessutom blint….(jfr. Arnsted,Lindberg m.fl.)

   Gilla

 • Östen

  Sverige är absolut inget bra land att bo i längre.
  Kanske inte allra sämst i världen -än- men vi är på god väg att förvandlas till en tvättäkta skrukstat med över 20.000 våldtäkter varje år, massimport av muslimska slaktar-soldater-brottslingar, korrupta politiker, muslimska lagar, mord och dråp varje dag, rån och misshandel.
  Det är ingen ände på bedrövelserna som vi dagligen drabbas av!

  Gilla

 • Invandrare1957

  1979 började jag köra ut traktorer o harvar o plogar till bondgårdar. På den tiden så överlevde bönderna på 75 hektar. 1984 slutade jag och då hade Bondfruarna börjat jobba i skolköken det gick fort. Nu är det väl 1000 hektar eller mer för att vara lönsamt. Då hade bönderna 10-15 kor nu är det fabriker för att vara lönsamt. För en femton år sedan då hade vi massa bönder som körde på värmeverket. Familjegårdar som dom har haft i generationer. Vet vid något tillfälle frågade jag om moderna kostallar det är djurplågeri sa dom. Glömmer aldrig långtradaren som hämtade uttjänta värphöns untanför Gnesta. Det var ett jävla liv i bilen med kaklande höns. Han körde bara en 5-10 km med kapellet öppet och en 5-10 grader kallt sen var det tvärtyst. Funderat många gånger hur många dog. Dom skulle ju ändå dö visserligen. Visst är det fint med storskalighet som sossarna vill ha. Människan i Sverige har helt tappat greppet om att det har funnits en levande gris bakom skinkpaketet. Sjuttiotalet innan jul så slaktades det grisar på varje gård. Ingen stress eller något. Ut genom lagårdsdörren och en kula i huvet och borta. Körde gasoltankbil ett tag. Slakterierna hade gasol till att elda bort borsten på grisarna. Uppsala där låg grisarna med gröna sidan upp och uppsvällda. Dom hade väl dött under transporten. Vidrigt. Småskalighet är modellen. Bra djurhållning och bra kött. Den tiden tyckte bönderna bästa kossan var den som var 7-8 år gammal. Nu är den väl uttjänt o slaktfärdig efter 4 år. Haft flera kalvar. Vilken svensk vill att ens dotter ska få barn i 13-14 års åldern. Men det är ju bara en köttproducerande mjölkenhet. Inte en levande varelse.

  Gilla

 • Stenbock

  Det måste vara ett rent He-vete med alla de nya förbud och regler,som Socialister o. Gröna kommunister har infört !
  T.o.m. medicin för växter och djur har man nu förbjudit,eller står i begrepp att förbjuda !!
  Djurägare blir angripna av s.k. djurrättsaktivister, (Stenbock benämner dem något annat) och tjyvar från öststaterna själ allt de kan komma över !
  Importerade psyksjuka person våldför sig på frigående djur.,..
  Ja, listan kunde göras mycket längre.

  Gilla

 • G Nordström

  Mest behövda yrkesgruppen
  Sämst uppskattade och betalda.

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Bönder är så viktiga att de borde kunna ges någon sorts beredskapsbidrag för att de bedriver sin verksamhet. Ett sådant bidrag skulle kunna rädda många gårdar som idag har lönsamhetsproblem. De ska dock inte belönas för överproduktion som får slängas, det är som EU gör det och vi borde låta bli.

   Gilla

 • Kristina von heland

  Jag ledsnade på att sv myndigheter gick från myndighet till aktivism som skattebetalarna får betala. Vi sålde gården och bytte tall och gran mot oliv och palm. Jag tänkte att jag blir för gammal binnan det vänder. Det bästa vi gjort!
  Ingen allemansrätt med feminister djurrättsveganer som dräller och saboterar. Här kommer polisen snabbt!
  Det tog flera månader att fatta att jag var fredad åsa folkhögskola och dess elever drev kampanj. Grisskandalen och jag försvarade mina kollegor och då hamnade jag på djurens rätts tio i topp lista. Livet är för kort. Nu har jag min personliga integritet kvar. Objektiv och saklig hantering i annat EU land. Sverige har undantag från bestämmelserna.
  Efter flytt ser jag att rättsrötan sprider sig
  Heder åt Pettersson MFL som kämpar emot!
  Obs trots trakasserier ideliga kontroller blev jag inte fälld för något!djurräkning sex gånger en månad ..har en Ikea kartong full med dokument som styrker vad jag säger

  Gilla

 • Husker

  Frågan är kanske lite fel formulerad!
  Hur är det att som genuin svensk leva i dagens Sverige, vore en mera relevant frågeställning, där ingår även bönderna!
  Jag skulle kunna skriva hela dagen och halva natten om allt det negativa i vårt land men det finns naturligtvis fortfarande också det som är positivt, men det är avklarat på 5 minuter!
  Rent ut sagt, det är ett rent helvete att bo i dagens mångkulturella Sverige!
  Sverige har tyvärr förvandlats till ett av världens allra sämsta och farligaste länder att leva och bo i.
  Det är den bittra sanningen!

  Gilla

  • Pålsjö

   ”Husker” här ovan undrar hur det är att som genuin svensk leva i dagens Sverige. Ja, läs hur långt det har gått i det nya mångkulturella Sverige, så långt att genuina svenskar numera betraktas som en kulturell belastning. Det hävdar krönikören Marcus Dunberg, vilken i Svenska Dagbladet ordagrant skriver följande, citat: ”att det är svenskar, födda i Sverige, som utgör den i särklass största ”kulturella belastningen” på vårt land.”

   ”Svenskarnas kulturella belastning på Sverige” (inledande text med 18 rader, sedan bakom betalvägg):
   https://www.svd.se/svenskarnas-kulturella-belastning-pa-sverige

   Gilla

   • Kristina von heland

    Alla hembygdsgårdar som drivs ideellt…bevara gamla djurraser. Fjäderfä föreningar. Kaninföreningar. Bevara gamla koraser fårraser. Detta är kultur. En tant hade 150olika 🥔 sorter.det är kultur. Bevara ängar som behöver djur till bete och slåtter. Kontrollanterna kom med en plastskiva för att mäta höjden på gräset… Mp…
    Genbanker för växter och djur genom ideellt intresse.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: