Vulkanutbrott på Island


UTRIKES. Vulkanområdet vid Fagradalsfjall på Reykjaneshalvön på sydvästra Island har fått ett utbrott, rapporterar isländsk media. Utbrottet ska ha startat strax före klockan 22:00 i dalen Geldingadalur. Dramatiska bilder visar hur himlen över lavafältet färgats röd av utbrottet.

Vulkanutbrott. Foto: Isländska kustbevakningen

Området, som ligger ungefär 25 kilometer från huvudstaden Reykjavík, är känt för sin vulkaniska aktivitet. Där ligger bland annat Islands största turistattraktion Blå lagunen, där turister kan bada i svavelosande vatten naturligt uppvärmt av vulkanerna.

Islands största tidning Morgunblaðið rapporterar att alla huvudvägar i området nu har stängts. Boende i närheten uppmanas ta det lugnt och följa nyhetsrapporteringen.

All flygtrafik till och från största flygplatsen Keflavik har också stoppats tills vidare.

Islänningarna har förberett sig för ett vulkanutbrott under flera veckors tid och den isländska meteorologiska organisationen IMO har noterat tusentals skalv i regionen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vulkanutbrott på Island

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: