Stäng

Statligt stöd för invandring ger långsiktiga problem

INVANDRING. Ett tjugotal kommuner gick back 2020 trots sällan skådade förutsättningar för kommunekonomin. Vissa av dem har inte lyckats kapa kostnaderna sedan åren av stora tillfälliga flyktingstöd. ”Det är farligt att få så mycket pengar” säger Annika Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Vilhelmina, rapporterar Dagens Samhälle, tyvärr bakom betalvägg.

Steget Efter

De statliga tillskotten visade sig kraftigt överstiga bortfallet av skatteintäkter, samtidigt som en kraftigt minskad efterfrågan ledde till låga kostnader. Konsekvensen blev 54 miljarder kronor i överskott för kommuner och regioner, varav 35 miljarder ligger hos kommunerna. Det motsvarar över 5 procent av skatter och statsbidrag i genomsnitt – en nivå som motsvarar vad de mest expansiva kommunerna kan behöva i tider av höga investeringar.

-Pettersson säger att till och med statsminister Stefan Löfven (S) måste ha insett att när statsbidragen efter två år sinar hos kommunerna blir det problem. Att ta emot människor som är analfabeter eller näst intill och ordna arbeten som inte är subventionerade är näst intill omöjligt och slutar med elände, eller som Marcus Wallenberg en gång beskrev statliga åtgärder/bidrag: Det är som att kissa i byxorna: ”det värmer gott i början, men sen blir det jädrans obehagligt”.

-Pettersson säger att det är inget nytt, i varje fall har det i drygt 30 år. Ni har säkert hört talas om Luciabeslutet 1989 när den socialdemokratiska regeringen med hjälp av Moderaterna stängde gränserna för att Sverige var fullt och det i riksdagen lät…

Statsrådet MAJ-LIS LÖÖW (S) 1989: ”Herr talman! Jag har bett att få ta kammarens tid i anspråk för att infor­mera om ett regeringsbeslut i dag, föranlett av att det svenska flyktingmottagandet befinner sig i en kris…”

Gullan Lindblad (M) 1989 som svar på ovanstående: ”Herr talman! Det är bara att konstatera att verkligheten nu har nått rege­ring och riksdag även när det gäller flykting- och invandrarpolitik. Vi mode­rater ställer oss bakom regeringens beslut, inte minst eftersom det är ett gammalt moderat krav som regeringen nu gör till sin politik – nämligen att man ska ta emot flyktingar enligt FN-konventionens bestämmelser med en generös tillämpning…”

Men att dessa Sverigedemokratiska tendenser satt kvar även så sent som 1995 är nog mindre känt…läs ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…

Läs Invandring, sysselsättning och ekonomiska effekter, nedanstående står i slutet på del 5.

Under 1980-talet ändrade invandringen karaktär från arbetskraft- till flyktinginvandring av människor från framför allt Iran, Chile, Libanon och Turkiet

-Pettersson läser den socialdemokratiska regeringens rapport från 1995: ”Även om konjunkturen i svenske ekonomi blir god under resten av 1990-talet kommer sannolikt sysselsättningsgraden bland invandrarna vara låg. Detta beror på att många av 1980-talets invandrare numera är förlorade för arbetsmarknaden. Det är viktigt att detta inte upprepas för 1990-talets invandrare. Det finns viss anledning till optimism. De senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad arbetsmarknad än 1980-talets invandrare…”

Den socialdemokratiska regeringen hade alltså svart på vitt från en egen utredning att utom-europeisk invandring medför problem, ändå blev det som det blev…

I samma utredning stod detta, vad tog dessa krav vägen?

Nåväl, tycker ni det blev bra så rösta på de socialdemokrater som importerar ”etniskt kapital” som ligger långt från Svensk arbetsmarknad utan att ställa krav på dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Statligt stöd för invandring ger långsiktiga problem

 1. ”Det är farligt att få så mycket pengar”
  Ja speciellt om man inte har något förstånd.

 2. Hörde precis på nyheterna om Eskilstuna kommun. Arbetslöshet på nästan 15% och ett förväntat underskott 38 000 000 skattekronor på enheten som hanterar försörjningsstöd.
  Efter årets första 2 månader var underskottet 9 000 000 skattekronor så underskottet torde närma sig 60 000 000 skattekronor vid årsskiftet
  Undrar just hur de fick till siffrorna på förväntat underskott men det är sossar som styr och de är dåliga på att räkna. Att det är så är känt sedan länge

 3. Dessutom verkar det som att det är Jordens Värsta avskum som tar sig så långt norrut.

  Lögnare, bedragare, kriminella, våldtäcktsmän,.islamister, pedofiler, skäggbarn mm mm…

  Det gräver, flyger, simmar, ljuger, bilar, åker båt, klättrar hoppar sig in I EU för att få en möjlighet att ljuga för aktivistiska vänsterextremistiska batikhäxor…

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  När svensken inte får bestämma över sitt eget liv. När okunniga politiker som saknar en vettig analysförmåga träder in och ges för stort ekonomiskt utrymme, då får vi de negativa konsekvenser som nu realiseras. MER MAKT ÅT INDIVIDEN.

 5. Politiker som styr vårt land är så långt från det verkliga Sverige, ja de ligger på samma nivå som de ensamkommande männen från far east.

  Båda grupperna har en dröm svenska gruppen drömmer om livstids herravälde tack vare de importerades röster- ”det kommer att löna sig längre fram”- är sprunget ur den drömmen.

  De barnsliga männen från far east drömmer om ett liv de sett genom filmer och andras berättelser.
  Att inte behöva vänta på de 72 oskulderna, det lär finnas en uppsjö av dem i Sverige ända tills de kommer i kontakt med de barnsliga männen.

  Men verkligheten är annorlunda än deras drömmar, det krävs hårt idoget slit både med språk och utbildning för grupp två och den svenska gruppen finner att lärdomar från Bommersvik är till ingen nytta.

 6. Nu är det allt bäst att sossekommunerna ringer pseudoekonomen Sandro Scocco fort som sjutton om de ska få ordning på siffrorna .
  Alternativt tar en tur till Staffanstorp eller Sölvesborg och frågar de ansvariga hur det går för dem .
  Men det måste vara politiker som har minst en fot i verkligheten.
  Jaja det är nog där det spricker .

 7. Stenevi MP säger helt öppet att det inte gör något att de nyanlända ger vinst på sikt. Det viktigaste är enligt henne att ”rädda” liv Vems liv kan man undra??

  1. MP ”räddar liv”. Har svensken rätt till ett
   liv? Han som betalar kalaset?
   Arma land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: