Kvinnlig präst smugglade ut ung afghan i resväska

BROTTSLIGHET. För ett år sedan skrev vi om att två kvinnor – varav en präst – misstänktes för att ha smugglat ut en ung afghansk man från Migrationsverkets förvar i Gävle där han satt i väntan på utvisning.

Prästen med resväskan. Polisen har fyllt i konturen av en man. Bild: Polisen

Nu åtalas prästen och den andra kvinnan misstänkta för att ha fritagit den förvarstagne afghanske mannen som saknade asylskäl.

Den afghanske mannen som fortfarande saknas, fick 2017 sitt första avslag och besked om utvisning. Året efter ansökte han på nytt men nekades uppehållstillstånd, sedan överklagade han åter men nekades igen och togs i förvar men är nu på rymmen.

-Pettersson har noterat att det är vanligt bland afghaner som fått avslag att konvertera till kristendomen, det påstås denna ha gjort och hjälper inte det brukar dom bli bögar.

Prästen och väninnan är aktiva i en förening för ensamkommande. Båda nekar dock.

Prästen har tydligen inte läst bibeln och det åttonde budet: Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

TIDIGARE 2020-03-09. Kvinnlig präst smugglade ut ung man från Migrationsverkets förvar

BROTTSLIGHET. Två kvinnor – varav en präst – misstänks ha smugglat ut en ung man från Migrationsverkets förvar i Gävle. Nu kräver myndighetens generaldirektör Mikael Ribbenvik ärkebiskop Antje Jackelén på besked.

En ung man, i 20-årsåldern, hade den 23 februari besök av två kvinnor, varav en är präst i Svenska kyrkan, på Migrationsverkets förvar i Gävle. Kvinnorna hade med sig en stor resväska med hjul när de anlände, och sa att den innehöll utrustning för ett vuxendop.

Mannen är försvunnen och nu misstänks att han smugglats ut i väskan, rapporterar Sydsvenskan.

Nu har Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik krävt ärkebiskop Antje Jackelén på besked, förtroendet för Svenska kyrkan har skadat.

Generaldirektören: ”Om det finns en skälig misstanke om att ett besök innebär ökad risk för rymning, så kan beslut fattas om att övervaka besöket. Men här fanns inga sådana tecken. De båda besökarna var välbekanta på förvaret och hade genom sina återkommande besök skapat ett förtroende hos förvarspersonalen…Att en av kyrkans präster skulle föra personalen bakom ljuset och främja en flykt föresvävade nog ingen, särskilt inte under förevändningen att genomföra en helig ritual som hör till kyrkans sakrament. Du kan själv föreställa dig förvåningen när den förvarstagne mannen var försvunnen och misstankarna väcktes om att han smugglats ut i väskan”.

Mannen som är försvunnen hade fått utvisningsbeslut.

Polisutredning pågår, en av kvinnorna, har delgivits misstanke om främjande av flykt. Den andra kvinnan har inte delgivits någon misstanke, då polisen inte kunnat fastställa hennes identitet.

-Pettersson säger att det är tragiskt, präster hjälper illegala invandrare rymma och Migrationsverket släpper in personer som man inte vet vilka det är på ett förvar och mannen som har rymt har lurat prällen att han ville konvertera eftersom det var dop på gång…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Kvinnlig präst smugglade ut ung afghan i resväska

 1. För att sona sitt brott borde straffet bli att predika kristendomen 10 år i Afghanistan.

 2. Även präster är sugen på sex.
  Batik häxan har nog lillpojken hemma i sängen nu.
  Snuskkärring !!

 3. Båda besökarna är välbekanta på förvaret. Den andra kvinnan har inte delgivits någon misstanke, då polisen inte kunnat fastställa hennes identitet. Jag är förvirrad. Om man är välbekant, så vet väl någon vem man är, eller.

 4. Merit Wager skriver på sin hemsida om att aktivister knutna till nätverket ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan”, tillsammans med asylsökande afghaner har förhandlat med Afghanistans ambassadör på ambassaden, allt med syfte så att afghaner som fått avslag inte ska kunna utvisas från Sverige. För att slippa sändas tillbaka till Afghanistan, söker man således skydd mot det egna landet genom att besöka dess ambassad för att få hjälp. Och även fått löfte av ambassadören att landets president ska få det brev där man begär att Afghanistan ska meddela att man inte tar emot sina egna medborgare.

  Merit Wager kommenterar:
  ”Var och en kan själv reflektera över denna osannolika utveckling i Sverige. Man kan ju tycka att de svenskar som aktivistiskt agerar för en specifik grupp, som sökt asyl och fått avslag, borde kunna läsa utlänningslagen och ta del av all tänkbar information om hur invandringen till Sverige är reglerad. Ändå kräver många av dem på fullt allvar att det faktum att unga män (och en mycket liten andel kvinnor) från Afghanistan, i strid med stiftad utlänningslag, ska ges uppehållstillstånd – rentav “amnesti” – av alla möjliga andra skäl än de, som lagen stadgar. Det är inte rättsenligt att människor i stort antal ska kunna ta sig in i Sverige och sedan kräva att få stanna trots att de genomgått de asylprocesser som alla asylsökande genomgår och har fått avslag, vilket betyder att de ska lämna landet. Det är inte hållbart och inte rättvist. Inte rätt, helt enkelt.”

  ”De vill att deras land – som de sagt sig ha skyddsskäl gentemot – ska obstruera så att Sverige inte kan utvisa dem”:
  https://meritwager.nu/allmant/de-vill-att-deras-land-som-de-sagt-sig-ha-skyddsskal-gentemot-ska-obstruera-sa-att-sverige-inte-kan-utvisa-dem/

 5. En socialist i prästkrage är fortfarande en socialist.
  Socialister är per definition idioter.

  • Hon borde avkragas. Själv betalade jag för inkomståret 2020 drygt 4000 kronor i medlemsavgift till Svenska kyrkan. Jag har alltid sett Svenska kyrkan som en viktig del av vårt kulturarv, men för varje dag som går blir det allt svårare att motivera medlemskapet och den kostnad det medför.

   • Gå ur, själv gick jag ur redan 1979.
    Så kan du själv använda pengarna till något vettigare.

    Nu har dom ju dessutom allierat sig med islam…

 6. Vad är det med dessa äldre kvinnor och just Pojkaktiga afghaner? -Tacka vet jag en riktig MAN: en svensk viking!
  (Inte rasism, bara min personliga preferens.)

 7. Tänker dom till ett varv till Kan man undra hur många medlemmar säger upp sig från Svenska Kyrkan p,ga denna aktivism. Jag har gått ur för länge sedan Ankie Jackelen vart f-n droppen

 8. Den försvunne afghanen, har någon kontrollerat så hon inte har honom i sakristian i samma skåp där vinet och oblaten förvaras?

Kommentera