Stäng

Karl Hedin friad. Politiska åsikter räcker ej för fällande dom.

BROTTSLIGHET. Västmanlands tingsrätt går inte på åklagarens linje. Industriledaren Karl Hedin frias från alla misstankar om illegal jakt på varg. Åklagarens bevisning är enligt tingsrätten så svag att man inte ens har behövt pröva de åtalades egen bevisning, för att komma fram till att de ska frias.

Bevisen räckte helt enkelt inte till för att fälla företagaren Karl Hedin och hans tre medåtalade i jaktbrottshärvan i Västmanland. Det skriver tingsrätten i ett pressmeddelande i samband med den friande domen mot de fyra.

Åklagaren har lagt fram bevisning som skulle styrka Karl Hedins vargmotstånd, men det har inte varit till grund för tingsrättens bedömning.

– Skälet till det är att en tilltalads politiska åsikter inte kan medföra att en tilltalad döms för brott, säger rådmannen David Viktorsson Harrby på en pressträff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “Karl Hedin friad. Politiska åsikter räcker ej för fällande dom.

 1. Nu hoppas jag Karl Hedin Ger igen Denna ÅKlagare är klart olämlig för sitt jobb 3 jaktbrott har han drivit inte bevisat nått av dom tips åk till någon Same by med renhängn där får du nog bättre lycka

 2. Fan tänker sossarna, detta mål var ju ett test på hur åsiktsbrott och tankebrott skall behandlas. Hade Hedin fällts så hade den djupa staten gått vidare och åtalat alla med fel åsikter.

 3. Vad bra att denna häxjakt äntligen fick ett rättvist slut.Han borde få ett rejält skadestånd som kompensation för allt som förevarit kan man ju tycka. Gestapometoder från Polisen och falskt vittnesmål från en kvinna som nog inte är frisk i knoppen.Expos uthängningar m.m.Men,han är nog så less på ”sk…..en” så han vill nog bara få lugn och ro nu.

  1. Skade ståndet ska dras på lönen på de inblandade
   Stor skandal att så svaga bevis ska behöva ta sån tid och kostnader till ingen nytta. Tyder på stor inkompetens

  1. Affären stinker av åklagare och poliser som är så förblindade av sin aktivism att de ljuger och förfalskar ”bevis” för att fälla en oskylldig.

 4. Jag hoppas att det finns möjlighet att han utöver staten kan kräva skadestånd av Expo för deras inhopp och förtal.

 5. Intressant att se hurudan långbänk följer på detta. Ersättning för häktning av oskyldig osv. Beslagtagbäna vapen skall returneras mm

 6. ##
  Bevisen räckte helt enkelt inte till för att fälla företagaren Karl Hedin och hans tre medåtalade i jaktbrottshärvan i Västmanland. Det skriver tingsrätten i ett pressmeddelande i samband med den friande domen mot de fyra.
  ##

  Pettersson är oförsiktig när han citerar. Tingsrätten skriver inte JAKTBROTTSHÄRVAN. Det är något Pettersson har lagt till själv eller hämtat från annat håll. Hur skulle det kunna finnas en ’jaktbrottshärva’ när det inte existerar något brott?

  1. Tingsrätten skriver ”jaktbrott” sex gånger i ett kort pressmeddelande, plus tre andra pressmeddelanden. De skriver inte Karl Hedins namn heller.

   Det är en härva, plus att men vad är det du inte förstår?

   Jag och andra skriver ofta rapporterar, meddelar, skriver, säger trots att det inte är exakta citat. De flesta förstår att man ska följa länken till originalkällan.

   Ska du inte fråga vad Västmanlands Tingsrätt anser om minkarna på Listerlandet när du ändå håller på med tjat om oväsentlighetet?

 7. Sossarna ändrar snart Brottsbalken så att den åtalades åsikter ska vägas in vid dömandet i alla mål, t.o.m. i trafikmål..

  1. De tog ju bort ”politiska åsikter” när det gällde hatbrott – trots att detta står med i FNs deklaration.

   Så självklart skulle de vilja införa en politiskt åsiktsklausul i brottsbalken. Enda problemet är att de måste ha 175 röster i Riksdagen för detta och det har de inte, än.

 8. Tingsrätten kunde väl inte formulera det på annat sätt, en svidande kritik av åklagaren! Bevisningen är så dålig att rätten inte ens tittat på motpartens bevisläge och att politiska åsikter inte är straffbara.
  Tänk om det sista spred sig i resten av samhället!

 9. Jag hoppas att han har ett stab av ettriga advokater som driver detta tills staten får betala ett rikligt skadestånd, samt avskeda denna ohederliga åklagare.

 10. Tänk om rättsapparaten skulle lägga ner lika mycket jobb på våld mot människor som mot inbillat vargmotstånd. Låt vargen bilda revir på Södermalm och andra miljöfascistiska områden och käka knähundar till frukost så skulle det nog bli annat ljud.

 11. Ja och tänk sååå mycket som skrivits om denna skitsak…
  Själv hade Stenbock hoppats,att han o hans jaktlag verkligen kunnat skjuta några av dessa för Abzurdien främmande arter/odjur !!
  Nu har dessa bestar t.o.m. nått oss i Skåne,något som troligen inte hänt på flera hundra år.

   1. De som finns nu är ju till stor del inplanterade av Naturvårdsverket, så de är i högsta grad invasiva.

   2. Delvis inplanterad på grund av utrotning.
    Att de skulle vara några farliga bestar är ju rent nosens.

 12. Tänk vad dessa trakasserier av en man och hans jaktkamrat har kostat oss skattebetalare. Här skulle åklagare och hans medlöpare straffas hårt.
  Starten till det hela en fabulerande kvinna.

  1. Dom märkliga pådrag som polisen har dragit igång borde
   kräva en förklaring från polisledningen? Förutom Karl Hedin
   så blev ett annat jaktlag som inte ens var beväpnade
   behandlade som terrorrister utan anledning, ett tredje
   sådant pådrag drogs igång mot en ensam kvinna,
   som anhölls på flygplatsen , kördes i ilfart till polisstationen
   kastades in i en cell utan förklaring.

   Vad fan försöker dessa höga polischefer med partiböcker tala
   om med sina stasimetoder???

Kommentera

%d bloggare gillar detta: