221 miljarder i underskott i statskassan

EKONOMI. Statens underskott för hela 2020 landade på 221 miljarder kronor, skriver Ekonomistyrningsverket ESV i ett pressmeddelande. Inkomsterna i statens budget uppgick till 999 miljarder kronor 2020.

Finansminister Magdalena Andersson. Bild från Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Saldot är 268 miljarder kronor lägre än regeringen räknade med före pandemin. Den stora skillnaden tillskrivs de omfattande åtgärderna på grund av coronapandemin.
Såväl statens utgifter som intäkter påverkades negativt av pandemin.

ESV noterar att riksdagen fattade beslut om ändringar i statens budget vid 16 tillfällen under 2020 – något som vanligtvis bara ändras i vår- respektive höständringsbudgeten.

-Pettersson säger att ändå tänker riksdagen nästa vecka rösta igenom ett stöd på 150 miljarder till länderna i Sydeuropa som inte sköter ekonomin. Vi tänker ända fortsätta med ett bistånd på 220 miljarder på fyra år som bidrar till korruption i den fattiga världen. EU och FN ska också ha många miljarder…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “221 miljarder i underskott i statskassan

  • Försökte ragga ihop tre personer till full bil för resa till Malmö
   Inget visste vad jag pratade om
   Vadå stödpaket? Till vadå?

 1. Att ge bort pengar man inte har, är som att skriva ut en check utan täckning. Det handla således om bedrägeri från statens sida. Aj-aj-aj !

 2. OT. Public Service tar nu upp en Novus undersökning ang förtroendet för regeringens pandemihantering. Har rullat på Rapport och aktuellt.
  Har ni sett ett mer innovativt diagram för att visuellt få det att se ut som ”att det inte är så illa”.
  Hoppas inte SVT kommer att ha någonting med den blivande Myndigheten för Psykologiskt Försvar att göra. Goebbels var en amatör jämfört med detta.

  https://imgur.com/a/EvOGUgo

 3. Vore intressant att se vad Statens budget skulle hamna på om Staten fokusera på enbart kärnverksamheten … hmmmm.

 4. Maggan Andersson sa att hon stolt presenterade en socialdemokratisk budget. Kan förstå det med det underskottet.

 5. Alla experter säger ju att skulderna ligger hos privatpersoner och kommuner. Staten har jättelitens skuld. Tack Petterson det var som jag trodde.

  • Svenska folket är skyldiga ca 4300 miljarder kronor varav den största delen utgörs av lån för bostäder vilket gör ca 400 000:- per invånare, ung som gammal.
   Kan inte annat än hålla med Göran Persson.
   Den som är satt i skuld är inte fri.

 6. För c:a 5 år sedan anmälde jag vår (S)-styrda och ekonomiskt starkt misskötta kommun till Lyxfällan. Det var väl ingen som tog mig på allvar, för jag hörde aldrig något ifrån dem.

 7. Ska bli spännande att se vilka skatter som nu måste justeras uppåt. Mitt förslag är att ta bort allt som har med barnbidrag till icke önskvärda, att göra. Jobba är ju inte deras prioritet nummer 1, hur man då kan få skattefinansierade barnbidrag när man sitter hemma är för mig en gåta. Dessutom för barn som inte ens är födda i Sverige.

  • Fastighets skatte ligger i piplinen.
   Som vanligt inbillar sig personer som bor i hyreshus att de är undantagna.
   Egna hus. De har råd att betala.
   Fast banken äger huset så de är ju de som ska betala skatten
   Eller?

Kommentera