Stäng

Prästsonen Bobel Barqasho får sitta 14 år i Turkiet

RÄTTVISA. Bobel Barqasho kastade ner sin fru från balkongen och flydde Sverige och sitt straff för att leva som en fri man i Turkiet. För ”Sofia”, kvinnan som kastades ner från balkongen, har historien varit lång, utdragen och mörk, rapporterar TV4.

Men i dag kom en vändning i fallet: Exmaken som kastade henne från balkongen ska avtjäna straffet i Turkiet.

Turkisk domstol har nu beslutat att mannen ska avtjäna sitt 14 år långa straff i landet. De anser det bevisat att han kastade sin dåvarande hustru 13 meter ner i marken i ett försök att döda henne.

-Pettersson hoppas att Bobel får ruttna i Turkiet och att hans svenska medborgarskap dras in…

Intressant är att det verkar vara offrets familj, inte svenska myndigheter som fått Turkiet att agera.

TIDIGARE 2021-03-09. Prästsonen Bobel Barqasho dömdes till 14 år men är fri för att ha inte behagade infinna sig till rätten

INVANDRARVÅLD. I kväll klockan 21 sänder TV4 ett program ”Balkongfallet” som handlar om nedanstående som bloggen rapporterat om sedan 2013.Kvinnan kastades ut från sjätte våningen – och överlevde mirakulöst. Den dåvarande maken frikändes i hovrätten men åklagaren valde att att inte överklaga så kvinnan och hennes familj fick driva fallet själva och efter en lång rättsprocess dömdes hennes dåvarande make Bobel Barqasho till 14 års fängelse.

Herr Barqasho hävdade att kvinnan hoppat självmant och hade hon inte överlevt så hade han inte dömts. Sedan dess har han varit på flykt från rättvisan efterlyst i hela världen – utan att ha avtjänat en dag av sitt straff. – Jag och min son hade varit tryggare om han satt bakom lås och bom, säger hans exfru som lever med hotbild från den tidigare maken.

Titta gärna in hos Interpol på alla trevliga ”svenskar” som är efterlysta. Fundera sedan på om inte Sverige kunde minska antalet poliser om vi slapp vissa klienter. Denna gång blev det 16-0 till bortalaget, eller med lite god vilja 15-1…

TIDIGARE 2015-11-04. HD ändrar hovrättsdom – syrianen Bobel Barqasho får 14 år för att ha kastat ut sin fru från sjätte våningen

INVANDRARVÅLD. Högsta domstolen dömer en man till 14 års fängelse för mordförsök sedan han kastat en 26-årig kvinna, eller låtit henne falla, från en balkong på sjätte våningen. Mannen friades av hovrätten på grund av vad man ansåg bristande bevis, men HD tycker att de i och för sig knapphändiga uppgifter som kvinnan kunnat lämna får stöd av resten av bevisningen i rättsfallet.

Det var i februari 2013 som kvinnan föll från en balkong i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Hon skadades allvarligt och fick men för livet efter händelsen.

-Pettersson tycker fjorton år är för lite. Visserligen överlevde kvinnan men syrianen misshandlade henne först och kastade sedan ut henne med avsikten att hon skulle dö så något annat än livstid borde inte ha varit aktuellt.

OBSERVERA: Bobel Barqasho befinner sig på fri fot. Han har inte behagat infinna sig när samhället kallar!

Ni glömmer väl inte Sagan om Södertälje och hur det går i ett samhälle där kriminella invandrarklanerna tar över, från dörrvakter på krogarna, handläggare på kommunerna och ända upp i riksdag och regering…

TIDIGARE 2014-07-09. Syriansk prästson friad – åklagaren förvånad över hovrättens dom

Nu friar hovrätten mannen som tidigare dömts till nio års fängelse, för mordförsök på sin fru, i Södertälje tingsrätt.

– Jag har respekt för hovrättens resonemang. Men det behöver inte betyda att jag håller med dem, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Svea hovrätt har idag friat den misstänkta mannen från alla misstankar om att han skulle ha kastat ned sin fru från sjätte våningen ute på balkongen. Åklagare Martina Winslow är förvånad över domen.

– Jag har respekt för hovrättens resonemang. Men det behöver inte betyda att jag håller med dem, säger hon.

Däremot var hovrättens ledamöter oeniga i beslutet. Två av fem ville fastställa tingsrättens dom. Åklagaren menar att detta pekar på hur komplicerat fallet är.

– Det är viktigt att påpeka att det är en skiljaktig nämnd som har tagit beslutet att fria. Det som skiljer tingsrätten och hovrättens domar är att de har använt bevisningsvärderingsreglerna annorlunda. De har tolkat bevisen olika, säger Martina Winslow.

Vilken bevisning talade starkast för en fällande dom?

– Vi hade utredningar från brottsplatsundersökningen med blodspår som jag menar var bra för åklagarsidan. Vi hade även olika vittnen som är hörda. Men hovrätten har dragit andra slutsatser. Som åklagare funderar man alltid på om vi hade kunnat göra mer. Vi hade gärna haft fler utredningar från början. Men jag anser att vi har haft en gedigen och omfattande utredning i det här ärendet.

Kommer ni att överklaga?

– Om ett ärende kommer att överklagas eller inte är inte en enskild åklagares beslut. Men jag kommer undersöka möjligheterna för detta, säger Martina Winslow.

-Pettersson är också förvånad, prästsonen är, ja läs nedan…

LT

TIDIGARE 2014-04-24. Syriansk prästson fick nio år för mordförsök på sin fru.

Hon kastades från sjätte våningen – och överlevde mirakulöst efter fem veckor i koma. Nu döms hennes man till 9 års fängelse för mordförsök.

På tisdagen kom domen i det uppmärksammade mål där en 29-årig Södertäljebo stått åtalad för mordförsök på sin fru. Det var i februari 2013 som kvinnan skadades allvarligt efter ett fall från en balkong på sjätte våningen.

Uppgifterna om vad som hände går isär: mannen menar att hans hustru försökt begå självmord genom att hoppa från balkongen. Av olika anledningar menar tingsrätten att 29-åringens berättelse inte är trovärdig.

Tingsrätten menar att mannen försökt döda sin hustru genom att kasta eller släppa henne från balkongen. Han döms till 9 års fängelse och att betala 191 250 kronor i skadestånd till hustrun. Hustrun har ansökt om skilsmässa och ensam vårdnad om parets barn.

-Pettersson ser att Länstidningen i Södertälje är ytterst sparsamma med information om gärningsmannen. De vill väl inte stöta sig med de syrianska makthavarna och makten i staden.

Nåväl, det är Bobel Nahir Barqasho som dömts till 9 års fängelse för försöket att lära sin fru flyga från sjätte våningen. Observera att syrianer är kristna och inte muslimer. I detta fall kallar sig flygläraren och hans son assyrier men ingen verkar kunna förklara skillnaden mellan assyrier och syrianer.

TIDIGARE 2014-01-25. Den 29-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha kastat ut sin fru från balkongen på Granövägen i Hovsjö åtalas nu för försök till mord.

Kammaråklagare Martina Winslow anser det utrett att mannen försökt döda kvinnan genom att släpa eller bära henne till balkongen och sedan slänga henne över räcket från sjätte våningen.

2014-01-25_0844

Klockan 01.08 natten mot den 10 februari förra året kom larmet in till SOS om att kvinnan låg på marken nedanför lägenheten. Hon hade livshotande skador och fördes till Karolinska sjukhuset.

– Att det varit gräl under kvällen framkommer i förundersökningen, säger Martina Winslow.

Vid polisens tekniska undersökning av lägenheten hittades blodstänk på golvet i köket, badrummet, utsidan av badrumsdörren, hallgolvet ugnsluckan och på balkongen. DNA-analys talar ”extremt starkt” för att blodet är kvinnans.

Den 1 april, knappt två månader efter fallet, vaknar kvinnan ur medvetslösheten på Karolinska sjukhuset. Sedan dess har polisen successivt hållit förhör med henne.

”Jag vet att jag inte gjort det här själv”, säger hon i ett av dem.

I ett senare förhör, framåt höstkanten 2013, pekar hon ut mannen som den som kastade henne över räcket. Mannen nekar och säger att kvinnan av svartsjuka hoppade från balkongen.

Polisen har även ansett att det finns en hotbild mot kvinnan och har haft bevakning på henne under sjukhusvistelsen. Rättegången inleds om en dryg vecka.   LT 

Uppdaderat 2013-11-09: Åklagare Martina Winslow  häktade återigen Babil Barqasho för mordförsök på frun efter balkongflygningen tidigare i år från vån. 6 i Hovsjö, Södertälje

Uppdaterat 2013-03-21: Balkongmannen Bobel Barqasho är släppt på fri fot och har återförenats med sin tvåårige son. Samtidigt ligger kvinnan med livshotande skador på sjukhuset. Barqasho har varit på fri fot sedan förra veckan då åklagaren beslutade sig för att inte begära honom omhäktad.

– Misstanken kvarstår men eftersom den inte förstärkts mot honom såg jag ingen möjlighet att ha honom kvar i häktet, säger kammaråklagare Martina Winslow. LT.se 

Tidigare: Den 28-årige man, som misstänks ha kastat ut sin 26-åriga hustru från balkongen från sjätte våningen, häktades i går misstänkt för mordförsök. Han förnekar brott. 28-åringen kunde inte hålla tårarna borta när kammaråklagare Martina Winslow läste upp misstankarna mot honom om försök till mord.

Polisen misstänker att mannen kastat ut henne från balkongen från sjätte våningen natten mot i söndags samtidigt som parets tvåårige son låg och sov. Han har nu omhändertagits av släktingar.

– Kvinnan lever men är fortfarande nedsövd. Hon har livshotande skador, frakturer i bland annat huvudet, säger kammaråklagare Martina Winslow.

Mannen förnekar brott, hans förklaring till kvinnans fall är dock okänd. Det redogjorde han bakom stängda dörrar i går i Södertälje tingsrätt efter att media tvingats lämna salen.

– Polisen har förhört grannar och vi har en hel del utredningsåtgärder att göra nu, säger Martina Winslow.

När LT i måndags begav sig till parets bostad på Granövägen i Hovsjö, berättade grannar om att de hört bråk och spring från lägenheten under natten. – Jag kunde inte sova, det var sådant bråk, sa en granne till LT. Klockan 01.05 kom första samtalet till SOS om att en kvinna fallit ner från sjätte våningen. Hon kämpar nu för sitt liv på Karolinska sjukhuset i Solna.

-Pettersson säger att för att ingen oskyldig ska misstänkas för försök att lämna en två-åring utan mamma kan vi nämna det som ljugmedia glömde, att den misstänkte är Bobel Barqasho, född 86.

Balkongen ligger på Granövägen i Hovsjö, Södertälje. Där har hyresrätterna ombildats till bostadsrätter. Föreningen heter: ”Brf. Utsikten” den 26-åriga kvinnan sitter i styrelsen för bostadsrättsföreningen (ledamot) och heter Lillian Barqasho.

Bobel Barqasho har tidigare varit i klammeri med rättvisan. I juli 2007 var Bobel Barqsho tillsammans med sin kompis Daniel Kuyumcuoglu ute efter att inkassera en knarkskuld från en svart kille, Sigge Darboe, 26, i stadsdelen Geneta. En dispyt uppstod varefter skott brann av ”av misstag”.  Sigge Darboe träffades i bröstet och avled. Daniel Kuyumcuoglu dömdes till 11 års fängelse. Straffet avtjänas alltjämt och frigivning kan bli aktuellt 2014 (efter 2/3 vid ”skötsamhet”)

Bobel Barqsho dömdes inte för delaktighet i mordet/dråpet.

Artiklar om mordet HÄR och HÄR

Bobel Barqasho är son till:  Gabriel Barqasho född 1949, Gabriel Barqasho är präst i Syrisk ortodoxa katedralen i Södertälje. (St. Jakobs Syrisk Ortodoxa Katedral)

Familjen Barqasho är inbitna Assyrier och stora fans av fotbollslaget Assyriska FF. De vill ogärna förknippas med Syrianska eller allsvenska fotbollslaget Syrianska FC, trots att de flesta Assyrier och Syrianer betraktar de båda benämningarna vara samma folk.

Intervju med Fader Gabriel Barqasho

KURIOSA:  ”Khuri” eller ”Khoury” eller ”Khury” är en titel som betyder ”fader” och ”reverend”

Alternativa när prästen tilltalas är:  ”Khoury Gabriel”  ”Khoury Gabro”  ”Khoury Barqasho”

”Barqsho” står för: ”bar” = son” motsvarande svenskans Johans-”son”, Svens-”son” osv.  ”qasho” är syriska ordet för ”präst” Således betyder efternamnet ”präst-son” (Bar-qasho)

Fader Gabriel Barqasho på denna kyrkosida (kolumn 9): Fader Gabriel Barqasho, som uppenbarligen vigt sitt liv åt kyrkan, får dras med sonens kriminella handlingar. Dessutom är svärdottern livshotande skadad och riskerar avlida och efterlämna en moderlös 2-åring. Dör hon blir det säkerligen mordåtal mot prästsonen Bobel Nahir Barqsho.

2013-11-09_1322

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Prästsonen Bobel Barqasho får sitta 14 år i Turkiet

 1. Märkligt att Bobel Barqasho tydligen fortfarande – sen 2013 – är folkbokförd hemma hos föräldrana på Smedvägen i Södertälje (enligt mrkoll.se t ex).
  Eller det finns kanske två personer i Sverige med namnet Bobel Barqasho, som dessutom båda är födda 1984 och som har förekommit i ett svenskt brottmål…

 2. Noterbarg att endast en av efterlysningsbilderna visar någon som verkar vara en riktig svensk. Resten är alltså importerade problem. Om vi bara behövde bry oss om våra egna brottslingar så skulle inte rättsystemet vara överlastat.

 3. Äntligen lite bra nyheter. Varför gör inte Sverige så oftare. Att dom begär att brottslingar som inte ska vara i Sverige får avtjäna sitt straff i sitt hemland eller det land dom valt att resa till. Då skulle ju också hälften av fängelseplatserna i Sverige bli lediga för nya ”flyktingar”.

 4. Det är skönare att sitta, få skattefri lön i svenskt fängelse än att vara på flykt och inte få ngt serverat av svenska skattebetalare…

  1. Midnight Express var en bra film, kasta om siffrorna så det blir rätt straff.

   Sevärd fast gammal.

 5. Alla som idkar balkongflygning mot sin partner ska uppleva detta själv så slutar det snabbt att hända.

  Överlever personen så gör om det igen, simpel as that, problem solved.

  1. Nu kommer UD att kämpa med näbbar och klor för att Bobel skall få komma hem till ett komfortabelt fängelse med permissioner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: