Stäng

Utländsk yngling som knivmördade AnnaLena kan inte åtalas

VÅLDSVÅGEN. Den yngling som misstänks för mordet på Anna-Lena Lernhede, 55, på gångbron i Kungälv den 10 maj, kan inte åtalas. – Vi har inte lyckats styrka att den misstänkte är straffmyndig, säger Thomas Willén, åklagare.

I slutet av maj hade polisen en pojke under 15 år som misstänkt. Men i mitten av juni kom nya uppgifter om att han var straffmyndig och kunde därmed åtalas för mordet. Sedan dess har arbetet med att åldersbestämma den misstänktes ålder pågått. – Den rättsmedicinska undersökningen säger att det är mer sannolikt att han inte är straffmyndig än motsatsen, och det väger ju väldigt tungt, säger Thomas Willén.

Willén säger att det under arbetet med åldersbestämningen, som bland annat handlat om kontakter med andra länder, har funnits omständigheter som visar att den misstänkte är straffmyndig. Rättsmedicin blir utslagsgivande, så är det ju. Så här ser lagstiftningen ut, grundförutsättningen för att väcka åtal är att personen är straffmyndig, det ska det inte råda osäkerhet kring, säger Thomas Willén.

Den misstänkte har sedan han omhändertogs suttit inlåst på ett SIS-boende.

– Det här visar på problematiken på att någon får en ganska osäker och godtycklig åldersbedömning när de kommer till hit, det ställer till problem för andra åtgärder och myndigheter, säger Thomas Willén.

-Pettersson säger att det ställer till det för fler än andra myndigheter, främst för AnnaLena och hennes fyra barn…

Det var vid 03.00-tiden som Anna-Lena var på väg hem och gick över gångbron mellan Thorildskolan och Komarken, när en okänd person fram och ville ha hennes mobil. När hon vägrade lämna ifrån sig mobilen blev hon slagen och huggen med kniv, huggen tog i hjärtat. Hon lyckades själv larma 112.

Thomas Willén menar att händelseförloppet om vad som egentligen hände den natten i maj är klarlagt, liksom ansvarsdelen, men han vill inte uttala sig mer än så.

Pressmeddelande

Den asylsökande har bevisbördan. Merit Wager Twitter

***

TIDIGARE 2020-06-12. 13-åringen som misstänks för mord på AnnaLena är minst 16 år och invandrare

BROTTSLIGHET. Natten till den 10 maj knivhöggs en kvinna i 55-årsåldern i samband med ett rånförsök på en gångbro i närheten av en skola i Kungälv i Västra Götalands län. En förundersökning mot en misstänkt, straffmyndig gärningsperson har nu inletts av åklagare.

Misstankar riktades tidigt i utredningen mot en person som då uppgavs vara under 15 år. Därför inleddes en så kallad LUL31-utredning.

Det har senare i utredningen framkommit att den misstänkte på goda grunder var att bedöma som straffmyndig vid gärningen vilket gjort att LUL31-utredningen avslutats. Utredningen bedrivs nu fortsättningsvis som en förundersökning med den aktuella personen som misstänkt. Sannolik ålder på den misstänkte är 16 år.

Den misstänkte är för närvarande tvångsomhändertagen enligt LVU och befinner sig på ett låst SIS-hem.

– Pettersson säger att mångkulturen kostar…, nu åtalas importen för mord och rånförsök, AnnaLena Lernhede hade en gammal mobil med sprucket glas men den fick han inte ens med sig…

***

TIDIGARE Sjuksköterska död efter rånförsök – 13-åring misstänkt

BROTTSLIGHET. Den 10 maj utsattes AnnaLena Lernhede, 56 år, för ett rån- och mordförsök på en cykel- och gångbana i Ytterbyvägens förlängning, Kungälv. Lernhede knivskars svårt och har sedan dess vårdats på sjukhus. Den 13-årige gärningsmannen tros ha varit ute efter AnnaLenas mobiltelefon. 

AnnaLena Lernhede avled idag och ärendet är omrubricerat till mord. Utredningsarbetet kring ärendet fortsätter med oförminskad kraft. Anhöriga är underrättade, skriver Polisen på sin hemsida.

AnnaLena Lernhede arbetade som undersköterska på Kungälvs kommun och blev ett ännu ett offer för mångkulturen.

AnnaLena sörjs av fyra barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Utländsk yngling som knivmördade AnnaLena kan inte åtalas

 1. Advokatsamfundets Romberg är jävig när hon förespråkar fler kvinnohuggare i landet.

 2. Varän minderåriga går fria från åtal så sätter kriminella ligor det i system att använda dessa för att begå brott. Vi kommer att få se mer av detta även här.

 3. Varför kräver Sverige inte att innan det ens kan pratas om asyl så måste flyktingen visa något bevis på vem han är. Det är ju skitprat att andra länder inte har några ID-kort på dom som bor i landet. De platser som ”flyktingarna” kommer ifrån har betydligt hårdare krav på ID än Sverige. Du kan till och med bli ombedd att visa ID på gatan. Det som i Sverige kallas rasistiskt och främlingsfientligt. I dom länderna vet barnen att om dom inte visar det så är det bara att följa med till kontrollerna är färdiga.

 4. Nästa gång en asylsökare knivmördar vita på stan kan man ju hoppas det är ”rätt folk” som drabbas…

 5. Den här typen av frågeställningar ska inte förekomma i ett modernt land i Sverige med kanske världens noggrannaste folkbokföring (bortsett alla ”nya” svenskar som fuskar med dubbla identiteter etc).

  Röntga handlederna på fanskapet och ta det därifrån. Kan personligen tycka rättsäkerhet för icke-medborgare som begått svåra brott och mer eller mindre kastat vår gästfrihet i ansiktet på oss är en mindre prioriterad fråga. Sverige som land har inga förpliktelser mot sådana som han.

 6. När de är gamla nog att begå ett vuxet brott SKALL de också dömas som vuxna

 7. Det spelar ingen roll om han inte var myndig , han ska sitta inne och förhoppningsvis är han myndig med råge när han kommer ut .

 8. Tänk att Löfven och Reinfeldt måste släppa in alla idioter i värden i Sverige. Måtte dom hamna i helvetet båda två.

 9. Blir nog att kalla in Bodström, för när han försvarade Kingsley sarfo så var det inga problem att få fram åldern från hemlandet på flickan som hudingen våldtagit. Men nu har väl inte fallet speciellt högt mediavärde så då får ännu en svensk sätta livet till. Det blir ju en vinst lite längre fram.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: