Stäng

Strandhäll (S) ångrar sin politik

INRIKES. Socialdemokraten Annika Strandhäll var socialförsäkringsminister 2014 till 2019. Under de åren mångdubblades antalet personer som fick avslag på sin sjukpenning, visar en kartläggning från SVT Uppdrag granskning.

Tidigare socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) Bild av Jeander

Jämtland sticker ut mest. Där har andelen avslag från Försäkringskassan ökat med över 800 procent.

Avslagen ökade i snabb i takt efter att regeringen 2015 lanserade en plan för att pressa ner sjuktalen. Försäkringskassan fick då en direkt order om att sjukpenningtalet skulle sänkas från 13 dagar per person och år till ett snitt på nio dagar. Konsekvensen blev hårdare bedömningar, trots att de sjukskrivna haft läkarintyg.

Dåvarande sjukförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) är självkritisk. – Jag är absolut inte nöjd med hur det blev, säger Strandhäll i Uppdrag granskning.

-Pettersson säger att vi var många som inte var nöjda med Strandhälls politik och för det kallades det ena och det andra, men trots detta fortsätter regeringen med en galen politik på område efter område utan att tänka till. I ett vanligt land skulle Strandhäll vara slut, inte bara som minister utan som politiker…

Det märkliga är att socialförsäkringarna genom åren har gått med gigantiska överskott, så behovet av att spara har egentligen inte funnits om det inte varit för att pengarna användes till annat.

Hade ett privat bolag gjort som staten, tagit in jättehöga försäkringspremier för att sedan snålat med utbetalningar skulle det betraktas som svindleri och ocker.

Socialminister Annika Strandhäll (S) i Aftonbladet april 2018.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Strandhäll (S) ångrar sin politik

 1. En annan socialistisk nolla (Lövén) har nu gått in i valrörelsen på skarpen, och läser ur det handskrivna manuset:”Demokratin” är i fara,om M/SD kommer i regeringsställning !!
  Den mannen är mer än dum,och inbillat sig nu,att skrämsel-propaganda går hem i stugorna.
  Måste kännas tungt för den ”älskade ledare” att gå tillbaka till svetsbänken efter alla dessa år i strålkastar-skenet !!
  Undrar om han ens haft förstånd att mygla till sig miljoner före avskedet, liksom parti-genossen Göran Persson gjorde…. 🙂

 2. Som socialförsäkringsminister drogs Annica Strandhäll (S) inför KU (Konstitutionsutskottet) för utövande ministerstyre eftersom hon utan godtagbara skäl avskedade dåvarande generaldirektören för Försäkringskassan Ann-Marie Begler. D v s Annika Strandhäll (S) utövade ministerstyre.

  I Sverige har ett statsråd (i vardagligt språk minister) enligt Regeringsformen bara rätt att på egen hand fatta beslut som rör det egna departementet. Beslut som rör myndigheterna måste fattas av regeringen som kollektiv. Minst fem ministrar måste vara närvarande när ett regeringsbeslut fattas för att uppnå giltighet. Om chefen för ett departement ändå på egen hand uppdrar en myndighet att fatta ett visst beslut ägnar sig vederbörande åt ministerstyre, vilket inte är tillåtet. (Källa: Wikipedia)

  Strandhälls socialdemokratiska partikamrater i KU räddade henne från att fällas för att ha ljugit om turerna kring avskedandet av FK-chefen Ann-Marie Begler.

  Men Strandhäll prickades för att hon ej dokumenterat alla händelserna om hur avskedandet gått till och som hade kunnat bevisa Strandhälls alla lögnerna om förloppet av hennes otillåtna instruktioner om hur Försäkringskassan skulle styras och som slutade med avskedandet av Ann-Marie Begler från tjänsten som generaldirektör på Försäkringskassan.

  KU enigt – Strandhäll prickas (Publicerad 4 juni 2019)

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ku-gor-utlatande-kan-pricka-annika-strandhall

  Så går turerna på allra högsta politiska nivå i den förljugna svenska sosseadeln.

 3. De flesta av dessa indragna sjukpenningar är från folk som inte vill jobba, inte vill bli friskförklarade, vill bara chilla, vara fria och slippa gå upp på morgonen till jobbet men ändå få pengar den 25 varje månad.

  Dom vill inte jobba, det är problemet, men ingen vågar säga det högt.

  Lättingar…sa våra förfäder.

  latmask, slöfock, soffliggare, drönare, dagdrivare, slacker, flanör, flegmatiker, lathund, latmaja, latmåns, mollusk, slashas, sömntuta

  Så för mig är det helt ok om dom blir utan.

  1. Så här skriver en av många insändare på länken till SVT uppdrag granskning ovan, som blivit nekad försörjning utan att arbeta.

   Endast ett kort utdrag dock, men ändå det lyser igenom:
   ”Om vi hade ett system som liknade medborgarlön kunde alla få en summa att leva på. Slopa alla handläggare på försäkringskassan, arbetsförmedlingen, soc´´

   Herregud vilket sabla vänsterpack!

 4. ”hon hade varit slut i ett annat land” Men hon är slut här med,
  hjärnan stannade för länge sen, det är bara munnen som går
  av gammal vana

 5. Hennes mer beryktade uttalande ”Vård i världsklass ” Om den vore sämre enligt gumman Strandhäll hur många vore då döda, nu har vi bara 13000. Gud bevara Sverige för dessa politiker. Hur blev det så att vi har århundradets sämsta regering, är det bara A Lööfs förtjänst

 6. Värsta graden i helvetet, strandhällvetet
  Finns det ingen undre nivå för hur intelligens o tankebefriad en sosse kan bli? Dessutom på andras bekostnad!
  Hur kan nån rösta på dessa lögnare o löftesbrytare?
  För att sanningen förtigs av press o tv!

   1. Jag skulle snarare betrakta svenskarna som fega än som hjärntvättade. De flesta vet vad som pågår men väljer att blunda för att slippa ta ställning. Men – det är som att pissa på sig utomhus en kall vinterdag – det värmer gott i någon minut men sedan blir det desto obehagligare.

 7. Jag trodde det var förbjudet att lobotomera folk i Sverige nu för tiden .
  Men det kanske inte gäller sossepolitiker.
  Vad vet jag mitt arma luder , som Grevinnan sa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: