Vad hindrar regeringen att förbjuda utländska islamister att donera i Sverige?

ISLAM. Nyligen trädde en ny, efterlängtad lag mot antidemokratiska donationer i kraft i Danmark. Det blir därmed förbjudet för länder som Saudiarabien att donera pengar till danska moskéer. Vad hindrar regeringen från att införa en liknande lag i Sverige.

I många år har Markus Wiechel (SD) och många andra sverigedemokrater lyft problemet med att moskéer eller verksamheter med en nära koppling till moskéer mottar ekonomiska medel från länder som Saudiarabien och Qatar. Vi har varnat för de konsekvenser som följer, eftersom ekonomiska bidrag inte bara möjliggör för samfund med en särskild inriktning att sprida sig utan även kan ha ett visst negativt inflytande på en verksamhet. Vi vet samtidigt att den våldsbejakande islamismen är det största hotet mot vårt land och att det är något som definitivt måste tas på allvar.

Den 15 mars 2021 träder en ny, efterlängtad lag mot antidemokratiska donationer i kraft i Danmark, som uppfyller de önskemål undertecknad och många andra så länge haft i Sverige. Genom denna lag, som blir den andra av sitt slag i Europa, efter Österrike, kommer inte längre länder som Saudiarabien och Qatar att kunna finansiera danska moskéer. Enligt den danska socialdemokraten, tillika invandrings- och integrationsministern Mattias Tesfaye är just detta ett viktigt steg för att bekämpa de ”extrema islamisternas försök att vinna terräng i Danmark”. Han menar att det finns extrema krafter i utlandet som verkar för att vända muslimer i det danska samhället mot Danmark i syfte att nå ökad splittring.

Med den nya lagen kommer allt ifrån enskilda personer eller organisationer till statliga myndigheter att svartlistas framöver, vilket innebär att det blir förbjudet att ta emot donationer på över 10.000 danska kronor från dem. Sedan tidigare har det till och med talats om ett fullständigt stopp för utländsk finansiering av danska trossamfund från stater som man menar ”inte själva respekterar och praktiserar religionsfrihet”. Ett fullt rimligt krav, kan tyckas.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson önskas svara på följande fråga:

Vad hindrar ministern från att verka för en liknande lag som den danska lagen mot antidemokratiska donationer i Sverige, och hur ser ministern på det danska och österrikiska tillvägagångssättet?

Markus Wiechel, riksdagsledamot Sverigedemokraterna

Svenska myndigheter, politiker och medier verkar inte bekymrade över att utländska diktatur öppnar stridsledningcentral i Malmö.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vad hindrar regeringen att förbjuda utländska islamister att donera i Sverige?

 1. ”Vad hindrar regeringen att förbjuda utländska islamister att donera i Sverige?”

  Därför att isalm-starka grupper i Sverige (nya medborgarskap beviljas i rekordfart) och deras kontakter från ursprungsländerna är en väljarbas o stöd åt (S) när etniska svenskar inte kommer rösta på (S) i större omfattning framöver.

  Nu på tjugotalet finns (tyvärr) en inbyggd explosivitet i Sverige med många religiösa islamska eller islamistiska nya grupper, rentav hela stadsdelar i många städer där dessa utövar makt. Hedersvåld, kriminalitet, skolpåverkan, våld och hot.
  (S) politiska narrativ/berättelser har stött dessa nya växande grupper direkt eller indirekt och får dessa grupper inte ’support’ bryter helveter lös. Inte bra till nästa val. (Den ensidiga politiska sagan om ”flyktingar”, ”social utsatthet” måste fortsätta i statlig media bl a)

  (S) ska dock nu tillfredställa både dessa grupper o även etniska svenskar som röstar rött vilket inte kommer gå i längden då det kommer uppstå krockar.
  Vi kommer se, höra mer dubbla budskap, lögner från (S) före valet för att nå olika grupper. SD står högt på listan för smutskastning. Statlig media med anhang finns redo. Klipp o klistra.

  Men sitt still i båten bara, verkligheten kommer slå ut (S) och alla dem som följer deras narrativ. Ett spännande historiskt skådespel. Tyvärr kommer många lida för deras politik.

 2. Valboskapen kan ju bli lite sur på regeringen om de skulle förbjuda sådana donationer. Det går ju inte för sig att kränka nyadeln på det viset…

 3. Anders Holmberg kan väl fråga honom i kvällens 30 minuter,
  men det blir väl bara mesiga tillrättalagda frågor, för pressas
  Steffe blir han svarslös, och det ligger ju inte i SVT s intresse!

 4. Vad stoppar sossarna att förbjuda utländska donationer, avtalet med mussarna 1999!
  Inte kan de mista en stor mängd röster, det är därför också det nu är så relativt enkelt att få bli svensk medborgare.

 5. Sossarna behöver alla röster, det är inte svårare än så.

  Att Löfven skulle förstå vart det leder oss, är en tanke som aldrig någonsin kommer in i hans förkrympta hjärna.

  Ärligt talat, så saknar jag Palme. Han var i alla fall inte dum i huvet.

 6. Alla avtal och löften till Islams företrädare och föreningar är orsaken .
  De trumfar allt
  Jämlikhet, kvinnors rätt och trygghet , rättvisa pensioner .lika inför lagen osv osv osv
  Allt för makten .

 7. Enkelt svar, viljan saknas eftersom sossarna gärna ser en expansion av islam och till slut når man målet det första svenska kalifatet med Stefano al Löfven som kalif.

Kommentera