Stäng

Media skyddar ”Toppjuristen”

INSÄNDARE. Han kallas ”Toppjuristen” i media och är på sannolika skäl häktad för våldtäkt.

Grundprincipen vid namnpublicering är enkel: Den som har hög offentlig ställning, har många människors förtroende eller kan fatta beslut som påverkar andra får finna sig i hårdare offentlig exponering. Det som publiceras ska också ha tydlig koppling till personens maktutövning för att en namnpublicering ska kunna motiveras.

Göran Lambertz. Foto: Frankie Fouganthin

Dessa grundprinciper stämmer väl in på den av media avidentifierade ”Toppjuristen”. Personen ifråga har tidigare under lång tid verkat som såväl Justitiekansler, JK, som justitieråd i Höga domstolen.

Det är otvivelaktigt ämbeten i ”hög offentlig ställning” och befattningar där det fattas ”beslut som påverkar andra”. Den tydliga kopplingen till personens maktutövning kan motiveras med ”Toppjuristens” mentorskap för den juridikstuderande våldtagna kvinnan.

Ansvariga utgivare inom landets media väljer trots detta att ställa sig på den enskildes sida, ”Toppjuristens”, framför allmänhetens rätt till viktig information.

Ego lego

Om Göran Lambertz på bloggen…

13 reaktioner på “Media skyddar ”Toppjuristen”

 1. Han borde haft råd att betala. Det här kan kosta honom dyrt. Det kan förstås vara en musfälla. Tänk om hon har spelat in hela samkvämet. Då ligger han illa till. Tänk om han också spelat in. Då blir det ord mot ord.

 2. Partiet skyddar sina egna. Naturligtvis ska inte en gammal medlem av Partiet hängas ut i media, vad skulle folket tro om Partiet då?
  Av samma anledning får inte höra om partimedlemmarna som dömts för mord de senaste månaderna i media. Det skulle vara förödande för Partiet om det kom ut.

 3. Tycker att han borde benämnas Bottenjurist istället, men vi har
  den ynkmedia vi har, men det är bara att konstatera att det finns
  mycket kriminalitet inom(o)rättssystemet

 4. Ett socialdemokratiskt ”värdegrund”, ligger alltid på djupare vatten än för gemene man.

  För oss ”vanligt folk”, ligger ”värdegrunden” ständigt så ytligt.

 5. Han är ju svensk så det hade ju gått bra men han tillhör ju samhällets toppar så då måste han skyddas. En vanlig okänd svensk hade varit uthängd men namn o bild för länge sen.

 6. Karl Hedin som är misstänkt för att ha dödat en Varg, blev uthängd och förnedrad i all Media, men en som misstänkt för ett grövre brott Våldtäkt, nej han vill man inte berätta om vem det är. Så åter igen det där med ”Alla människors lika värde” vill Inte Media kännas vid alltid, bara när det är en som röstar på rätt parti.

  1. Är det fler än Stenbock som tycker,att STATS-media senaste tiden uppfört sig som den orm,man alltid varit ?
   Ovanligt många kriminella Socialister i Abzurdien gör att Sensationspressen tvingas skriv om döda Niggerkungar,från Afrika. Upplopp i Guatemala och liknande Bananrepubliker ! Tur de har statligt stöd,annars vore KK nära !

   1. Svensk media har inte uppfört sig lögnaktigt den senaste tiden, utan dom senaste 50 åren!
    Och det är inte heller ”tur” att dom har statligt stöd, det är förbaskat synd att vi ska tvingas försörja lögaktiga oduglingar.
    Låt skiten gå i konkurs om dom inte kan uppträda normalt

  2. Han var inte ens misstänkt för att ha dödat en varg, han var misstänkt för förberedelse till jaktbrott mot varg.

   SVT ursäktade sin uthängning av Hedin på bästa sändningstid med att han motsatt sig och ifrågasatt utredningen.

 7. Ja, inte behöver vi importera utländskt slödder, vi har inhämskt så det räcker!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: