Stäng

Fängelse och utvisning för tre män efter organiserade stölder

BROTTSLIGHET. Två män, 33 och 47 år gamla, har utfört omfattande och organiserade fickstölder i Stockholms län. Offren har varit äldre skyddslösa människor samt krogbesökare. Nu döms männen till fängelse och utvisning, skriver Polisen.

Männen greps under hösten i Tyskland och Rumänien efter att åklagare utfärdat en europisk arresteringsorder. Brotten som männen har dömts för är begångna under åren 2015 – 2019 på olika platser i Stockholms län. Den nu två dömda männen är organiserade och ingår i en gruppering med ytterligare personer.

Tingsrätten skriver i domen att de båda männen ska dömas för omfattande brottslighet som till viss del får anses som särskilt vidrig då den riktat sig mot äldre skyddslösa människor. Tingsrätten slår vidare fast att båda männen saknar all anknytning till Sverige och att de endast har vistats i landet för att begå brott. Risken för fortsatt brottslighet är högst påtaglig om de får stanna kvar och därför ska de utvisas.

33-åringen, som har betydligt fler åtalspunkter, döms nu till fängelse i tre år och sex månader samt utvisning ur landet i tio år för sex fall av grov stöld, tolv fall av grovt egenmäktigt förfarande, 36 fall av grovt bedrägeri samt 18 fall av försök till grovt bedrägeri. 47-åringen döms till fängelse i ett år och sex månader för fyra fall av grovt egenmäktigt förfarande, 13 fall av grovt bedrägeri samt fyra fall av försök till grovt bedrägeri.

Ytterligare en person döms till fyra års fängelse och utvisning efter ett stort antal stölder i Östergötland, Västergötland och Småland. Mannen har stulit sammanlagt cirka 200 000 kr, merparten från kvinnor i 80-årsåldern.

-Pettersson undrar vad det kan vara för gruppering som specialicerat sig på att stjäla från äldre och varför etablissemanget förnekar problemen och vägrar göra något åt dem…

Om åldringsbrott på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Fängelse och utvisning för tre män efter organiserade stölder

 1. Jag skulle kunna berätta det för dig Pettersson , men eftersom gruppen bytt namn vet jag inte vad som är PK
  Det är en grupp som myndigheterna försörjt och omhuldat i 50 år . Utan ett enda vettigt resultat .

 2. Varför är det för dessa Zigenare tillåtet att återvända om 10 år,och fortsätta med sina brott ?
  Sedan läser vi ofta att det är omöjligt att utvisa de ”guldklimpar”,som S/M/MP/C importerat ! Gäller detta förbud endast för/i Abzurdien ?
  I Tyskland utvisades igår Veysel,en av Bossarna för en Clanfamilj till sitt hemland Turkiet.
  Denne får i motsats till ”våra” kriminella a l d r i g återvända,till Merkels rike.
  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2021/03/veyeel-neu_1615673942-1024×576.gif

 3. Staten gör det lätt att spåra upp brotts offer
  http://www.mprt.se/sv/att-sanda/internetpublicering/utgivningsbevis/
  Som ger ut tillstånd att publicera data från Sveriges persondatabas via Hitta, Mrkoll, Ratsit e.t.c. MPRT agerar i praktiken som sponsorer för brottslighet via möjlighet, för vem som helst att enkelt spåra upp optimala mål. ”Men även brottslingar är ju människor” så idioterna ger dom en räkmacka att glida in på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: