”Orealistisk att alla svenskar i närtid ska få fast vårdkontakt”


SJUKVÅRD. Det är inte realistiskt att tro att hela befolkningen ska få en ordinarie vårdkontakt den närmsta tiden, trots att regeringen nyligen aviserat en satsning som ska säkerställa det. Det skriver flera företrädare för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys på DN Debatt, bakom betalvägg.

Socialminister Annika Strandhäll (S) i Aftonbladet april 2018.

Under måndagen presenterar myndigheten en rapport där man undersökt hur svenskarna tycker att vården fungerar, och jämfört detta med resultat från tio andra länder.
”Den samlade bilden är nedslående”, skriver myndigheten. Sverige är sämst i klassen i fråga om väntetid och kroniskt sjuka har sämre erfarenheter av vården än personer i övriga länder.

För att lösa problemen måste regionerna bli bättre på att nå ut med information om psykisk ohälsa och samordningen mellan olika vårdgivare måste bli bättre, enligt myndigheten.

-Pettersson anser att för att lösa problemen måste politiker, journalister och myndigheter sluta ljuga och erkänna vad som är Sveriges stora problem.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, sjukvården, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! 

Sverige har bland världens högsta skatter men regeringen vill ständigt höja. Vad är det som kostar?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter
Steget Efter

10 responses to “”Orealistisk att alla svenskar i närtid ska få fast vårdkontakt”

 • Olof.p

  Tyvärr är sjukvården till stor del försäljare åt läkemedelsbolagen och deras mer eller mindre bra preparat.
  Har ett tiotal bekanta som själv behandlat sin diabetes. Om ni mins LCHF-läkaren som gav rådet till sina diabetespatienter att äta lchf-kost och ansågs olämplig som läkarna av socialstyrelsen och fick sin legitimation indragen. Den kosten har mina bekanta ätit och kan därmed sluta använda insulinsprutor.
  Det ultimata beviset för oss konspirationsteoretiker att sjukvården är annekterade av läkemedelsbolagen och deras mediokra mediciner.
  Det finns många exempel. Om vården kunde lära sig användning av vitaminer, mineraler, rätt kost och träning, kunde staten spara 80-90% på onödiga medicinköp och slänga ut alla skadliga mediciner med kraftiga biverkningar.
  Den så kallade pandemin är ytterligare ett exempel. För oss som tänker lite längre fram, ska världens befolkning vaccineras varje gång Corona muterat? Grattis läkemedelsbolagen, ni kan lägga mångmiljardvinster till alla miljarder ni redan tjänat.
  Som Lars Bern påpekat finns det mycket forskning på hur väl vitaminer och mineraler fungerar mot Corona. Dock har de globala företagen som hanterar internet tagit på sig att censurera det de inte tycker är lönsamt och det går därmed inte hitta denna forskning.

  Gilla

 • Lightbrother

  Jag får träffa olika läkare vid varje besök. Måste berätta min sjukdomshistoria varje gång, för att läsa journalen verkar för jobbigt.

  Gilla

 • ruben

  Självklart har Sverige inte problem pga. gamla. Gamlingarna betalar skatter och har förhållandevis lågt vårdbehov under sin livstid. De flesta har gått plus för staten när de dött. Problemen är omdömeslösa politiker,som bildar allianser i riksdagen mot folkviljan.

  Gilla

 • Fjodor

  Jag tolkar detta som att regeringen lovar saker som inte kan genomföras. Precis som vanligt i dagens Sverige.

  Gilla

 • Lisa.

  Sverige sämst som vanligt.

  Gilla

 • Billy Boy

  I Aftonbladet april 2018 av dåvarande socialminister Annika Strandhäll (S):

  ”Våra problem beror inte på invandring – utan på äldre svenskar”

  Samhällsnytt den 14:e mars 2021:

  Fem kronor – regeringens pensionshöjning till 96-åriga Gunbritt

  Läs mer på länken nedan till Samhällsnytt:

  https://samnytt.se/fem-kronor-regeringens-pensionshojning-till-96-ariga-gunbritt/

  Gilla

 • Olof.p

  Världens högsta skatter. Vad gör regeringen med våra pengar?

  Gilla

 • Hajo

  De är många som knappt klarar av att gå tugga tuggumi samtidigt ?
  Var kommer de ifrån?
  Tänk vad deras föräldrar ska skämmas…

  Gilla

 • Andersson

  Företrädare för myndigheter ska inte skriva bakom betalvägg.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: