Stäng

Det krävs trovärdiga och folkliga förklaringar

BROTTSLIGHET. Inrikesminister Mikael Damberg gästade SVT: s program ”30 minuter” på onsdagskvällen i veckan. Damberg har siktet inställt framåt; varför älta varför problem har uppkommit? Låt oss istället se till att lösa problemen med skjutningar, sprängningar, arbetslöshet och skolmisslyckanden!, skriver Widar Andersson I Folkbladet.

Steget Efter

Damberg har naturligtvis rätt, man måste blicka framåt men om man inte vet vad som gått fel kan samma sak ske igen.

Mikael Dambergs och Socialdemokraternas problem är att de vägrar erkänna att den omfattande invandringen till Sverige har samband med de svenska problemen med mördande gängkriminalitet, skolan, bidragsfusket och annat.

De svenska problemen mystifieras. Varför har Danmark 46 döda i gangsterskjutningar under tio år medan Sverige har 47 döda under ett år? Här finns orsaker och samband som en väldigt stor del av Sveriges befolkning inser och förstår. Det har inget med rasism eller främlingsfientlighet att göra. Det har däremot att göra med en överdimensionerad svensk invandringspolitik och med en därpå följande misslyckad integration. 

Gruppbild på regeringen 2020-10-08.

***

Stöd bloggen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Det krävs trovärdiga och folkliga förklaringar

 1. Min väninna pratade om sin gamla granne, en muslim från Libanon och hur trevlig hon är.
  Hon nämnde att denna muslim har hijab men hon är glad och trevlig samt tycker om alla människor.
  Varpå jag svarade: ”Det tror jag säkert, men hon skulle nog inte vara så glad i andra människor om hon måste betala för dem.”

 2. Jag vill inte längre att politikerna fortsätter föra landet framåt, det räcker nu, jag vill tillbaka.

 3. Till inrikesminister Mikael Damberg (S) m fl:
  Ett exempel (av många fler) om fruktansvärd hänsynslös gängkriminalitet i dagens Sverige:

  En äldre kvinna ringde polis efter att ungdomar upprepade gånger trakasserat henne genom att kasta sten mot hennes bostadshus. Cirka tio minuter efter sista kontakten står huset i brand där polisen senare hittar en bränd kropp.

  Nu talar dottern till mordbrandsoffret ut.

  Efter mordbranden i Nässjö: ”Att känna sig säker i Sverige har blivit en klassfråga” Speltid 24:33.

  https://www.youtube.com/watch?v=FEaYtwt_jEQ

  En 16 åring pojke från Örebro, boende på ett HVB-hem i Nässjö kommun har erkänt sig skyldig till mordbranden. 16-åringen plus de övriga två (eventuellt tre) unga i gänget är misstänkta för hänsynslöst ofredande i form av upprepade trakasserier, krossade fönsterrutor på kvinnans hem mm mm.

 4. Nuvarande regering har inga lösningar alls.
  Dom gör det bara värre för varje dag.
  DOM MÅSTE BYTAS UT SNARAST

 5. Alla ska ha rätt att komma till Sverige och få ett bättre liv.
  Det är vansinne rysk maffia, jugoslav maffia, arabisk maffia eller klaner. Somalisk. Maffia, en väldigt stor invandring från andra länder drar med sig slödder så är det bara. Det lärde jag mig som sexåring i Södertälje. Så Sverige gör bort sig gång på gång. Utan det är bara politiska pluspoäng och topp positioner som gäller. Utan speciellt sossarna jagar toppositioner för att få vara med och styra världen helt sjukt egentligen. Först bli av med regeringen och sen återvandring som gäller. Men det kommer att kräva svenska liv med knivskärningar o terrorbrott. För att visa att Sverige är vissa invandrargruppers land. Dom är nära att ta över Sverige. Då får vi ändå fly eller mördas. Eller ska Nato hjälpa oss mot vår egen dumhet. Näää

 6. Ord, ord massor av ord. Vågar inte ta
  kriminalitet- invandring- skolproblem-
  i sin mun. T.o.m vänstern inser nu att
  den massiva invandringen är ett jätteproblem. Samtidigt i denna dag fortsätter den! Märkligt. Lite sent att inse,
  Vi såg det inte komma….Och dessa figurer
  är satta att leda oss! Arma land.

 7. Vi är rädda för följderna, om det slås fast att den massiva invandringen och den övervägande delen som utgör islamistisk troende, som är orsaken till kriminalitet och landets snabba förfall. Det kan utlösa vågor av terror, kanske rentav att riksdagshuset kan bli utsatt, då står vi själva som målgrupp. Nä det är bättre att åtala alla som vågar säga nåt dåligt om islam, och invandrare. Kan man inte åtala, kan man alltid banna och dreva på Twitter, om inte annat. Så klarar vi av det några år till. Sen får andra ta över när det smäller, och vi kan njuta av vår pension på andra ställen och i andra länder som skötts bättre. Vi strök Hitler också medhårs, det gick ju bra, lite skam känsla förstås när vi betala skadestånd efter kriget, men annars gick det bra. Vad gäller skadeståndet är det inte många som vet det. Tystnads plikt, en svensk tiger, och slickar den starkare i arselet, det är den svenska modellen. Det är bra att vi har de duktiga idioterna som tangent riddare, mot de rasistiska packet som vågar säga sanningar.
  Förresten är det åtskilliga år sedan landet kunde försvara sig mot en massiv terror attack. Bäst att ta tagelskjortan på och ge de med större våldskapacitet, det de vill ha. Skatter går alltid att höja ännu en del.
  Hälsningar Steffe,Micke, Danne och vi andra, i ledande ställning för landets bästa.Håll ut gott folk snart vänder det.

 8. Widar Andersson den enda av mig nu kända levande socialdemokraten jag högaktar, för att han fortfarande är bärare av det S som tidigare existerade.

  Det S som fanns var i mångt och mycket vad SD är idag, med enkla och logiska förslag och lösningar, det var sällan de gapade över mer än de kunde svälja.

  När Gunnar Sträng,en man bokstavligen utrustad med både hängslen och livrem, talade om vad komma skulle så blev det så.

  Han hade medelst cykel träffat folk och talat om varför det var viktigt med anslutning till en fackförening, och en mångårig erfarenhet av vad det vill säga att arbeta ihop i sitt eget svett till en avlöning.

  1. Kunde inte ha sagt det bättre själv.
   Widar Andersson är något så unikt, som en S-politiker som jag kan respektera.

 9. Återigen : ”Den som inte kan eller vill identifiera problemen, kommer ej heller att vara en del av lösningen”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: