Stäng

10 reaktioner på “Vindkraftsfarm som ägarna tröttnat på

 1. Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP) vill avskaffa en viktig del i den kommunala demokratin. Bolund ogillar förseningar som uppstått i utbyggnaden av vindkraften i Sverige där många kommuner och dess invånare utnyttjat sin lagstadgade vetorätt.

  Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

  Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkrafts-veton. Publicerades den 8 oktober 2020.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

  Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker alla negativa effekter de drabbas av. Med vetorätten kan kommunerna nämligen försena eller t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden på sina hemorter.

  För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som …

  ”… ett 100-procent förnybart elproduktionssystem…”

  … om man tar med i beräkningarna all den fossila energin med dess utsläpp av koldioxid (CO2) som använts för att producera själva kraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga vindsnurror?

  Efter kraftverkens begränsade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick.

  Dessa markarbeten medför ytterligare förbrukning av smutsig fossil energi som genererar mängder av koldioxid (CO2), d v s den gas som klimatalarmisterna inom (MP) m fl påstår vara orsaken till en global uppvärmning, som det i sin tur saknas vetenskapliga belägg för att den öht finns.

  Unika bilderna från Jörn: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Publicerades 2020-11-23

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

  När de havsbaserade vindkraftverken kraschar så förorenas havet och reparationerna blir ju mycket mer komplicerade och kostsammare än för vindsnurror som står på land.

 2. Är det tokpartiet MP som initierat denna skit, som jag måste ge bidrag till i form av höga skatter. Syster och broderpartierna i Tyskland tjänar grova pengar på att Sverige lagt ner det som går och går och har fortsatt icke utnyttjad energi kvar att använda av det underhåll som gjorts trots att kärnkraften ej fått bidrag. Titta en gång till på skräpet som tokpartiet MP tycker är bra. Hoppas vi blir av med galningar för tid och evighet vid nästa val.

 3. Kvalitet och produktion går inte alltid hand i hand
  Det är synd at MP har använder ogenomträngliga skyddsglasögon och öronproppar för denna fakta har man kunnat hämta in över hela världen i åratal.
  Hade fakta fått råda hade inte skogsmarker med mm blivit jämnade med marken för detta totala fiasko.

 4. Blir samma sak i Sverige när elcertifikaten går ut och parkerna inte längre blir lönsamma. Då kommer de säljas till bulvanbolag som sedan låter dem förfalla eller att skattebetalarna får stå för kostnaden att demontera dem.

  1. Tyvärr Nicklas så är de redan olönsamma Elcertifikaten är nu så långt nere och när det blåser är där inget pris på elen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: