Danmark söker vaccinsamarbete, men inte med skräckexemplet Sverige

PANDEMI. Danmark har kommit längst med vaccinationerna i Norden – och söker nu vaccinsamarbeten. Men inte med sin granne på andra sidan sundet. När det gäller corona hålls Sverige fram ”som ett skräckexempel”, säger statsvetaren Rune Stubager, enligt Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

Danmarks socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen vill inte samarbeta med det socialdemokratiska skräckexemplet från Sverige. Bild Jakob Horn.

Danmark har kommit längst med sina vaccinationer i Norden och ligger på tredje plats i hela EU om man räknar på hur stor andel av befolkningen som vaccinerats. 9,6 procent har fått första dosen.

Dessutom är dödstalen relativt låga, hittills cirka 2.380 döda och stödet för statsminister Mette Frederiksens Socialdemokrater ligger högt.

-Pettersson tycker det är konstigt att Sverige ligger efter. Danmark är med i EU som köpt in vaccin och EU har lovat att fördela jämt efter befolkningens storlek.

Danmark har 5,8 miljoner invånare och 2.380 personer har dött med eller av covid-19. Sverige har tre gånger fler.

Sverige har 10,3 miljoner invånare och 13.140 döda.

 • Danmark 410 döda per miljon invånare
 • Sverige 1275 döda per miljon invånare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Danmark söker vaccinsamarbete, men inte med skräckexemplet Sverige

 1. Jodå, tveklöst ÄR Sverige ett skräckexempel. För grannländer, för hela världen OCH inte minst för sina bedragna medborgare. Tack (S) för det!

 2. Sverige beskrivs som ett skräckexempel inom många områden av andra länder……..

 3. Danskarna är lurade av den ryska propagandan, meddelar den feminist-muslimska regimen i Stockholm…det finns inga problem i det svenska kalifatet.

 4. Sverige är ett totalt dysfunktionellt land. Det är nu unikt i Europa genom att det styrs av de mest emotionella, irrationella och dumma personerna i landet, primärt Sveriges journalistkår.
  Det är självklart att inga normala länder vill samarbeta med Sverige.

 5. Den svenska regimen lägger det mesta krutet på att skylla ifrån sig, mörka verkligheten, urskulda sig, ljuga, flytta focus, skönmåla, men framför allt att till varje pris skydda partiets medverkan i den fullständiga, medvetna och självförvållade katastrof som vi drabbats av. Sluta ägna er åt Pladder ! Avveckla Hönsgården ! Svälj den obefogade stoltheten ! Skäms ! Agera !

Kommentera