Danmark söker vaccinsamarbete, men inte med skräckexemplet Sverige


PANDEMI. Danmark har kommit längst med vaccinationerna i Norden – och söker nu vaccinsamarbeten. Men inte med sin granne på andra sidan sundet. När det gäller corona hålls Sverige fram ”som ett skräckexempel”, säger statsvetaren Rune Stubager, enligt Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

Danmarks socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen vill inte samarbeta med det socialdemokratiska skräckexemplet från Sverige. Bild Jakob Horn.

Danmark har kommit längst med sina vaccinationer i Norden och ligger på tredje plats i hela EU om man räknar på hur stor andel av befolkningen som vaccinerats. 9,6 procent har fått första dosen.

Dessutom är dödstalen relativt låga, hittills cirka 2.380 döda och stödet för statsminister Mette Frederiksens Socialdemokrater ligger högt.

-Pettersson tycker det är konstigt att Sverige ligger efter. Danmark är med i EU som köpt in vaccin och EU har lovat att fördela jämt efter befolkningens storlek.

Danmark har 5,8 miljoner invånare och 2.380 personer har dött med eller av covid-19. Sverige har tre gånger fler.

Sverige har 10,3 miljoner invånare och 13.140 döda.

 • Danmark 410 döda per miljon invånare
 • Sverige 1275 döda per miljon invånare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Danmark söker vaccinsamarbete, men inte med skräckexemplet Sverige

 • Andersson

  Säg Sputnik det räcker!

  Gilla

 • Erling

  Jodå, tveklöst ÄR Sverige ett skräckexempel. För grannländer, för hela världen OCH inte minst för sina bedragna medborgare. Tack (S) för det!

  Gilla

 • Nisse

  Sverige beskrivs som ett skräckexempel inom många områden av andra länder……..

  Gilla

 • Kent

  Det blir väl så här när de som ska sköta landet är utbildade på Bommersvik.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Borde inte svenska politiker och journalister ha ett större förtroendekapital i frågan om corona-hanteringen? Tydligen inte.

  Den senaste mätningen i Vetenskap & Allmänhets pågående undersökning av kommunikationen om corona i Sverige. Visar på något helt annat. Där ser man tydligt, vilka svenskarna har förtroende för.

  Gilla

 • Wolfie

  Danskarna är lurade av den ryska propagandan, meddelar den feminist-muslimska regimen i Stockholm…det finns inga problem i det svenska kalifatet.

  Gilla

 • Mike E

  Sverige är ett totalt dysfunktionellt land. Det är nu unikt i Europa genom att det styrs av de mest emotionella, irrationella och dumma personerna i landet, primärt Sveriges journalistkår.
  Det är självklart att inga normala länder vill samarbeta med Sverige.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Den svenska regimen lägger det mesta krutet på att skylla ifrån sig, mörka verkligheten, urskulda sig, ljuga, flytta focus, skönmåla, men framför allt att till varje pris skydda partiets medverkan i den fullständiga, medvetna och självförvållade katastrof som vi drabbats av. Sluta ägna er åt Pladder ! Avveckla Hönsgården ! Svälj den obefogade stoltheten ! Skäms ! Agera !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: