Shkelqim Berisha, 24, internationellt efterlyst för rån på Öland


VÅLDSVÅGEN. Shkelqim Berisha, 24, är efterlyst för ett grovt rån på Öland i somras. Han misstänks ha brutit sig in hos en familj och stulit över en halv miljon kronor. I fredags dömdes en 31-årig man för bland annat grovt rån. Nu vill polisen också ha tag i 31-åringens kumpan. Kumpanen har, via bland annat dna och övervakningsbilder, identifierats som Shkelqim Berisha, 24.

De båda rånarna trängde sig in hos familj i deras hem på Öland en natt i augusti i fjol. Frun i huset har i förhör berättat hur hon vaknade och såg en maskerad man med kniv stå i rummet. Mannen, som är Ica-handlare, hans fru och två andra personer i familjen bands med buntband och hotades med kniv och kofot. Endast i klädd kalsonger fick mannen öppna sin affär och visa rånarna kassaskåpet och andra värdesaker. Om han inte gjorde det skulle rånarna döda hans familj har han uppgett i polisförhör.

Rånbytet uppgick till drygt 400.000 kronor i kontanter, frimärken och lotter samt mobiltelefoner.

  • Visaj Demaj, född 1989, döms för grovt rån och grovt häleri till 6 års fängelse.
  • Ahmad Saed, född 1999, döms för skyddande av brottsling till 6 månaders fängelse.
  • Shkelqim Berisha är på fri fot…

TIDIGARE 2021-02-04 Åtalas för brutalt rån på Öland

VÅLDSVÅGEN. Fyra personer bands till händer och fötter, flyktbilen kraschades och Ölandsbron stängdes av polisen. Nu åtalas två män vid Kalmar Tingsrätt för inblandning i det uppmärksammade rånet mot en butik i Böda på Öland i somras.

Ica Nära Böda

En 31-årig man åtalas för att ha genomfört rånet tillsammans med en person som tros befinna sig utomlands. Brottsmisstanken mot honom är grovt rån och grovt häleri. En 21-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling, eftersom han ska ha skjutsat de båda rånarna till Halland efteråt, rapporterar SVT.

Rånarna kom enligt åtalet över cirka en halv miljon kronor. Familjemedlemmarna som utsattes för rånet hotades till livet.

I början på augusti 2020 rånades en livsmedelsbutik i Böda på norra Öland. Rånare utrustade med tillhyggen bröt sig in i ägarens bostad, som ligger i anslutning till butiken, och överrumplade ägaren med familj. Strax efter rånet inträffade en bilolycka utanför Borgholm och flera personer ses lämna fordonet. I bilen gjordes fynd som gör att polisen tror att den använts av rånarna, och man misstänker att flera personer är inblandade i rånet.

-Pettersson säger att de misstänkta är en familjeklan som tillhör förtjänsten, de är albaner och kom till Sverige efter kriget i Jugoslavien, de är skrivna i Laholm och det var inte första gången de ägnar sig åt brottslighet, tyvärr har de hunnit bli svenska medborgare…

Det finns en väg från Öland och det är bron till Kalmar, till brofästet är det drygt 8 mil från Böda om det är en smart plats att genomföra ett rån kan diskuteras…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Shkelqim Berisha, 24, internationellt efterlyst för rån på Öland

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: