Moderaterna öppnar för ett avtal med SD

VALET 2022. Sverigedemokraterna har inte framfört något krav om ett avtal med Moderaterna för att inleda ett politiskt samarbete, säger moderatledaren Ulf Kristersson i en intervju med GP enligt Expressen.Däremot är det självklart att de vill ha genomslag för viktiga ståndpunkter, säger han.

Kristersson menar att ett eventuellt politiskt samarbete skulle handla om att komma fram till vilka frågor man tycker lika i och sedan inleda ett gemensamt arbete inom de områdena.

Till exempel pekar han ut kriminalitet, invandring, integration, energipolitik och stora delar av ekonomiska politiken som möjliga samarbetsområden.

-Pettersson säger att den ende partiledaren i riksdagen som hela tiden sagt att han kan prata med alla för det är sakpolitiken som betyder något är Åkesson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Moderaterna öppnar för ett avtal med SD

 1. Äntligen kliver någon ur sandlådan Man måste vara Blind och döv om man inte ser vad som håller att hända med vårtkära Fosterland Det måste ta stopp nu och börja skicka ut alla som sinte skall vara här stoppa alla bidrag Ställ polisen vid forex och undersök vart pengarna kommer ifrån

  • Om det är Kristersson som kommit ur sandlådan du mena Jörgen så har han inte blivit klokare för det.
   Inget att förlita sig på, riktigt ful F

 2. Om SD blir största parti så kommer det ändå inte bli de som bildar regering. Det är för tidigt för det, om de inte får egen majoritet i riksdagen. Vilka frågor kan vara bra att skriva avtal om, SD har ju pratat mycket om pensioner och äldrevården och M har ju pratat mycket om brottsligheten, det kanske blir sådana frågor.

  • Kommer Sverigedemokraterna att försöka återupprätta yttrandefriheten? Det borde vara läge att avskaffa lagen om hets mot folkgrupp. Det är ju som straff mot öppet mål nu när lagmannen sitter i buren. Vad säger du Jimmie Åkesson och vad säger Ulf Kristersson.

 3. Jimmie och SD har ett jättejobb framför sig att ta reda på eländet som
  (M) genom Reinfeldts dårskap, plus det som december och januaripartierna ställt till med. När valdagen kommer, kanske fler har vaknat upp, och SD får flera röster än M. Då kan det förhoppningsvis bli (M) som vackert får be SD om ministerposter.

 4. Välkommet. Kristersson tar för givet att M blir störst men det är inte alls säkert. Om SD blir störst är det väl SD som dikterar villkoren. Hursomhelst tror jag att dessa partier får över 50 % och då kör vi rätt över vänsteridioterna.
  KD får nog inga höga siffror men det kanske räcker med SD och M. 😃😃👍👍

 5. Vad var det Kristersson sa häromdagen? Avskyvärt?

  Vad det för detta Åkesson krökte rygg och satte Jomshof på pottkanten?

   • Jag hörde också Åkesson. Det hade varit bra mycket bättre om han hade haft vett att hålla tyst.

   • Varför skulle Åkesson hålla tyst? När ännu fler borde
    gallskrika om hur Sverige sköts? Han tillrättavisade
    inte Jomshoff, han menade barac att han kunde uttryckt
    sig annorlunda, det innebär inte att Jomshoff inte hade
    rätt i sak.

   • Det är din tolkning. Jag har min och jag försöker hålla mig subjektiv. Det är inte snyggt av en partiledare att pudla för vad en partimedlem har sagt.

   • Finns ingen anledning att inte säga rent ut, det bevisar att man har kurage

 6. Två partiledare Jimmie och Annie varav en har förstått vad hans och hans partis uppgift är, den andra har partiet endast för sin egen karriär.
  Våra politikers primära uppgift är sträva för Sverige och svenskarnas bästa, det innebär att med egen majoritet eller i koalition med andra komma fram till bästa möjliga beslut.
  Svenska partiledare har under decennier endast sett till sitt partis bästa och därmed förlorat väljarnas förtroende, läs politikerförakt.

 7. Enda möjligheten att få Sverige på rätt köl är en konstellation med SD. Utan SD så kommer allt att fortsätta som det är.

  • Enda som skulle kunna rädda landet är om SD kunde få egen majoritet. Med hjälp av Medborgerlig samling och AFS
   De andra skitstövlarna är inget att räkna med.

Kommentera