Långtidsarbetslösheten sätter illavarslande rekord och invandringen fortsätter

INRIKES. Långtidsarbetslösheten når nya högstanivåer och ser ut att stiga ytterligare, skriver Arbetsförmedlingen i sin senaste rapport. Under pandemin har antalet personer som varit arbetslösa i mer än ett år stigit till rekordhöga 180 000 personer. Utöver dem är 100.000 i riskzonen att bli långtidsarbetslösa, då de inte har har haft arbete mellan sex och tolv månader.

Steget Efter

– Personer med gymnasieutbildning klarar sig som regel bättre på arbetsmarknaden. Nu har vi nya grupper av arbetslösa och de som saknar en gymnasieutbildning kommer ännu längre bort från arbetsmarknaden, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

-Pettersson säger att arbetslösheten redan innan pandemin var bland den högsta i EU, trots statsminister Stefan Löfvens (S) löfte om EU:s lägsta arbetslöshet.

Trots detta fortsätter importen av lågutbildade asylsökande och deras anhöriga. Dessutom kommer många arbetskraftsinvandrare till Sverige och det är inte specialister utan folk till jobb som inte behöver någon längre utbildning.

Totalt har 12.471 personer fått permanent uppehållstillstånd i januari och februari 2021. Det ger en årstakt på 75.000 invandrare trots coronastängda gränser. Bland andra har det kommit 777 arbetstagare på två månader från Ukraina! Finns det inga arbetslösa i Sverige som kan ta dessa arbeten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Långtidsarbetslösheten sätter illavarslande rekord och invandringen fortsätter

 1. Det är flera hundratusen Svarte Pettrar som landet kommer bli sittande med. Det kommer krävas en total kollaps och revolutionsdomstol för att ändra på detta faktum.

  Är det verkligen evig fred vi vill ha? Krig är väl inget önskemål men det tycks vara en nödvändighet genom historien.

 2. De 127 afganer som klara gymnasie utbildning, kan inte erätta de övriga 9000 som ingen vet vad de gör??
  Så prata om tillföra sverige kvalificerad arbetskraft är ren bulshit från varje politiker som pratar sig varm om de nykomna
  Detta är ju ren fakta som ingen kan säga emot.

 3. Den glappkäftade Rödluvan var snabb med sitt fördömande apropå Jomshofs rättmätiga uttalande om islam och muslimer i Statstelevisionen.
  Hon uttryckte bl.a. att det är många muslimer i Sverige som går till arbetet varje dag men hon missade att tillägga att det är mångfaldigt fler av dessa som INTE går till arbetet.

 4. Nej det finns inga arbetslösa här som tar sådana arbete.
  Eftersom ni betalar så mycket i bidrag att era egna arbetslösa inte ska jobba för sådana pengar.
  Eller de är så lågutbildade/analfabeter så de inte klarar av enklaste jobben.

 5. “– Personer med gymnasieutbildning klarar sig som regel bättre på arbetsmarknaden.”

  Ännu mera nonsens! Det skall låta som att om vi svenskar bara hade öppnat plånboken lite till och utbildat alla så hade problemet löst sig!

  Men så fungerar det inte. Det blir inte fler jobb bara för att alla har gymnasieutbildning. Då hade vi bara haft fler arbetslösa med utbildning!

 6. Kvittot på sossarnas jättesatsningar.
  Arbetslöshet . Kriminalitet. Raderad välfärd
  Fattigpensionärer.

 7. En Regering som tror sig vara gudabenådade med hjälp av de klimatdrömmande påhejade av liberalfantaster och skoälskande centrumakrobater styr vårt land.

  Regeringen “har idag beslutat att vi ska ha den lägsta arbetslösheten 2023 och vi anslår också 2 miljarder extra för att stävja brottsligheten.”

  Utan att tala om eller ha en aaaning om hur det ska gå till får tillämplig möjlighet besluten på sina bord. De har heller ingen aaaning om men gör som de tror är snabbaste sättet att göra av med slantarna, det visa effektivitet.

  Naturligtvis går det käpprätt, ja ni vet hur, varpå ansvarig minister kommer undan med “kan inte kommentera enskild händelse för det skulle då vara ministerstyre.
  Har ni hört, som om någon av de sittande ministrarna skulle kunna styra något,enär deras enda problem är att hålla sig kvar på taburetten.

 8. Sorgligt, vårt samhälle kämpar sedan ett år
  med Coronan. Människor förlorar arbete,
  sina hem etc. Men det enda som är
  oförändrat är invandringen! Dessutom
  ingen koll på deras hälsa. Miljarder går
  t denna verksamhet. Arma land.

 9. De bidragsturister som kommit de senaste 20 åren är inte här för att jobba. Det ingår inte i deras kultur. Dom är här enbart för att SLIPPA jobba. Dom kommer ALDRIG att försörja sig själva. Alla som har ögonen öppna och en fungerande hjärna fattade detta för länge sen.
  Det innebär att det enklaste sättet att bli av med dessa parasiter är att stoppa ALLA bidrag.
  Ganska omgående kommer dom att frivilligt ge sig av. Dom är ju här enbart för bidragen. INGENTING ANNAT. ENKLA LÖSNINGAR.

  • Så enkelt är det inte längre!

   Den dagen, (den kommer och mycket fortare än vad många vill tro) som vi inte längre kan betala deras bidrag kommer dom att döda oss alla. Då behövs vi inte mera!

   Då gäller det att vi försvarar oss!

   • Den dagen kommer….
    Helt rätt. Pengarna snart slut, vad
    händer då? Inbördeskrig?
    Arma land

   • De är faktiskt redan slut, de lånar för att kunna gr bort.
    Nu är det bara kriget vi väntar på.

 10. Finansministern påpekade med eftertryck att det heter inte arbetslöshet utan arbetskraftsutbud. Nyspråk enligt Orwell.

 11. Det bör väl vara olagligt att tvinga arbetande människor att med tvång försörja andra friska människor. Det är inte speciellt klokt och bör anmälas till seriösa människorättsorganisationer om de finns. Hjälp ska ske i frivillig regi. Skattepengar kan man använda om det händer akuta katastrofer, som kräver tillfälliga humanitära insatser både utomlands och i Sverige.

Kommentera