Islam som styrelseskick är islamism

ISLAM. Richard Jomshof, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna har kritiserats kraftigt de senaste dagarna från många håll för att han påstås ha sagt att islam är en avskyvärd religion i SVT. Det stämmer inte riktigt, Jomshof sa islam är en avskyvärd ideologi och religion.

Richard Jomshof, SD, bild från Wikipedia.

Nedan skriver Richard Jomshof på Facebook.

Min medverkan i gårdagens ”Sverige möts” i SVT1 har tråkigt nog vantolkats och orsakat onödiga missförstånd, vilket hade kunnat undvikas om man verkligen hade lyssnat till vad jag framförde under debatten.
Den som såg programmet förstår att det som diskuterades, och som jag höll med Luai Ahmed om, var kritiken mot islam som ideologi och styrelseskick, det vill säga islamism. Jag lider med honom och det han har tvingats uppleva och jag anser att han är en mycket modig människa. Just det inlägget i debatten syftade därför till att ge honom mitt stöd.
Jag har aldrig varit ute efter att recensera enskilda individers tro eller religionstillhörighet. Som ateist (möjligtvis agnostiker) har jag starka åsikter om alla religioner, inte minst islam. Men att en enskild individ har en personlig tro är ingenting jag bryr mig om. Som politiker är det därför den politiska delen av islam – det vill säga islamismen – jag kritiserar.

Om man är ute efter att medvetet missförstå en politisk motståndare går det naturligtvis alltid att hänga upp sig på enskilda ord. Jag anser dock att det demokratiska samtalet hade mått bättre om vi i stället hade koncentrerat oss på att faktiskt lyssna till helheten och vad som är budskapet i det som framförs.

Här kommer hela den delen av samtalet transkriberat: ”Jag vill ju backa upp honom [Luai Ahmed]. Alltså så här, det finns en vanföreställning i dag bland socialister och liberaler att alla religioner är desamma, att dom skulle vara likvärdiga. Att jämställa alla religioner är lika korkat som att jämställa alla politiska ideologier, det låter sig inte göras och det är direkt felaktigt. Det är bara att ta en titt i den muslimska världen. Över hela den muslimska världen så kommer du ju se samhällen som skiljer sig på punkt efter punkt efter dom samhällen vi har i vår del av världen. Det är demokratiska underskott, man förföljer människor, det är kvinnoförtryck, det är våld, det är totalt elände. Det finns knappt något muslimskt samhälle som fungerar någorlunda, och jag menar, utifrån det då säga nej, man behöver inte dra alla muslimer över en kam, jag lider med dom människorna som tvingas födas i dom här länderna under islam som enligt mig är en avskyvärd ideologi och religion.”

Blir avbruten av programledare, fortsättning ”Så jag vill bara ha det sagt, det innebär, jag känner också folk som är från muslimska länder, många av dom är väldigt liberala människor för övrigt, inte minst människor jag har träffat från Iran.”
Jag har inte minst från riksdagens talarstol varit väldigt tydlig med att vi måste stödja de liberala krafterna inom islam och göra vad vi kan för att hjälpa dem i kampen mot de islamister som styr allt för många muslimska länder i dag. Det tycker jag fortfarande. För det finns naturligtvis människor som identifierar sig som muslimer och som, precis som jag, avskyr islamismen. Människor som precis som jag bara vill leva sina liv i frihet och ta hand om sin familj. De har det inte lätt och de behöver vårt stöd.

Vi måste därför inte bara försvara vårt land från islamisterna och de krafter som ger dem sitt stöd. Vi måste också göra allt som står i vår makt för att hjälpa de liberala krafter som i dag lider under islamisternas förtryck över hela den muslimska världen. Annars kommer det aldrig kunna ske en förändring till det bättre”.

-Pettersson hoppas att inte Richard Jomshof eller Sverigedemokraterna backar. Islam är avskyvärt, vi har facit runt om i världen.

Det diskuteras hit och tid om islam är bra, det använts argument för och emot, citat ur koranen och bibeln och massa annat. Nedan är 56 länder och ett område som helt eller delvis styrs av islam.

Afghanistan, Algeriet, Tchad, Egypten, Guinea, Indonesien, Iran, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Mali, Mauretanien, Marocko, Nigeria, Pakistan, Jemen, Saudiarabien, Senegal, Sudan, Somalia, Tunisien, Turkiet, Bahrain, Oman, Qatar, Syrien, Förenade Arabemiraten, Sierra Leone, Bangladesh, Gabon, Gambia, Guinea-Bissau, Uganda, Burkina Faso, Kamerun, Komorerna, Irak, Maldiverna, Djibouti, Benin, Brunei, Nigeria, Azerbajdzjan, Albanien, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Moçambique, Kazakstan, Uzbekistan, Surinam, Togo, Guyana, Elfenbenskusten och Palestina som inte är ett land.

Vad finns att diskutera? 1400 års facit över elände och förtryck nedan, det är svårt att undvika se sammanhanget, ändå försöker våra politiker och journalister se att islam är skit…

80 % av alla som förföljs i världen på grund av sin tro är kristna. I vissa delar av Mellanöstern kan man prata om etnisk rensning. Titta på kartan, punkten längst till vänster är Colombia där kristna förföljs för att de bekämpar narkotikakartellerna, längst till höger är Nordkorena där alla förföljs. Resten stämmer väldigt bra med islams utbredning.
Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

43 thoughts on “Islam som styrelseskick är islamism

 1. Jag lyssnade på Steffe på TV4 i morse, han tycker tydligen att balkongfall, kusingifte, barnäktenskap, burka och kvinnlig omskärelse är helt ok.
  Medan jag tycker det är en avskyvärd ideologi.

 2. För okunniga journalister: Islam = är deras Religion, Islamism=
  deras Politiska system, vilket ni kunnat ta reda på ifall ni inte
  varit så satans lata, och inte alltid haft på er agenda att leta
  fram något att klistra på SD. Annars kunde ni ju ta in någon
  av knäppgökarna från Expo som undervisat er, fast dom kan
  väl bara rabbla ordet extremhöger.

  Hur mycket dödande som kommer ur Islamism bruka ju att
  redovisas här på Petterssons!

  • Expo är nog inte kompetenta att undervisa i någonting Tony, då hade de inte hållit på med de dom gör, om de hade haft något förstånd

 3. Åkesson om islam-uttalandet: Kan inte döma ut hela religionen

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JJv5mX/akesson-om-islam-uttalandet-kan-inte-doma-ut-hela-religionen

  Jimmie Åkesson är en belastning. Inte bara för Sverigedemokraterna. Utan också för det lilla vi har kvar av demokrati i vårt Sverige. Vad har ett parti för trovärdighet när en partiledare sparkar och sparkar undan benen på förtroendevalda. Hur mycket partiledaren egentligen har att säga till om lär vi inte få veta.

  • Andersson, tyvärr har du helt rätt !! Åkesson har länge varit tung belastning för partiet som han uppfattar som sin privata egendom.

   //Gunnar

  • Det är nog rätt många ”liberala muslimer” som röstar på SD, alltså folk som fötts in i religionen och kanske firar högtider men vill ha ett sekulär styrelseskick precis som majoriteten av kristna i Sverige.

   Jäkligt dumt att ge sig på dem när de istället kan hjälpa oss att reda ut den här röran, och det är så jag tror Åkesson resonerar.

   • Karlsson, vad baserar du ditt uttalande om ”liberala muslimer” på ??

    I mina öron ekar det så våldsamt naivt, ungefär som en lindrig hjärntumör !!

    //Gunnar

 4. Religion konsten att försöka förklara något för människan oförståeligt.
  De frälsta tror, eftersom de flesta måste ha en tro av något slag för att klara sig från Hispan.
  Jag är ateist men jag tror som min farfar, varje människa har lika mycket utrymme för det goda likväl det onda.
  Föräldrar och samhällets plikt är att lotsa de unga till att ha mer godhet än ondska i sin kontakt med medmänniskor.
  Vi vuxna måste visa mer godhet än ondska även mot okända ända tills de visar sig inte vara ovärdiga detta genom att bryta mot våra lagar.

  Om detta sker skall de straffas och under strafftiden få sig till livs de kunskaper de saknar för att kunna leva bland oss de goda, återfaller de i sin tidigare livstid skall de obönhörligen förpassas ut ur vår gemenskap.

  Våra förfäder sa inte att alla är lika mycket värda, de visste bättre och stadfäste: LAND SKALL MED LAG BYGGAS!

  • avskyr min dator som tror sig veta vad jag vill skriva, det ska stå ”tidigare livsstil”

 5. Som vanligt i debatter så är fördelningen alltid ojämn till
  småpartiernas fördel, MP hade 2 figurer med och två
  pladdrande kommunister. Vad hade Gudrun Schyman där
  att göra , hennes åsikter kan vi sen tjugo år tillbaks, dom var
  dåliga redan då, hon tillhör väl FI idag men ideerna är lika
  som dom alltid varit . FI är väl inte över två % men SD ligger
  troligtvis över 20% dom borde ju haft två st med, men visst
  jag glömde, det var SVT som stod för debatten, då brukar SD
  missgynnas och deras trosfränder gynnas!

  • Eftersom Jomshof var med måste SVT välja så många SD förnekare som möjligt, därav följer att den gamla skatan var med.

 6. Islamism och nazism, facsism har samma rötter
  Och hur stämmer det med jämställdhet och kvinnors rätt?

 7. Jag säger som flera andra här, stå på dig Richard och SD, jag är stolt att jag lagt och kommer (om jag lever) att lägga min röst på SD i nästa val, för mig finns det inget alternativ då jag gillar politiker som står upp när det blåser.
  Dessvärre tror jag att såväl Rödluvan som Stenevi i MP saknar tillräcklig kunskap och fakta kring ämnet islam och muslimer och den okunskapen kommer framtidens svenskar att få lida för.

 8. Islam passar inte i en civiliserad värld.
  Jag önskar att det funnits en 100 meter hög mur runt alla muslimer!

 9. Jag vill minnas att ett av de tyngsta skälen som anfördes som anledning för uteslutningen av Thoralf Alfson var just hans kritiska inställning mot islam.

  Nu när de berättigade kritiken framförs av Richard Jomshof håller pajasen Mattias Bäckström Johansson käften totalt, det gäller att gläfsa vid rätt tillfälle.

  //Gunnar

  • Jimmie Åkesson har inte ens gläfst när det gäller Thoralf. Jag kommer inte att rösta nästa val. Inte ens på Sverigedemokraterna.

   • Andersson, du har så rätt, Åkesson har inte gläfst i pressen, men är du verkligen så naiv att du tror att man lyfter bort en så duktig och populär person som Thoralf utan Åkessons godkännande och förmodligen även order.

    //Gunnar

   • Synd, hoppas du ändrar dig då vi måste göra allt för att få bort dagens korrupta regim. Även om alternativet med en strykrädd M/KD regering inte gör att man hoppar högt av glädje. Förändring måste dock börja någonstans……..!

   • Nils Dacke, jag delar din uppfattning att dagens Regering är ett pinsamt fiasko som måste bort, men jag röstar inte på utspädd lättmjölk, speciellt inte efter syltryggen Kristerssons pinsamma utbrott efter Jomshofs berättigade kritik av Islam.

    För min del så finns det i bara ett alternativ och det är AfS.

    //Gunnar

   • Det man skulle vilja upplysa Ulf Kristersson om är
    att han ska vänta att uttala sig tills han läst igenom/
    lyssnat till vad som verkligen sagts, nu var han
    snabbt på hugget att kritisera Jomshoff, hade han
    istället lyssnat till vad han verkligen kritiserade ,
    nämligen Islamism.

   • Andersson kanske passar bättre ihop med Rödluvan, hon kan ju konsten att GLÄFSA!

   • Om Andersson röstar på ett godkänt parti som inte finns i Riksdagen så skall rösten räknas.

    Din röst ingår då i den mängd som t.ex. miljöpartiet skall ta procent av.

    Jag antar att du inte väljer att rösta på Fi.

    En gång kom hjälpen från Dalarna.
    Tocken.

   • Dalatocken. 11 03 2021 at 16:15
    Om Andersson röstar på ett godkänt parti som inte finns i Riksdagen så skall rösten räknas.

    Jag förstår inte ditt resonemang. Hur kan en röst som inte existerar kunna räknas? Räknar man alla röster som inte finns? Då blir det som i USA.

    I min värld är tocken den som som gal högt i hönsgården medan hönorna kacklar. Jag kan inte erinra mig att vi någonsin har fått hjälp från Dalarna.

   • Andersson, den här kommentaren får du mitt fulla stöd för, jag blev inte heller klok på vad han menade, iofs. klockan har ju passerat 18:00 så han kanske redan hade korkat upp ?

    //Gunnar

  • Tony, så länge Moderaterna har en sådan orutinerad, okunnig och ryggradslös partiledare som Kristersson kommer SD, vid ett eventuellt Regeringssamarbete, att hamna i ideliga pinsamma och märkliga regeringskriser.

   För att ett sådant samarbete skall fungera och bära frukt måste Moderaterna först få en klok och mogen partiledare.

   //Gunnar

 10. Beträffande listning i startinlägget av 56 länder och områden som helt eller delvis styrs av islam vill jag göra följande förtydligande beträffande beträffande länderna Surinam och Guyana i Sydamerika:

  Religiös tillhörighet i Guyana: Kristna 57,4 %, hinduer 28,3 %, muslimer 7,2 %, annan 7,1

  Religiös tillhörighet i Surinam: Protestanter 26,8 %, hinduer 22,3 %, katoliker 21,6 %, muslimer 13,9 %, ingen religion 10,7 %, annan 4,7 %

  Således, än så länge inte särskilt mycket islamistisk påverkan i dessa två sydamerikanska länder.

  Källa: Wikipedia:

  I förbigående kan jag nämna att jag på en av mina affärsresor för många år sedan för ett av Sveriges största exportföretag råkade ofrivilligt hamna i Paramaribo i Surinam eftersom planet från det nederländska flygbolaget KLM blev bombhotat kort efter start på min flygningen från Curacao, Nederländska Antillerna på väg ut över Atlanten mot Schiphols flygplats i Amsterdam, Nederländerna i Europa.

  Det fullsatta planet nödlandade i Paramaribo, Surinam mitt i natten och alla passagerare och besättningen fick evakuera planet medan säkerhetspersonal genomsökte hela planet för att försöka hitta bomben, men de fann inte någon bomb. För säkerhets skull tömde man lastrummet på all last som inte tillhörde passagerarna och besättningen. Den lasten ställde man kvar på plattan för noggrann genomgång efter att planets besättning fortsatte flygningen med passagerarna och deras bagage på den stundande långflygningen över Atlanten till Europa.

  Passagerarnas bagage ställdes upp utanför planet och var och en fick peka ut sina väskor och sitt handbagage innan man tillät ombordstigning. Detta för att upptäcka om det skulle bli någon väska övergiven som kunde misstänkas innehålla bomben som någon anonym person hotat flygbolaget med på telefon.

  Under den flera timmar långa väntan i en trång transithall på Paramaribos flygplats där de flesta passagerarna rökte kopiöst mycket så bad jag en beväpnad militär att få ställa mig utanför i friska luften för att slippa inandas röken i transithallen.

  Militärvakten var stenhårt och vägrade att släppa ut mig. Jag insisterade på att få komma ut och ställa mig på utsidan. Dörrvaktsmilitären gick då ut och konsulterade sin chef som fanns utanför i mörkret tillsamman med en samling på ytterligare c:a 10 – 15 beväpnade militärer. Dörrvaktsmilitären återvände till mig efter en stund och bad mig ställa mig på utsidan av transithallen en bit bort. Sedan kommenderade han fram c:a 5 -6 tungt beväpnade militärer att ställa sig runt mig. Jag var helt omringad och omöjligt för mig att smita därifrån. De hade börjat misstänka att jag hade något med bombhotet att göra med mitt önskemål att bara få stå utanför transithallen för att få andas frisk luft.

  Nåväl, hela historien slutade lyckligt. Jag och alla passagerarna kom efter kraftiga förseningar samtliga välbehållna åter till Europa och flygningen för min del avslutades med trygga SAS från Schiphols flygplats i Amsterdam till Stockholm Arlanda.

  Hela den tröttsamma resan från Curacao i Nederländska Antillerna -> Paramaribo i Surinam -> Schiphols flygplats Amsterdam i Nederländerna och -> Stockholm Arlanda i Sverige hade då – inklusive alla förseningar – tagit drygt 36 timmar med knappt någon sömn alls. Det var många fler passagerare än jag som inte kunde somna. Vi satt vakna och bara väntade på att bombexplosionen skulle inträffa under den långa flygningen över Atlanten mitt i den kolsvarta natten.

 11. Detta är strategin mot SD nu och framåt.
  Så fort någon inom partiet säger något som kan tolkas (läs vantolkas) som främlingsfientlighet så börjar drevet bland lågpannade journalister och rödhättan skriker i högan sky.
  På fyrtiotalet var det svårt att kritisera nazismen fram till muren föll så var det problem med att kritisera kommunismen.
  Det finns säkert de som är nazister som är trevliga personer likväl som kommunister men det välsignar inte ideologierna.

 12. Det skulle vara intressant att höra om islam har tillfört något bra till Sverige. Tyvärr verkar de bara tillföra lögner, våld, bedrägerier, våldtäkter, kontroll av andra muslimer och mord. Den listan kan göras lång.
  Men alla vänsterfeminister, här kommer er utmaning, gör en lista på allt bra muslimerna gjort för Sverige.

 13. Håller med Richard Jomshof till 100 %.
  De länder som domineras av islam fungerar inte. Där har feministerna nåt att ta tag i. Islam är inte kompatibelt med demokrati och frihet.
  Det har aldrig fungerat nånstans nångång. Samma sak kan sägas om socialismen -kommunismen.

 14. De som försvarar Islam om muslimer med ”Jag känner muslimer som är liberala” eller ”problemet är inte islam utan enstaka islamister.
  Säger ni samma sak om Nazister och Nazism?
  ”Jag känner en snäll nazist” eller ”Nazismen är inte problemet utan det är bara enstaka mordiska nazister”. Är man rasist om man drar alla nazister över samma kam också eller gäller det bara följare av andra totalitära ideologier?

  Ni som försvarar islam är patetiska och kan aldrig ta en saklig diskussion.

 15. Bravo Rickard, stå på dig! 🙂
  Helt rätt att flytta fram positionerna inom diskussionen, viktigt bara att stå på dig och inte pudla nu!

 16. 2050 kommer ursprungssvensken vara i minoritet. Då är det fritt fram för islamisterna att kräva sharialagar och att upprätta kalifatet. ”Vi såg det inte komma”, kommer då vara framtidens politikers favorituttryck. Stackars Sverige.

 17. Kul att höra Löfven.
  Han har inte förstått någonting
  Hänger ihop med invandringen .
  Näärå Inget sånt.
  Folk tror att han styr landet.
  Inget kan vara mer felaktigt.
  Sverige idag är en skuta utan Kapten och Rorsman.

  • Kaptenen brukar befinna sig ängst fram o längst upp på
   sitt fartyg, men kapten Löfven verkar att bli bogserad
   i en jolle bakefter fartyget, som driver redlöst omkring på havet
   mot sin undergång?

 18. Islam tillsammans med islamism är den mest avskyvärda religionen i världen, nu och historiskt.
  Ingenstans där de huserar fungerar samhället/länderna, så det finns ingen anledning att ignorera eller förminska deras framfart.
  I SVERIGE BEHÖVER VI VARKEN ISLAM eller ISLAMISM, vilka går hand i hand.

 19. Islamism kommer från islam. Så enkelt att förstå för den som vill.
  Islamism är vår tids nazism.

 20. Muslimerna säger öppet att de vill förinta
  Israel. Ingen svensk tidning eller politiker
  som blir upprörd av det påståendet . Arma land.

Kommentera