Två invandrare döms för att ha skjutit ihjäl en invandrare i Malmö

VÅLDSVÅGEN. Idag dömdes två män till 14 års fängelse var av Malmö Tingsrätt. Det var en uppgörelse om en skuld på 2.000 kronor som slutade att Ali Jabbar sköts ihjäl med ett hagelgevär som tillhörde en skånsk polis.

Foto: Polisen

Urim Sallahi, 21, hade köpt hagelgeväret för 10.000 kronor i en källare på Rosengård och sedan sågat av det med verktyg inköpta på Clas Ohlson vid Triangeln i Malmö. Sent på eftermiddagen den 10 mars förra året tog han med sig geväret till en plats i närheten av Holma torg i Malmö. Där skulle han och Jeremi Dytlow, 20, mötte fyra män. Dytlow var beväpnad med en pistol. Mötet handlade om en skuld på cirka 2.000 kronor som från början var på cirka 15.000 kronor.

Urim hade hagelgeväret nedstucket i byxorna framtill och dolde det under sin jacka. Jeremi gick först lite åt sidan och pratade med männen som väntade på dem. Men sedan uppstod ett tumult. Sallahi hörde en dov knall. Det var ljudet från en pistol som Dytlow använt för att skjuta en av männen, en man i 25-årsåldern. Skottet träffade mannen i bålen. Dytlow har under rättegången berättat att han kände sig hotad och ville skrämmas. Urim Sallahi avlossade hagelgeväret träffade samme man som blivit skjuten i bålen, Ali Jabbar, i ansiktet. Offret konstaterades vara död efter att ha körts till sjukhus.

Urim Sallahi greps kort efteråt. Poliserna hittade även hagelgeväret. Jeremi Dytlow flydde till Polen men blev senare utlämnad till Sverige.

 • Jeremi Dytlow, 20, döms för mord, grovt vapenbrott, och grovt olaga hot till 14 års fängelse.
 • Urim Sallahi, 21, döms för mord, och grovt vapenbrott till 14 års fängelse.

Ur domen Malmö Tingsrätt B 2753-20 ”Jeremi Dytlow och Urim Sallahi har, den 10 mars 2020 på Snödroppsgatan i Malmö, gemensamt och i samförstånd med varandra uppsåtligen berövat Ali Jabbar Jabbar livet genom att skjuta honom med en pistol och ett avsågat hagelgevär i huvudet och kroppen. Jeremi Dytlow har härvid avlossat ett skott med en pistol som träffat Ali Jabbar
Jabbar i bålen. Urim Sallahi har kort därefter avlossat ett skott med ett avsågat hagelgevär som träffat Ali Jabbar Jabbar i huvudet. Skadorna har orsakat döden”.

-Pettersson undrar varför det inte blir livstid…

Efteråt konstaterade mordutredarna att hagelgeväret ägs av en skånsk polisman. Märkligt nog visade det sig att han aldrig upptäckt att vapnet försvunnit. Han hade hemma i sitt vapenskåp ett hagelgevär men det visade sig tillhöra en annan man som fått sitt gevär stulet. Men geväret som stals tillhörde polisman. De två männen hade förväxlat sina vapen.

Polismannen utreds för misstänkt vapenbrott. Den utredningen är inte färdig.

-Pettersson tror polismannen ljuger. Jag tvivlar på att två män förväxlar sina vapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Två invandrare döms för att ha skjutit ihjäl en invandrare i Malmö

 1. Transport till hemlandet evig utvisning (DNA registrerad) från EU ink dom på deras språk som lämnas till landets myndigheter för verkställas enligt deras lagar, inte många länder som tolererar mord.

 2. Att mörda någon för en skuld på 2000:- borde rendera de båda utvisning, de borde ha körts till Arlanda så fort domen meddelats.

 3. Av namnen kan man gissa att dom hör hemma nån annanstans. Utvisning är både bättre och framförallt billigare än fängelse. Här har vi ju anledningen till att fängelserna är överfulla.
  Det sitter massor med utlänningar i våra fängelser som istället borde UTVISAS. Varför ska vi betala dyra fängelseplatser när dom inte är svenska medborgare ?? Ut med slöddret

  • Han är inte invandrare, man kan inte utvisa en svensk medborgare som har bott där hela sitt liv

Kommentera