Tre fiskare från Gaza dödade av raket från Hamas

MELLANÖSTERN. Terrorgruppen Hamas, som ofta skjuter raketer, säger att de utreder händelsen. Hamas militära gren kallar händelsen ”smärtsamt” när tre palestinska fiskare dödades i en explosion utanför Gazaremsans kust i vad som tycktes vara en felriktad raket avfyrad av Hamas, skriver Times of Israel.

Fiskebåtar i Gaza Citys hamn. Foto: Hassan Jedi

Explosionen inträffade nära Khan Younis kust, en stad i södra Gazaremsan. De tre avlidna fiskarna, Yahya Mustafa al-Laham, Hamdi al-Laham och Zakaria al-Laham, var två bröder och deras kusin, berättade chefen för fiskarföreningar i Gaza, Nizar Ayyah, till lokala medier.

”De blev martyrerna när de tjänade sitt dagliga bröd”, sa familjen al-Laham i ett uttalande på sin officiella Facebook-sida. De tre hade dött, sa familjen, efter att en lokal raket slog ner i deras båt.

Hamas skjuter regelbundet test-raketer mot havet, både för att testa sin militära kapacitet och för att visa makt.

Israelska och egyptiska styrkor skjuter ibland på båtar som bryter mot havsgränserna som de har avgränsat runt Gazaremsan. Två Gaza-fiskare dödades av egyptiska soldater i en incident förra året. Gränserna är till för att försvåra för Hamas och andra att smuggla vapen.

-Pettersson funderar på vad som hänt på SVT:s redaktion om Israel hade dödat tre palestinska fiskare av misstag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Tre fiskare från Gaza dödade av raket från Hamas

 1. Hamas testskjuter ja, och Sverige betalar för deras skjutande
  med sina ofantliga bidrag, att ge stora bidrag utan att ställa
  motkrav på vad det ska abvändas till är det nog bara Sverige
  som gör?

 2. Har någon sett något om detta i den svenska pressen?
  Tystnaden är kompakt, men tänk om Jimmie får en parkeringsbot, då blir det fart på pressarna.

 3. Låt dom hålla på där nere i Mellanöstern utan att blanda in oss i deras vansinnigheter. Skicka gärna tillbaka alla galningar som finns i Sverige också.
  Kikar man lite i bibeln konstaterar man snabbt att det måste vara något fel i huvudet på dessa, de har krigat i flera tusen år. Varför skulle det bli fred 2021? Behåll våra biståndspengar i Sverige. Det är blod på Löfvens händer. De använder våra skattepengar att kriga med.

Kommentera