Stäng

Socialdemokraterna säljer sin själ för makten

INRIKES. Partiet är oenigt. Men Liberalerna har fattat ett beslut: i höst lämnar de januarisamarbetet på jakt efter en borgerlig regering. I så fall kommer de troligtvis behöva stöd från Sverigedemokraterna.

Det finns många frågor som vi kan förhandla med Sverigedemokraterna, säger Nyamko Sabuni till SVT:s Agenda.

Som exempel ger hon energipolitik och ett förstatligande av skolan.

Skulle Sverigedemokraterna sätta orimliga krav för att stötta en borgerlig regering får de förhandla om, säger Nyamko Sabuni utan att ge exempel på hur ett sådan orimligt krav skulle kunna se ut. I stället riktar hon en hård känga mot Socialdemokraterna.

Jag representerar inte Socialdemokraterna som säljer sin själ för att sitta kvar vid makten, jag eftersträvar en borgerlig regering för att genomföra en liberal politik. Skulle det inte funka är vi beredda att inte sitta vid makten, det är det som är skillnaden, säger Sabuni i programmet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Socialdemokraterna säljer sin själ för makten

 1. Men pedofilpartiets ledare upprepar som en hes kråka sitt
  kraxande om att viiii förhandlar inte med SD, undrar om hon
  tänkt på att SD nog inte vill förhandla med henne och partiet heller?

 2. Liberalerna kan få bli stödparti åt regeringen Åkesson m fl.om de håller sig kvar i Riksdagen.

 3. Låt er inte luras ännu en gång!

  Och efter valet väljer dom den vänstra sidan återigen…varför skulle vi tro på detta denna gången också.
  Nej dom vill fiska röster från den borgerliga sidan för att inte åka ur, och sedan efter valet välja vilken sida som passar då.

 4. L har väl själva inte haft någon själ på många år. Förstår inte varför de är upprörda över S.

 5. En regering bestående av M, KD, L med stöd av SD skulle inte hålla längre än ett par månader, skulle C också vara en part så höll den kanske 3-4 veckor.
  Möjligen att SD, M och KD kunde hålla om de fick majoritet skälet två män och en kvinna kan gå bra, två av varje mycket svårt eftersom det är svårare för två kvinnor att hålla sams än att få två män att samsas.
  Varför anser jag detta?
  Mångårig erfarenhet av både kvinnlig och manlig personal, kvinnor styrs för mycket av känslor och faller oftare i gråt, det är ett bra vapen för att få som de vill.
  Män däremot tål i allmänhet raka besked och är generellt mer faktabundna än kvinnor.
  Nedåttummar är välkomna!

 6. Bara hon står fast vid det hon säger, så finns det kanske hopp. Hittills har hon ju svajar som ett flölje mellan åsikt och pudel.

 7. Den själen är såld sedan årtionden.

  Den som inte tror mig, titta på denna: https://www.svtplay.se/tage-erlander-makten-och-sanningen Observera lille Ville Vessla som ständigt tar rygg på Tage sedan 1950-talet.

  Erlander kritiseras för att ha låtit internera kommunister under andra världskriget som öppet stödde Sovjet. Hade vi haft en politik som internerade dem som stödjer främmande makt hade det varit rätt öder i Rosenbad och på Helgeandsholmen.

 8. Om nu någon till äventyrs sörjer att Liberalerna är på väg ut ur riksdagen och svensk politik, så ska åtminstone ingen skugga falla på Nyamko. Hela ansvaret är Björklunds. Han har ju numera, orättvist nog, funnit sin rätta livsuppgift: deltagande i diverse tramsprogram i tv.

  1. Folkpartiet har haft en lång räcka av odugliga partiledare efter Ohlin. Vet Bästerberg och Majoren från Flen tillhör de allra sämsta (vilket inte vill säga lite). Bästerberg fick Bildt att upphäva Luciabeslutet och Majoren kör tydligen med lösplugg och har därför inhandlat tvenne gossebarn på alibaba.com och i och med de så kan inte Sverige ha några gränser?

 9. Spelar ingen roll Vad L gör eller säger. Alla borde inse det tomma pratet Bjöklund med sina allierade inom partiet har stoppat det i graven. Innan den skottas igen så kan C också lägga sig där.

 10. Det har dom alltid gjort. Vilhelm Mobergs ord är mitt i prick än idag : sossarna har två ideer – att ta makten och att behålla den. Dom gör vad som helst för att behålla makten. Här har vi förklaringen till att dom är så desperata nu. Dom börjar fatta att dom kommer att förlora nästa val och det gör dom helt desperata. Inget skulle glädja mig mer än att sossarna äntligen tvingas bort från sin långvariga maktposition. Dom har skadat Sverige tillräckligt och måste bort.

  1. Helt korrekt, sossarna av idag bryr sig inte om vilken politik de driver bara de kan behålla makten, titta på migrationen, värnskatten, LAS och diverse andra frågor. Dessa sossar skulle gärna skriva avtal med djävulen själv om det var möjligt och kunde ge dem makten och de backar inte för att försöka ta till odemokratiska metoder för att kväsa opposition. Detta sorgliga parti är sannolikt riksdagens idag minst demokratiska och mest korrupta parti där de kontrollerar stora delar av statsbyråkratin. Jag som skriver detta har själv varit sosse och röstat på sossarna många gånger i mitt liv men det tog slut och jag kommer aldrig aldrig mer att ens tänka på att rösta på dessa figurer igen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: